Barth3z 23.08.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Sprawdź sobie dni i nocy w okresie 5-12 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.08.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Sprawdź sobie dni i nocy w okresie 5-12 sierpnia. ale co mi to da...? wilgotności w chałupie i tak nie zmienię, spadają średnie temperatury zewnętrzne to i spada mi wilgotność wewnątrz domu... i odwrotnie..., tyle że jest górny zaobserwowany pułap w granicy ok. 55% wiec nie widzę potrzeby jakiejkolwiek zmiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 23.08.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam 29 lipca w twoich okolicach wilgotność względna wyniosła 85 %. Wtedy też miałeś 55%? Cuda, Panie, cuda....Kup jednak nowe przyrządy pomiarowe. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.08.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam 29 lipca w twoich okolicach wilgotność względna wyniosła 85 %. Wtedy też miałeś 55%? Cuda, Panie, cuda.... Kup jednak nowe przyrządy pomiarowe. Pozdrawiam Pratchawiec a przy jakiej temperaturze ta wilgotność bo kilka dni temu nad ranem w okolicy to i ponad 90% było tyle ze na zewnątrz tylko kilka *... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 24.08.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 ile mieliście na nawiewie na pomieszczenia przy -10 na zewnątrz? bo jakoś mnie nie przekonują foldery, które mówią że przy -10* na zwenątrz i 22* w środku na nawiewie będzie 14-15*.. hej, z tego co pamiętam to u mnie były temp na wylocie w granicach 12-14C, ile było dokładnie na zewnątrz nie wiem, ale bywało i kilkanaście na minusie pewnie byłoby lepiej ale przewody wentylacyjne mam standardowe, bez ekstra ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 31.08.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 ile mieliście na nawiewie na pomieszczenia przy -10 na zewnątrz? bo jakoś mnie nie przekonują foldery, które mówią że przy -10* na zwenątrz i 22* w środku na nawiewie będzie 14-15*.. hej, z tego co pamiętam to u mnie były temp na wylocie w granicach 12-14C, ile było dokładnie na zewnątrz nie wiem, ale bywało i kilkanaście na minusie pewnie byłoby lepiej ale przewody wentylacyjne mam standardowe, bez ekstra ocieplenia przy minusowych temp. u mnie zawsze nawiew +18 (Reku Janek i GGWC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalizbi 04.09.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 waflos do grzania bufora używasz zawsze pełnych 12 kW czy załączasz je sekcjami w zależności od temperatury zewnętrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.09.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 W zasadzie nie analizowałem obecnej oferty Duonu.Patrząc tak na szybko, wydaje mi się że mimo wszystko są drodzy.U mnie Tauron wraz z nową umową proponuje niespełna 21gr za nocną, około 41gr za dzienną przy cyrografie na 2 lata.Duon wychodzi na plus tylko do końca marca przyszłego roku. Później na równi i na końcu drogo.U mnie Tauron gliwicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 05.09.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 W zasadzie nie analizowałem obecnej oferty Duonu. Patrząc tak na szybko, wydaje mi się że mimo wszystko są drodzy. U mnie Tauron wraz z nową umową proponuje niespełna 21gr za nocną, około 41gr za dzienną przy cyrografie na 2 lata. Duon wychodzi na plus tylko do końca marca przyszłego roku. Później na równi i na końcu drogo. U mnie Tauron gliwicki. Obecną''promocją'' Duonu nie ma co sobie zawracać głowy, tym bardziej jeśli Tauron w zasięgu ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 05.09.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 W zasadzie nie analizowałem obecnej oferty Duonu. Patrząc tak na szybko, wydaje mi się że mimo wszystko są drodzy. U mnie Tauron wraz z nową umową proponuje niespełna 21gr za nocną, około 41gr za dzienną przy cyrografie na 2 lata. Duon wychodzi na plus tylko do końca marca przyszłego roku. Później na równi i na końcu drogo. U mnie Tauron gliwicki. To sa ceny sprzedazy, trzeba doliczyc jeszcze dystrybucję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 06.09.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 To sa ceny sprzedazy, trzeba doliczyc jeszcze dystrybucję. Dla energii z Duonu także ją doliczamy. G12w w Tauronie przy umowie na 2 i 3 lata -41,3gr dzienna -20,02gr nocna Duon od kwietnia przyszłego roku ma niespełna grosz taniej w nocnej, dzienna to 2 grosze. Od 2017r dzienna to samo (różnica 0,2gr) a nocna to już o 4,4 grosza drożej, 2018 to prawie 7gr drożej w nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalizbi 06.09.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 W PGE świętokrzyskie G12w ceny do końca 2017 z przesyłem tania-0,34gr/kWh ( 0,2315 bez przes.) droga-0,68gr/kWh ((),3593 bez przes.) DUON w 2017 wychdzi już drożej od PGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 06.09.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Duon ma już duże portfolio klientów i dlatego bieżące oferty nie są atrakcyjne, do tego taki PGE obniża wolumen energii, co by nie było za tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 06.09.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 waflos do grzania bufora używasz zawsze pełnych 12 kW czy załączasz je sekcjami w zależności od temperatury zewnętrznej? Sekcje nic Ci nie dadzą.... mocniejsza grzałka zagrzeje krócej tyle samo wody co słabsza dłużej.... - ot tyle.... lepiej mieć mocniejszą żeby w nocnych widełkach w ciągu dnia się zmieściła... PS. W sumie mam 4 grzałki po 6kW - z czego używam dwóch... pozostałe dwie są jako zapas gdy obecne zaniemogą.... pozdr, krzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.09.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 a u mnie już sezon grzewczy rozpoczęty ... ( znaczy się sterowniki rozpoczęły ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.09.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 a u mnie już sezon grzewczy rozpoczęty ... A ja czekam na sezon "kominkowy", inaczej przejściowy. Mając podłogówkę, tylko wiosną i jesienią przyjemnie rozpalić w kominku, zimą trzeba okna otwierać, mimo że mały wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 09.09.2015 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 a u mnie już sezon grzewczy rozpoczęty ... ( znaczy się sterowniki rozpoczęły ...) Czyli ile masz stopni wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.09.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 U mnie narazie cisza z ogrzewaniem chociaż rano wczoraj było +6.Temp.w domu nie spada pon.23.Dzisiaj rano 23,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.09.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Czyli ile masz stopni wewnątrz? 22,5-23,0* czyli próg załączenia ogrzewania więc coś tam "pyka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.09.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 a u mnie już sezon grzewczy rozpoczęty ... ( znaczy się sterowniki rozpoczęły ...) u mnie też. Julka wystartowała . rano 2-3 stopnie na termometrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts