Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na kopule autorusa sie wzorował sam Pierre Cardin i też ładnie wyszło, ale mostek do gruntu jest potworny; proszę zwrócić uwagę na montaz okien w warstwie ocieplenia.

http://i.pinger.pl/pgr227/8c51417e000555d34ab8b2ac/przyjecie-w-cannes.jpg

I dlaczego ta rodzina mieszka po za domem???

Zużycie prądu na c.o za grudzień 210,1 kWh. Od początku sezonu grzewczego 321,5 kWh.

Już chciałem napisać, że ładny wynik za całość, ale jak spojrzałem na metraż to aż oczy przetarłem:)

To ja mam główny pokój większy o 12 %:bash:

Już chciałem napisać, że ładny wynik za całość, ale jak spojrzałem na metraż to aż oczy przetarłem:)

To ja mam główny pokój większy o 12 %:bash:

to jesteś Panisko !!!! :)

za poprzedni rok 1800 kWh ( II taryfa ) - 3 osoby

zapnij powietrzną PC, bo ten bojler to rozpusta przy Twoim zuzyciu na NCO

zdradzisz z grubsza, czy reku wlasnej konstrukcji to wymiennik - gotowiec i reszta po swojemu czy jakies niestandardowe rozwiązanie?

zdradzisz z grubsza, czy reku wlasnej konstrukcji to wymiennik - gotowiec i reszta po swojemu czy jakies niestandardowe rozwiązanie?

niestety, przy miesięcznych kosztach za CWU na poziomie 60 - 80 zł żadna inna opcja nie wchodzi w rachubę. :( Dla 4 lub więcej zamieszkałych osób można coś kombinować. ( PC, solary , odzysk z szarych ścieków )

reku: wymiennik HITEX, wentylatory EBM - sprawdzone rozwiązania trudno jest przeskoczyć sprawnością ( prawdopodobnie - niemożliwe )

rozpusta, to nie ciepła woda , a śmieci :)

szacuję, że za wywóz śmieci w/g nowych zasad rocznie zapłacę więcej niż za ogrzewanie domu... !!!:(

świat staje na głowie...

niestety, przy miesięcznych kosztach za CWU na poziomie 60 - 80 zł żadna inna opcja nie wchodzi w rachubę. :( Dla 4 lub więcej zamieszkałych osób można coś kombinować. ( PC, solary , odzysk z szarych ścieków )

reku: wymiennik HITEX, wentylatory EBM - sprawdzone rozwiązania trudno jest przeskoczyć sprawnością ( prawdopodobnie - niemożliwe )

czyli zestaw typu TB albo AM :) fakt, trudno to przeskoczyć; myślałam, że jakieś autorskie rozwiązanie typu rura w rurze - ktoś o tym pisał kiedyś, że ma

rozpusta, to nie ciepła woda , a śmieci :)

szacuję, że za wywóz śmieci w/g nowych zasad rocznie zapłacę więcej niż za ogrzewanie domu... !!!:(

świat staje na głowie...

jak zniosą obowiązek meldunkowy, to się wszyscy wymeldujecie i koszta spadną do 0pln

czyli zestaw typu TB albo AM :) fakt, trudno to przeskoczyć; myślałam, że jakieś autorskie rozwiązanie typu rura w rurze - ktoś o tym pisał kiedyś, że ma

rura w rurze to czysta idea fix

Czy ktoś może mi sprezentować PCi? Też chcę mieć roczne zużycie 1800kWh, ja mam tyle w półtora miesiąca ;-( Trzeba było tego hewalexa zapodać, tyle że bydle pewnie rzęzi srogo w domu a ja mam sypialnie za pom. gosp. zaraz

jak zniosą obowiązek meldunkowy, to się wszyscy wymeldujecie i koszta spadną do 0pln

no nie do końca, meldunek jest jednak w wielu sprawach koniecznością :( ( jeszcze co najmniej do końca 2016 )

Czy ktoś może mi sprezentować PCi? Też chcę mieć roczne zużycie 1800kWh, ja mam tyle w półtora miesiąca ;-( Trzeba było tego hewalexa zapodać, tyle że bydle pewnie rzęzi srogo w domu a ja mam sypialnie za pom. gosp. zaraz

na CWU? w poltora miesiąca? czyżby jacyś forumowicze się u Ciebie kąpali?

Czyżbyś miała kogoś na myśli? :D

po zuzyciu ich poznacie - skoro korys oszczędny z zasady patrzac na stopkę, zuzywa 1800kWh / rok przy 3 osobach, to jak ktos inny zuzywa 1000kWh, to sie myje dwa razy rzadziej albo sie myje u kogoś

...albo w tej samej wodzie :p

po zuzyciu ich poznacie - skoro korys oszczędny z zasady patrzac na stopkę, zuzywa 1800kWh / rok przy 3 osobach, to jak ktos inny zuzywa 1000kWh, to sie myje dwa razy rzadziej albo sie myje u kogoś

...albo w tej samej wodzie :p

Mnie już tu nic nie zdziwi:jawdrop: