kurt76 02.10.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) jeżeli dzielilibysmy dom ale cały to faktycznie cop 2 a przy zużyciu na grzanie co i cwu to już inaczej napiszę prościej gdybym był w duonie zmiesciłbym cały dom w 1600-1650 brutto na licZniku głównym a jak kurt to wyjdzie? liczmy po twoich stawkach, chociaz ja mam taniej w enea niz energa ale ja tez w taniej mam 100% prania, zmywania. ty zuzywasz srednio 2 kWh w drogiej dziennie i jeszcze mowisz ze pompa chodzi.... Edytowane 2 Października 2014 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.10.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 zwykła g12, tak przyjąłem bo 700 kWh rocznie w drogiej to absurdalnie mało... dla ciebie absurdalnne dla innych na forum nie zwróć uwagę że u mnie sobota i niedziela to nocna idzie w domu 2 telewizory , komp., organy córki itd indukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 02.10.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) zwykła g12, tak przyjąłem bo 700 kWh rocznie w drogiej to absurdalnie mało... srednio 2kWh/dobę w drogiej czyli chodzimy spać z kurami maluxie, nie brnij kiedyś gadałeś całkiem do rzeczy ale ostatnio chyba miałeś przebiegunowanie w głowie p.s. organy na miechy? kto pompuje, jak córa gra? Edytowane 2 Października 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 02.10.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) dla ciebie absurdalnne dla innych na forum nie zwróć uwagę że u mnie sobota i niedziela to nocna idzie w domu 2 telewizory , komp., organy córki itd indukcja A jeszcze dzieci masz pod dachem.... kolego Sam rekuperator ktory chodzi caly czas, lodowka to samo, gotowanie wrzatku na napoje.... a gdzie reszta? Edytowane 2 Października 2014 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 W grudniu gdzie nie miałem G12W zużyłem 180 w drogiej i 620 w taniej za ten prąd zapłaciłbym 160 zł. Przy G12W jeszcze mniej. A Liwko ma podobne zużycie. Jak by nie było zawsze coś. Chyba że za przesył też ci zapłacą. Nie wiemy jaki będzie grudzień... Ale z tych trzech opcji, które daje DUON ta wydaje mi się najciekawsza. No i ceny najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 02.10.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Najzupelniej swiadomie napisany, bo ja nie uwazam kilku godzin pracy pompy pompy za sezon grzewczy. Nie muszed pipac sie w szczype w tej kwestii jak niektorzy. Jesli faktycznie wlaczy sie 2 dni pod rzad na dluzej niz 1h, to bede tu trabil, ze zima nadeszla. Pyxis. Pyxis pisał: pyxis pisze: "U mnie juz sie w nocy sporadycznie pompa wlaczala, ale to chyba jeszcze za malo, zeby odtrabic otwarcie sezonu grzewczego.... " U mnie nawet w zimie grzałeczki załączają się zawsze tylko na chwilę.... - chyba to jeszcze nie stan by ogłosić sezon grzewczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 02.10.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Pyxis pisał: pyxis pisze: "U mnie juz sie w nocy sporadycznie pompa wlaczala, ale to chyba jeszcze za malo, zeby odtrabic otwarcie sezonu grzewczego.... " U mnie nawet w zimie grzałeczki załączają się zawsze tylko na chwilę.... - chyba to jeszcze nie stan by ogłosić sezon grzewczy.... pyxisa nie ma - zawiesił się na regulaminie promocji w duonie; podejrzewam, ze jeszcze tydzien mu zejdzie a za jakiś czas... przejdzie do duona i bedzie do końca grudnia sprzedawać prąd sasiadom za pól ceny; wtedy wykaże zużycie ujemne dla swojej aparatury Edytowane 2 Października 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 02.10.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No chyba pyxis był pierwszym oponentem vs Duonu.... tymczasem otrzymałem juz chyba 4-tą f-rę z Duonu i jest ok. i taniej niz w enerdze!!!!Ale jak ktoś jest niepostępowy.... cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 02.10.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 pyxisa nie ma - zawiesił się na regulaminie promocji w duonie; podejrzewam, ze jeszcze tydzien mu zejdzie a za jakiś czas... przejdzie do duona i bedzie do końca grudnia sprzedawać prąd sasiadom za pól ceny; wtedy wykaże zużycie ujemne dla swojej aparatury Tydzień mu zejdzie jak by się nauczył czytać ze zrozumieniem.... miesiąc by czytać.... aaaaaaa caaaałe lata by poznać literki i je składać w sylaby a nie tylko nimi rzucać....!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.10.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) A jeszcze dzieci masz pod dachem.... kolego Sam rekuperator ktory chodzi caly czas, lodowka to samo, gotowanie wrzatku na napoje.... a gdzie reszta? WIDZĘ ŻE JEŚLI FGAKTY NIE PASUJE TO TYM GORZEJ DLA FAKTÓW macie dostosowane taryfy żeby jak najtaniej wychodziło w nocnej grzanie ale kosztem całej soboty i niedzieli prawie. my w dziennej jak grzejem,y to w najgorszym wypadku zapłacimy tyle co wy w nocnej piszecie że niemożliwe jest zużycie na bytowe 2 kwh /doba ABSOLUTNIE SIĘ Z TYM ZGADZAM mi wychodzi 4 kwh na dobę bytowe przecież bytowe nie jest równoznaczne z dzienną taryfą - szczególnie przy sobotach i niedzielach z dniami świątecznymi Edytowane 2 Października 2014 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 02.10.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) No, 4 kWh bytowego dziennie to bardzo mało. U mnie średnio 8 kWh/dobę (bez CWU), a też uważam, że to niewiele. Policzyłem DUON. Zarobię rocznie wobec Energii 350 zł. Biorąc pod uwagę brak rozliczeń rzeczywistych w DUON i w związku z tym finansowanie ich przedpłatami na podstawie prognoz, to średnio widzę sens zmiany. Do rozliczeń rzeczywistych co miesiąc też się przyzwyczaiłem. Sprostowanie co do cen w Enerdze w G12r: tania brutto 0,2836 zł/kWh, droga 0,7197 zł/kWh. Edytowane 2 Października 2014 przez budowlany_laik CO>CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 10% to mało? Najpierw się sracie z każdym mostkiem a teraz plujesz na 10%? Gdzie sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 02.10.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No, 4 kWh bytowego dziennie to bardzo mało. U mnie średnio 8 kWh/dobę (bez CO), a też uważam, że to niewiele. Policzyłem DUON. Zarobię rocznie wobec Energii 350 zł. Biorąc pod uwagę brak rozliczeń rzeczywistych w DUON i w związku z tym finansowanie ich przedpłatami na podstawie prognoz, to średnio widzę sens zmiany. Do rozliczeń rzeczywistych co miesiąc też się przyzwyczaiłem. Sprostowanie co do cen w Enerdze w G12r: tania brutto 0,2836 zł/kWh, droga 0,7197 zł/kWh. Srać na ich chore prognozy!!! Płacisz za to co zużyłeś ( wg licznika) zaokrąglasz do pełnej kwoty i tyle... Nic Ci nie mogą zrobić!!!! - a finansowanie ich chorych prognoz jest po prostu chore..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 02.10.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 03.10.2014 03:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze? Rzadko tu bywa ktoś taki. Ma dobre, tanie w inwestycji ogrzewanie i nie musi jak szanowni pompiarze udowadniać że jego elektryczne, akumulacyjne ogrzewanie jest "najmojsze" Ja tu bywam, bo dopiero mam mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.10.2014 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Rzadko tu bywa ktoś taki. Ma dobre, tanie w inwestycji ogrzewanie i nie musi jak szanowni pompiarze udowadniać że jego elektryczne, akumulacyjne ogrzewanie jest "najmojsze" Ja tu bywam, bo dopiero mam mieć. Bardziej prawdopodobne, że oszczędzają na prądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.10.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze? Np. ja. Mogę się podzielić spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.10.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze? Sa takie, ale w wiekszosci na tyle psychicznie niezrownowazone, ze prawdy od nich nie uslyszysz. Nawet kiedys jedna z nich stopke miala, ale byl taki kwas, ze zuzycie energii wylcialo z niej niby tymczasowo i juz nigdy tam nie powroci (i wcale mnie to nie dziwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.10.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Sa takie, ale w wiekszosci na tyle psychicznie niezrownowazone, ze prawdy od nich nie uslyszysz. Nawet kiedys jedna z nich stopke miala, ale byl taki kwas, ze zuzycie energii wylcialo z niej niby tymczasowo i juz nigdy tam nie powroci (i wcale mnie to nie dziwi). tak, ja mam i zużywam 15 000 000 000 mWh rocznie a stopka wyleciała, bo taki jeden gość zapodał złota myśl, którą warto rozpropagować, co też z przyjemnością czynię; zaobserwowano, ze proces zakupu pompy strasznie ryje zdrowie psychiczne, dlatego później mamy taki kwiatki Edytowane 3 Października 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 03.10.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 U mnie zmiana kabelków na system podłogowy glikolowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts