malgos2 08.07.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Musze tu czesciej zagladac, kopalnia pomyslow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 08.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 halszka.ka ja nie o owadach tylko zmiękczaczu do wody... jakiś czas temu zauważyłam, że oczęta już nie te, ale że aż tak a może zgupiałam jak zobaczyłam tyle swoich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.07.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Smeg - większość firm takie robi, tylko zazwyczaj jedynie w serii retro Masz moją wymarzoną płytę gazową. Niestety. Nie kupiłam jej. W żadnym sklepie nie udało mi się jej pomacać, nikt jej nie miał fizycznie, wszyscy sprzedający "mogli sprowadzić na zamówienie".Zrezygnowałam. Że też nie pokazałaś jej wcześniej Za to kupiłam taką na szkle. Pomyłka totalna. Wyglada ładnie te kilka chwil po umyciu płynem do okien. Mam za to kabine samoczyszczącą. Ma opcję ozonowania i chyba to tak działa albo szkło dobre - nie ma żadnych smug na szybie, mimo, że nie wycieram szyb po myciu. Schnie sobie sama. Firmy nie znam, kupoina na alegro made in china, z sauną praową. Żeby nie było jednak za dobrze, ma fatalnie wyprofilowany brodzik ze spadkiem w kierunku narożników. Zawsze stoi tam woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 09.07.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Zmiękczacz mam z BIMS-a produkcji amerykańskiej, ale pod ich szyldem - to sieć hurtowni instalacyjnych. Zgrabny zasobnik na sól ze zintegrowanym złożem, które absorbuje jony Ca+ i MG+ z wody. Sól potrzebna jest do wypłukania nagromadzonych jonów w ciągu dnia i następuje to w nocy (dwie godzinki). W ciągu dnia twarda woda przepływa przez złoże, i wypływa mięciutka. Koszt z instalacją i wsadem soli ok. 2.8 -3 tys. zł. Zapomniałam jeszcze dodać: rewelacja - płyta gazowa Aristona w kolorze szampańskim (taki beżyk) - jak czytam negatywne opinie o szklanych płytach, to wiem, że zrobiłam najlepszy z mozliwych zakup - na mojej nie widać nawet nic rozlanego i zaschłego (w neutralnych kolorach oczywiście , nie mówię o barszczu ). Nie jest lustrzana, to zwykłe szkło z kolorem od spodu. http://mixmedia.pl/admin/zdjecia/e8911057af61748792fc6325e6b242b7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 09.07.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Zmiękczacz mam z BIMS-a produkcji amerykańskiej, ale pod ich szyldem - to sieć hurtowni instalacyjnych. Zgrabny zasobnik na sól ze zintegrowanym złożem, które absorbuje jony Ca+ i MG+ z wody. Sól potrzebna jest do wypłukania nagromadzonych jonów w ciągu dnia i następuje to w nocy (dwie godzinki). W ciągu dnia twarda woda przepływa przez złoże, i wypływa mięciutka. Koszt z instalacją i wsadem soli ok. 2.8 -3 tys. zł. Ten zmiękczacz to musi być fajna sprawa. Bo nie dość , że nie osadza się kamień, to jeszcze można sie myć pod taką mieciutką wodą, nie wysuszajacej skóry i nie trzeba wcierać w siebie tony balsamów.... Tylko troszkę drogo taka przyjemność kosztuje. A jak jest z instalacją, na którym etapie budowy to sie instaluje, można i po zamieszkaniu? Może prześlesz jakieś linki do tej firmy instalacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 09.07.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witaj Natalio! Ja w tej chwili mam zlew granitowy antracyt franke i jak dla mnie rewelacja - nic nie widac! Na prawdę nie widać na nim brudu???? Ja nie długo będę kupowała zlew, i też mi sie podoba taki antracyt, tylko zastanawiałam sie jak będzie z jego czyszczeniem itp. Może powiecie jeszcze jakie zlewy są dobre, wiem że nie wezmę takiego srebnego, bo trzeba przy nim ciagle ze ścierką stać.... Aha i jaka płyta gazowa jest najlepsza w utrzymaniu czystości:srebna, czarna, czy taką jaką chwali Dabell w kolorze szampana???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 09.07.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Przy twardej wodzie nawet na moim piaskowym fragranicie było można dostrzec osady wody (no tak po tygodniu i w niektórych miejscach), przy grafitowym na bank codzienne mycie bym miała. Co do szklanych płyt: poczytaj watki o AGD - spotykałam się z opiniami, że lustrzanka jest jeszcze trudniejsza w utrzymaniu niż czarna, bo widać takie metaliczne ślady nawet po odciskach palcami. Z tego też powodu (po sprawdzeniu organoleptycznym w sklepie jak się zachowują czarna i srebrna) zdecydowałam się na ten beżyk w ciemno. Niestety tego modelu w żadnym sklepie nie było i zakup był niewiadomą, ale się udał. Nawet w piekarnik wybierałam pod kątem zwykłej szybki - żeby nie miał lustrzanki, bo to mało estetyczne mieć non stop paluchy odciśnięte (2 pacające łapkami wszędobylskie diabełki w domu ). Zmiękczacz mozna zainstalować na kazdym etapie, ale jeżeli jest szansa to warto przemyśleć miejsce (gniazdko elektryczne, miejsce na przyszłe podłączenie do rury wodnej w początkowym fragmencie). Ja najpierw miałam 2 miesiące możliwości wypróbowania naszej wody bez zmiękczania - brrr... Tony odżywek na włosy i jak już mówiłam sprzątanie x2. Mam dokładnie ten model: http://www.bimsplus.com.pl/produkty/dzial/800.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaks 09.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Aha i jaka płyta gazowa jest najlepsza w utrzymaniu czystości:srebna, czarna, czy taką jaką chwali Dabell w kolorze szampana???? najlepsza do utrzymania w czystosci to jest plyta ceramiczna! I to nie tylko sama plyta, chodzi o cala kuchnie - tlusty osad od gazy zredukowany praktycznie do zera POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 09.07.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 To prawda, przy ceramicznej wystarczy przetarcie szmatką, ale w przypadku gazowych szklanych to już nie jest takie proste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 09.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Nigdy nie interesowałam sie płytą ceramiczną, bo jest dosyć droga, no i chyba trzeba gotowac w specjalnych garnkach na niej. Ale dzieki za podpowiedź, coś wiecej na jej temat poczytam.... Dabell dzieki za link odnośnie tego uzdatniania wody, oddział tej firmy jest w Lublinie, może jakbym sobie założyła to Cosmo Water Home a nie Exclusive, byłoby taniej podjade do tej firmy i się wypytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.07.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ta moja płyta jest szklana czarna. I nie chodzi wcale o ślady palców, w końcu po płycie palcami się rzadko gmera. Po prostu palniki sa osadzone na takich wysepkach i między płytą a tą wysepką gromadzi się tłuszcz. Po wytarciu płyty ten tłuszcz wyłazi w postaci smug. Daje temu radę chyba tylko płyn do mycia okien Przypuszczam, że na kazdej płycie szklanej to zjawisko występuje, ale na czarnym widać je wręcz koncertowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 09.07.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 OK, napisz prosze co to masz za piekny zlew w kuchni (firma, gdzie kupilas i jesli mozesz zdradzic, to za ile ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaks 09.07.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Nigdy nie interesowałam sie płytą ceramiczną, bo jest dosyć droga, no i chyba trzeba gotowac w specjalnych garnkach na niej. Ale dzieki za podpowiedź, coś wiecej na jej temat poczytam.... Dabell dzieki za link odnośnie tego uzdatniania wody, oddział tej firmy jest w Lublinie, może jakbym sobie założyła to Cosmo Water Home a nie Exclusive, byłoby taniej podjade do tej firmy i się wypytam Nie wydaje mi sie zeby byla wiele drozsza od gazowej. ja za moja kilka lat temu placilam ok 1000 -1200, nie pamietam dokladnie. Nie jest to plyta indukcyjna, wiec specjalnych garnkow nie potrzeba, byle mialy plaskie dno (chociaz ja mam jednego takiego starego powykrzywianca, i tez sie da gotowac, ale trwa to o wiele dluzej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 09.07.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Zmiękczacz mam z BIMS-a produkcji amerykańskiej, ale pod ich szyldem - to sieć hurtowni instalacyjnych. Zgrabny zasobnik na sól ze zintegrowanym złożem, które absorbuje jony Ca+ i MG+ z wody. Sól potrzebna jest do wypłukania nagromadzonych jonów w ciągu dnia i następuje to w nocy (dwie godzinki). W ciągu dnia twarda woda przepływa przez złoże, i wypływa mięciutka. Koszt z instalacją i wsadem soli ok. 2.8 -3 tys. zł. Rozumiem, że ten zmiękczacz jest ustawiony gdzieś przy głównym ujęciu wody, dzięki czemu zawsze i wszędzie gdzie odkręcasz kran masz te miękką wodę? Albo moze współpracuje ze zbiornikiem na ciepłą wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 10.07.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Zmiękczacz jest wpięty przed wszystkimi urządzeniami w domu - w kotłowni zaraz za licznikiem wody, ale za wyjściem wody na ogród - żeby nie podlewać ogrodu zmiękczoną wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 10.07.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 dabell dziękuję za wyjaśnienia. I może jeszcze jedno - jak często wymienia się tę sól (bo to chyba jedyna rzecz podlegająca wymianie)? Jakaś specjalna musi być czy np. taka do zmywarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.07.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Zapomniałam jeszcze dodać: rewelacja - płyta gazowa Aristona w kolorze szampańskim (taki beżyk) - jak czytam negatywne opinie o szklanych płytach, to wiem, że zrobiłam najlepszy z mozliwych zakup - na mojej nie widać nawet nic rozlanego i zaschłego (w neutralnych kolorach oczywiście , nie mówię o barszczu ). Nie jest lustrzana, to zwykłe szkło z kolorem od spodu. http://mixmedia.pl/admin/zdjecia/e8911057af61748792fc6325e6b242b7.jpg Tylko UWAGA! Płyta w szampanie a nie daj Boże w lustrze! Ten model występuje również w lustrze. TRAGEDIA! Widać 2 x więcej plam i doczyścić się nia da bo zawsze są smugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.07.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ma ktoś może doświasczenie z płytkami udajacymi drewno? Praktyczne to? Chce dać takie do kuchni i jadalni. Połączone z salonem w jasnym gresie polerowanym. Co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 11.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Jolu, myślę, że to niezły pomysł. Wątek o drewnopodobnych płytkach masz tu: http://forum.muratordom.pl/plytki-gresowe-imitujace-drewno-pomocy,t77764.htm?highlight=drewnopodobne Jeżeli chodzi o płytę Aristona - to tylko szampan !!! Lustrzanka jest fatalna - potwierdzam. Widziałam w sklepie i macałam - koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.07.2008 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Czemu tak malo firm robi te szampanskie plyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts