Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jeżeli dzielilibysmy dom ale cały

to faktycznie cop 2

a przy zużyciu na grzanie co i cwu to już inaczej

napiszę prościej gdybym był w duonie zmiesciłbym cały dom w 1600-1650 brutto na licZniku głównym

a jak kurt to wyjdzie?

liczmy po twoich stawkach, chociaz ja mam taniej w enea niz energa

ale ja tez w taniej mam 100% prania, zmywania.

ty zuzywasz srednio 2 kWh w drogiej dziennie i jeszcze mowisz ze pompa chodzi....

Edytowane przez kurt76
  • Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zwykła g12, tak przyjąłem bo 700 kWh rocznie w drogiej to absurdalnie mało...

dla ciebie absurdalnne dla innych na forum nie

zwróć uwagę że u mnie sobota i niedziela to nocna idzie

w domu 2 telewizory , komp., organy córki itd indukcja

zwykła g12, tak przyjąłem bo 700 kWh rocznie w drogiej to absurdalnie mało...

srednio 2kWh/dobę w drogiej czyli chodzimy spać z kurami

maluxie, nie brnij :) kiedyś gadałeś całkiem do rzeczy ale ostatnio chyba miałeś przebiegunowanie w głowie :)

p.s. organy na miechy? kto pompuje, jak córa gra?

Edytowane przez Hippek
dla ciebie absurdalnne dla innych na forum nie

zwróć uwagę że u mnie sobota i niedziela to nocna idzie

w domu 2 telewizory , komp., organy córki itd indukcja

A jeszcze dzieci masz pod dachem.... kolego :)

Sam rekuperator ktory chodzi caly czas, lodowka to samo, gotowanie wrzatku na napoje.... a gdzie reszta?

Edytowane przez kurt76
W grudniu gdzie nie miałem G12W zużyłem 180 w drogiej i 620 w taniej za ten prąd zapłaciłbym 160 zł. Przy G12W jeszcze mniej. A Liwko ma podobne zużycie. Jak by nie było zawsze coś.

Chyba że za przesył też ci zapłacą.

Nie wiemy jaki będzie grudzień... :)

Ale z tych trzech opcji, które daje DUON ta wydaje mi się najciekawsza. No i ceny najlepsze.

Najzupelniej swiadomie napisany, bo ja nie uwazam kilku godzin pracy pompy pompy za sezon grzewczy. Nie muszed pipac sie w szczype w tej kwestii jak niektorzy. Jesli faktycznie wlaczy sie 2 dni pod rzad na dluzej niz 1h, to bede tu trabil, ze zima nadeszla. :)

Pyxis.

Pyxis pisał: pyxis pisze: "U mnie juz sie w nocy sporadycznie pompa wlaczala, ale to chyba jeszcze za malo, zeby odtrabic otwarcie sezonu grzewczego.... "

U mnie nawet w zimie grzałeczki załączają się zawsze tylko na chwilę.... - chyba to jeszcze nie stan by ogłosić sezon grzewczy.... ;-)

Pyxis pisał: pyxis pisze: "U mnie juz sie w nocy sporadycznie pompa wlaczala, ale to chyba jeszcze za malo, zeby odtrabic otwarcie sezonu grzewczego.... "

U mnie nawet w zimie grzałeczki załączają się zawsze tylko na chwilę.... - chyba to jeszcze nie stan by ogłosić sezon grzewczy.... ;-)

pyxisa nie ma - zawiesił się na regulaminie promocji w duonie; podejrzewam, ze jeszcze tydzien mu zejdzie

a za jakiś czas...

przejdzie do duona i bedzie do końca grudnia sprzedawać prąd sasiadom za pól ceny; wtedy wykaże zużycie ujemne dla swojej aparatury

Edytowane przez Hippek

No chyba pyxis był pierwszym oponentem vs Duonu.... tymczasem otrzymałem juz chyba 4-tą f-rę z Duonu i jest ok. i taniej niz w enerdze!!!!

Ale jak ktoś jest niepostępowy.... cóż....

pyxisa nie ma - zawiesił się na regulaminie promocji w duonie; podejrzewam, ze jeszcze tydzien mu zejdzie

a za jakiś czas...

przejdzie do duona i bedzie do końca grudnia sprzedawać prąd sasiadom za pól ceny; wtedy wykaże zużycie ujemne dla swojej aparatury

Tydzień mu zejdzie jak by się nauczył czytać ze zrozumieniem.... miesiąc by czytać.... aaaaaaa caaaałe lata by poznać literki i je składać w sylaby a nie tylko nimi rzucać....!!!!!!

A jeszcze dzieci masz pod dachem.... kolego :)

Sam rekuperator ktory chodzi caly czas, lodowka to samo, gotowanie wrzatku na napoje.... a gdzie reszta?

WIDZĘ ŻE JEŚLI FGAKTY NIE PASUJE TO TYM GORZEJ DLA FAKTÓW

macie dostosowane taryfy żeby jak najtaniej wychodziło w nocnej grzanie

ale kosztem całej soboty i niedzieli prawie.

my w dziennej jak grzejem,y to w najgorszym wypadku zapłacimy tyle co wy w nocnej

piszecie że niemożliwe jest zużycie na bytowe 2 kwh /doba ABSOLUTNIE SIĘ Z TYM ZGADZAM

mi wychodzi 4 kwh na dobę bytowe

przecież bytowe nie jest równoznaczne z dzienną taryfą - szczególnie przy sobotach i niedzielach z dniami świątecznymi

Edytowane przez malux20

No, 4 kWh bytowego dziennie to bardzo mało. U mnie średnio 8 kWh/dobę (bez CWU), a też uważam, że to niewiele.

Policzyłem DUON. Zarobię rocznie wobec Energii 350 zł. Biorąc pod uwagę brak rozliczeń rzeczywistych w DUON i w związku z tym finansowanie ich przedpłatami na podstawie prognoz, to średnio widzę sens zmiany. Do rozliczeń rzeczywistych co miesiąc też się przyzwyczaiłem.

Sprostowanie co do cen w Enerdze w G12r: tania brutto 0,2836 zł/kWh, droga 0,7197 zł/kWh.

Edytowane przez budowlany_laik
CO>CWU
No, 4 kWh bytowego dziennie to bardzo mało. U mnie średnio 8 kWh/dobę (bez CO), a też uważam, że to niewiele.

Policzyłem DUON. Zarobię rocznie wobec Energii 350 zł. Biorąc pod uwagę brak rozliczeń rzeczywistych w DUON i w związku z tym finansowanie ich przedpłatami na podstawie prognoz, to średnio widzę sens zmiany. Do rozliczeń rzeczywistych co miesiąc też się przyzwyczaiłem.

Sprostowanie co do cen w Enerdze w G12r: tania brutto 0,2836 zł/kWh, droga 0,7197 zł/kWh.

Srać na ich chore prognozy!!! Płacisz za to co zużyłeś ( wg licznika) zaokrąglasz do pełnej kwoty i tyle...

Nic Ci nie mogą zrobić!!!! - a finansowanie ich chorych prognoz jest po prostu chore.....

Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze?

Rzadko tu bywa ktoś taki. Ma dobre, tanie w inwestycji ogrzewanie i nie musi jak szanowni pompiarze udowadniać że jego elektryczne, akumulacyjne ogrzewanie jest "najmojsze"

Ja tu bywam, bo dopiero mam mieć.:yes:

Rzadko tu bywa ktoś taki. Ma dobre, tanie w inwestycji ogrzewanie i nie musi jak szanowni pompiarze udowadniać że jego elektryczne, akumulacyjne ogrzewanie jest "najmojsze"

Ja tu bywam, bo dopiero mam mieć.:yes:

Bardziej prawdopodobne, że oszczędzają na prądzie :lol:

Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze?

Sa takie, ale w wiekszosci na tyle psychicznie niezrownowazone, ze prawdy od nich nie uslyszysz. Nawet kiedys jedna z nich stopke miala, ale byl taki kwas, ze zuzycie energii wylcialo z niej niby tymczasowo i juz nigdy tam nie powroci (i wcale mnie to nie dziwi). :)

Sa takie, ale w wiekszosci na tyle psychicznie niezrownowazone, ze prawdy od nich nie uslyszysz. Nawet kiedys jedna z nich stopke miala, ale byl taki kwas, ze zuzycie energii wylcialo z niej niby tymczasowo i juz nigdy tam nie powroci (i wcale mnie to nie dziwi). :)

:) tak, ja mam i zużywam 15 000 000 000 mWh rocznie :)

a stopka wyleciała, bo taki jeden gość zapodał złota myśl, którą warto rozpropagować, co też z przyjemnością czynię;

zaobserwowano, ze proces zakupu pompy strasznie ryje zdrowie psychiczne, dlatego później mamy taki kwiatki

Edytowane przez Hippek