joannab 16.07.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ja mam w salonie, holu i kuchnie plytki na ktorych nic nie widac. Moze nie byc tydzien sprzatane, a plytki sa idealne. W kuchni mam jasne opoczna w zylki ikitujace marmur, a w czesci dziennej i holu imitujace drewno ale w kolorze slomkowym - rewelacja. A możesz podać konkretne nazwy tych płytek? Bardzo pilnie proszę ponieważ właśnie jestem na etapie wybierania płytek do całego domu. Do przedpokoju podobają mi się właśnie imitujące drewno ale ciemne jak np. Legno z paradyża - Orcha. Ma ktoś? Polecacie? Będzie widać każdy paproszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 23.07.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 - W kuchni płyta ceramiczna (elektr.) bez żadnych srebrnych ramek - fazowana jak lustra - myje się rewelacyjnie i szybko!- W kuchni żadnych otwartych półeczek - żeby łatwo sięgać po różne pierdółki do gotowania - zaraz pod płytą - odpowiednia szafka z szufladami.- Podobnie żadnych półeczek w łazience - szafka na wszelkie kosmetyki i akcesoria kąpielowe, w której stoją w specjalnych koszykach plastikowych. Kiedy idę się myć wyciągam taki koszyk (ja mam swój i mąż ma swój) i stawiam na obudowie wanny. Potem chowam. Na wierzchu mam tylko 2 mydelniczki, dozownik mydła i kubek na szczoteczki.-Zlew z fragranitu - zero zacieków z wody, choć lubi się barwić od herbaty (jest w jasnym beżu)- Jasne meble, płytki, podłogi, drzwi. Żadnych dywanów, chodniczków i jak dla mnie - firanek!- fuga tylko epoksydowa!!!!!!! Zwłaszcza jasna (niestety nie mam wszędzie i to błąd)- Kafle matowe, na błyszczących widać zacieki- jak inox to sprawdzony, że nie 'palcuje' - nie wiem na czym to polega ale są i takie i takie (nie palcuje mi się piekarnik, ale już okap tak!)A propos mycia paneli żeby nie bylo smug: stary 'babciny' sposób: sama woda z octem! Wypróbowane i rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.07.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 A w domu potem octem nie śmierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 23.07.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Do przedpokoju podobają mi się właśnie imitujące drewno ale ciemne jak np. Legno z paradyża - Orcha. Ma ktoś? Polecacie? Będzie widać każdy paproszek? Ja mam Legno Ochra w wiatrołapie, paproszków nie widać bo one nie są jednolite, mają bardzo wyraźną strukturę drewna i takie jaśniejsze i ciemniejsze smużki. Jedyne co na nich widać jak do tej pory to wszechobecny w moim domu pył ze szlifowania gładzi. Wycieram podłogi na mokro praktycznie każdego dnia, ściany już pomalowane a to dziadostwo i tak gdzieś sę czai w powietrzu i osiada cichaczem Wie ktoś moze jak długo jeszcze potrwa osiadanie tego cholernego pyłu? Nie mieszkamy jeszcze ale już mnie to wkurza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.07.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Mayland, śmierdzi może z 15 minut Też do gresu woda z octem, ale ten matowy to w zasadzie czym by się nie robiło, to jest dobrze Gorzej z polerowanym, u mnie też woda z octem, tyle że b. gorąca - prawie wrzątek Dobrze, że go mam maciupko, bo bym nie wyrobiła Jakieś zaćmienie umysłu miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.07.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Tu jestes kochana, do brudu Cie przyciagnelo najpierw! Lec do siebie pomagac kolezance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.09.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Moim zdaniem płyta gazowa jaka by nie byla, to jest generatorem obleśnego, tłustego brudu, który osadza się wszędzie w promieniu 2m od kuchenki Never again! Tak samo nigdy więcej sprzętów w kolorze inox, a lodówka to już koszmar: spróbujcie bezdotykowo otworzyć drzwiczki No chyba że takie z powłoką antypalcową - ktoś w tym wątku mówił że to zdaje egzamin - nie wiem, nie macałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 19.09.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Inox inoxowi nierówny - jak się okazuje. Mam piekarnik inox i można sobie go macać do woli i nic się nie palcuje. Mam też okap inox, no i ten tylko spróbuj dotknąć (a jak go włączyć bez dotykania to nie wiem ), nie mówiąc już że czyszczenie tego 'cuda' to istny koszmar - zostają smugi nawet po szmacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.09.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Wniosek z tego taki, ze trzeba wszystko macać przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.09.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Problem w tym, ze wiekszosc sprzetu to do ogladniecia tylko w katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.09.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Problem w tym, ze wiekszosc sprzetu to do ogladniecia tylko w katalogu Albo w domu forumowicza który już ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.09.2008 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Taaa na drugim koncu Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 szukam sposobu na okap, na upierdliwe czyszczenie okapu mam niby do tego specjalny plyn i super-duper scierke ratunkuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 06.10.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 super rady. ale nadal nie wklejono tych zdjec z cokolem .....plissssssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 06.10.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 szukam sposobu na okap, na upierdliwe czyszczenie okapu mam niby do tego specjalny plyn i super-duper scierke ratunkuuuuuu Uniwersalnym płynem do czyszczenia, takim do wszelkich powierzchni łącznie z podłogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.10.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mam zlew teki z tegranitu. Nie widać absolutnie żadnych sladów wody - z e r o! Niestety, trzeba uważać bo podobno lubi złapać plamę z herbaty. na takie plamy od czasu do czasu trochę wybielacza - ACE czy coś podobnego i znika w mig, a na pewno nie szkodzi Można też przetrzeć plasterkiem cytryny Frangranit itp. sprawdza się rewelacyjnie ----------- Dzięki za pomysł z akumulatorowym odkurzaczem - na pewno zakupię ----------- nie polecam drzwi ze szklanymi szybkami - każdy paluch widać pod światło, a na ramkach zbiera się kurz, za to gładkie i jasne (ale nie białe) są super ---------- jak najmniej bibelotów i jak najwiecej kwiatów (są co prawda bardzo pracochłonne, ale za to jakie piękne i odświeżają powietrze, zwłaszcza paprocie ) ----------- w kuchni niezastąpione są szafki typu cargo ------------- w łazience - żadnych półeczek, kosmetyki schowane w szafkach (tym bardziej że kremy czy perfumy nie lubią światła i ciepła) ------------- podstawa to duża garderoba z miejscem do prasowania i pomieszczenie typu pralnia/schowek gospodarczy ------------- naturalne, antystatyczne materiały ------------- dobre, lateksowe farby na ścianach ------------- najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest pomoc domowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 07.10.2008 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 jak najmniej bibelotów i jak najwiecej kwiatów (są co prawda bardzo pracochłonne, ale za to jakie piękne i odświeżają powietrze, zwłaszcza paprocie ) Co do bibelotów zgadzam się, ale kwiaty zdecydowanie wyrzucę z domu do ogrodu - pleśnie i muszki, które sie tam od czasu do czasu zadomowiają strasznie mnie wkurzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 07.10.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 No to moje sposoby: -podwieszany kibelek (never ever wymiatania syfów z okolic zwykłego stojącego) -podobnie umywalka -szafi w łazience tylko i wyłącznie zabudowane- na wierzchu co najwyżej kubek ze szczoteczkami do zębów -mydło tylko w płynie Reszta chyba została juz opisana aha- też mam w kuchni sprzęt typu inox i owszem czasem przecieram paluchy ale nie jest to jakieś uciążliwe p.s mam jeszcze dwa sposoby na bałagan- oba niestety się u mnie sprawdzają a) zdejmuję okulary- wtedy co prawda nic nie widzę ale także nie widze brudu b) można mieć tak ciemne mieszkanie jak moje- brud w kuchni widać tylko jak słońce przyświeci- czyli przez około .... 15 minut w ciągu dnia - smutne ale prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 a) zdejmuję okulary- wtedy co prawda nic nie widzę ale także nie widze brudu Ja gaszę światło, bo jednak wtedy coś widzę ale nie jest to bałagan. Pomaga jeszcze zamykanie odpowiednich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 07.10.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 szukam sposobu na okap, na upierdliwe czyszczenie okapu mam niby do tego specjalny plyn i super-duper scierke ratunkuuuuuu mydło malarskie ! nie żartuję ! piec gazowy - ruszty tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts