oszczednyGrześ 08.11.2016 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Pozostaje jeszcze cwu, prasowanie, odkurzanie to z tych wiekszych odbiorów, a i gotowanie do południa to prawie 52 gr., ale jak to komu pasuje to czego nie. Ale 52 gr to dalej taniej niż g11 w moim przypadku jaki rozważam z gwarancją ceny do końca 2019 roku. Jest jeszcze 3h od 13-16. G12w ma tylko 2. Trzeba przemyśleć pod siebie i wychodzi ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.11.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Ale 52 gr to dalej taniej niż g11 w moim przypadku jaki rozważam z gwarancją ceny do końca 2019 roku. Jest jeszcze 3h od 13-16. G12w ma tylko 2. Trzeba przemyśleć pod siebie i wychodzi ciekawie. Ale G12w ma dni swiateczne na tygodniu, a jest tych dni całkiem sporo, nastepny bedzie w ten piątek czyli 3dni bez przerwy w II taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.11.2016 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) Dostałem oczopląsu i przestałem czytać Wasze wypowiedzi.Bufor.Mam baniak, nieuzbrojony 650l za 350zł.Reszta cen do bufora, allegro.Co do kosztów CO, na rok grzania w g11, nie opłaca się wydawać 10tys, by zaoszczędzić 2 tys w g12..Ktoś brał to pod uwagę?Reszte pominę. Szkoda czasu i kasy, nie mojej, ale szkoda. Edytowane 8 Listopada 2016 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 09.11.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ale G12w ma dni swiateczne na tygodniu, a jest tych dni całkiem sporo, nastepny bedzie w ten piątek czyli 3dni bez przerwy w II taryfie W PGE dni świąteczne w tygodniu to droga taryfa taką dostałem informację na infolinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 09.11.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Podaj linki, akurat teraz sprawdziłem, dla Tauronu O/Wałbrzych koszt II taryfy w G12w to 26,01 gr, dla Enei ten koszt to 27,06 gr, czy Enea ma taniej ? nie wydaje mi sie, z zastrzezeniem ze nie znam ceny sprzedazy Enei dla odbiorcy z terenu Tauronu. Czy jest ona nizsza od cen dla swoich odbiorców dla umów kompleksowym smiem wątpic. Proszę bardzo, wybrałem najtańsze oferty: Enea: https://www.enea.pl/fachowiec Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,1771 / 0,3833 Tauron: https://www.tauron.pl/Dom/Ceny-energii-i-taryfy/prad-z-eko/Strony/prad-z-eko.aspx Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,1986 / 0,3836 - przy umowie na 2 lata Fortum (dawny Duon): https://energia.fortum.pl/darmowe-godziny Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,0 / 0,3100 Podane ceny są cenami brutto za samą energię. trzeba doliczyć opłatę dystrybucyjną zgodnie z cennikiem swojego dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Proszę bardzo, wybrałem najtańsze oferty: Enea: https://www.enea.pl/fachowiec Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,1771 / 0,3833 Tauron: https://www.tauron.pl/Dom/Ceny-energii-i-taryfy/prad-z-eko/Strony/prad-z-eko.aspx Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,1986 / 0,3836 - przy umowie na 2 lata Fortum (dawny Duon): https://energia.fortum.pl/darmowe-godziny Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,0 / 0,3100 Podane ceny są cenami brutto za samą energię. trzeba doliczyć opłatę dystrybucyjną zgodnie z cennikiem swojego dostawcy. Nie interesuje mnie podobnie jak kazdego innego cena cząstkowa za 1 kWh a cena całkowita brutto czyli suma kosztów dystrybucyjnych i ceny energii, gdy zsumujemy dane które podałes ze stawkami dystrybucyjnymi to otrzymamy to co podałem czyli Tauron ma njanizsza cene całkowitą za 1 kWh w II taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 W PGE dni świąteczne w tygodniu to droga taryfa taką dostałem informację na infolinii. Zapomniałem dodac ze to dotyczy Tauronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Dostałem oczopląsu i przestałem czytać Wasze wypowiedzi. Bufor. Mam baniak, nieuzbrojony 650l za 350zł. Reszta cen do bufora, allegro. Co do kosztów CO, na rok grzania w g11, nie opłaca się wydawać 10tys, by zaoszczędzić 2 tys w g12.. Ktoś brał to pod uwagę? Reszte pominę. Szkoda czasu i kasy, nie mojej, ale szkoda. Gdzie stwierdzono ze czas oczekiwania dotyczy 1 roku, tak faktycznie ten czas jest blizej nieokreslony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 09.11.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ale G12w ma dni swiateczne na tygodniu, a jest tych dni całkiem sporo, nastepny bedzie w ten piątek czyli 3dni bez przerwy w II taryfie Czyżbyś nie znał taryfy g13 dobrze? Ona też ma dni świąteczne w tygodniu a tych w tym roku jest/było 9. Zatem w jej przypadku ten weekend to jak dla mnie 3 dni po cenie 0,2798 z vat kwh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 09.11.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 W PGE dni świąteczne w tygodniu to droga taryfa taką dostałem informację na infolinii. Może to niedopatrzenie URE ? bo G12n i G13 ma klauzulę, że o ile licznik pozwala dni ustawowo wolne od pracy zalicza się do strefy nocnej. Dziwne, bo każdy dystrybutor powinien dawać analogiczne warunki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Czyżbyś nie znał taryfy g13 dobrze? Ona też ma dni świąteczne w tygodniu a tych w tym roku jest/było 9. Zatem w jej przypadku ten weekend to jak dla mnie 3 dni po cenie 0,2798 z vat kwh. Taryfa G13 to ok 1-2 promile wszystkich taryf G, jej znikoma popularnosc nie bierze sie znikąd. Oczywiscie zawsze znajdą sie tacy którym ona pasuje. Zwróc uwagę ze ta taryfa jest na tyle egzotyczna ze wg mich informacji jest stosowana tylko w Tauronie jako spadek po Enionie. Jezeli Tobie odpowiada to ją zamów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Może to niedopatrzenie URE ? bo G12n i G13 ma klauzulę, że o ile licznik pozwala dni ustawowo wolne od pracy zalicza się do strefy nocnej. Dziwne, bo każdy dystrybutor powinien dawać analogiczne warunki :/ Kazdy dystrybutor sam ustala warunki i godz. poszczegolnych taryf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 09.11.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Taryfa G13 to ok 1-2 promile wszystkich taryf G, jej znikoma popularnosc nie bierze sie znikąd. Oczywiscie zawsze znajdą sie tacy którym ona pasuje. Zwróc uwagę ze ta taryfa jest na tyle egzotyczna ze wg mich informacji jest stosowana tylko w Tauronie jako spadek po Enionie. Jezeli Tobie odpowiada to ją zamów Oczywiście, to o czym pisaliśmy wcześniej każdy musi sobie przypadek rozważyć indywidualnie. Styl "bycia" ma znaczenie. U mnie zawsze ktoś w domu jest przynajmniej na razie więc kalkulując tę taryfę wychodzi to całkiem fajnie. Jeszcze przez kilka dni pospisuję zużycie i będzie lepszy materiał porównawczy. G13 jest w Tauronie od 1,5 roku jak rozmawiałem z gościem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 09.11.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Proszę bardzo, wybrałem najtańsze oferty: Enea: https://www.enea.pl/fachowiec Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,1771 / 0,3833 Tauron: https://www.tauron.pl/Dom/Ceny-energii-i-taryfy/prad-z-eko/Strony/prad-z-eko.aspx Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,1986 / 0,3836 - przy umowie na 2 lata Fortum (dawny Duon): https://energia.fortum.pl/darmowe-godziny Taryfa G12 nocna / dzienna - 0,0 / 0,3100 Podane ceny są cenami brutto za samą energię. trzeba doliczyć opłatę dystrybucyjną zgodnie z cennikiem swojego dostawcy. kolego Horher ciekawa ta ostatnia oferta za ZERO w nocy, rozczajełeś gdzie jest haczyk ? a jak tam mieszkasz już ? jak się sprawuje kospelik ? kosztowo zgodnie z przewidywaniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Oczywiście, to o czym pisaliśmy wcześniej każdy musi sobie przypadek rozważyć indywidualnie. Styl "bycia" ma znaczenie. U mnie zawsze ktoś w domu jest przynajmniej na razie więc kalkulując tę taryfę wychodzi to całkiem fajnie. Jeszcze przez kilka dni pospisuję zużycie i będzie lepszy materiał porównawczy. G13 jest w Tauronie od 1,5 roku jak rozmawiałem z gościem. Ten gosc chyba tez jest w Tauronie od 1,5 roku, ta Taryfa była juz w dawnym Enionie, dokładnie nie pamietam ale jest od conajmniej 10 lat, zmien lepiej informatorów. Kilka dni to chyba za mało, cały rok to dopowiednio bo mamy i sezon grzewczy i okres wiosenno letni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 kolego Horher ciekawa ta ostatnia oferta za ZERO w nocy, rozczajełeś gdzie jest haczyk ? a jak tam mieszkasz już ? jak się sprawuje kospelik ? kosztowo zgodnie z przewidywaniami ? Haczyk jest w tym ze trzeba miec G11 conamniej od roku, a to zero to nie jest takie zwyczajnie zero a zero ceny sprzedazy energii, opłata dystrybucyjna pozostaje. Niemniej jednak ciekawa oferta ale skierowana do dosc wąskiej grupy odbiorców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 09.11.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ten gosc chyba tez jest w Tauronie od 1,5 roku, ta Taryfa była juz w dawnym Enionie, dokładnie nie pamietam ale jest od conajmniej 10 lat, zmien lepiej informatorów. Kilka dni to chyba za mało, cały rok to dopowiednio bo mamy i sezon grzewczy i okres wiosenno letni. Gość od 1,5 roku nie jest bo przynajmniej 15 lat Powiedział mi, że jest od 1,5 roku w moim regionie w tej formie a czy dobrze czy źle mówił nie wiem. Teraz jest. Kilka dni może być za mało a nie musi w zależności od tego jak regularni jesteśmy w tym co robimy. Jeden z klientów za moją poradą obserwował przez tydzień przeszedł na g12w i oszczędza. Ale on wychodzi rano z domu i wraca około 19. W weekendy zato siedzi i majsterkuje w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 09.11.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ale G12w ma dni swiateczne na tygodniu, a jest tych dni całkiem sporo, nastepny bedzie w ten piątek czyli 3dni bez przerwy w II taryfie dni świateczne na tygodniu chyba nie są w II taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 09.11.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Nie interesuje mnie podobnie jak kazdego innego cena cząstkowa za 1 kWh a cena całkowita brutto czyli suma kosztów dystrybucyjnych i ceny energii, gdy zsumujemy dane które podałes ze stawkami dystrybucyjnymi to otrzymamy to co podałem czyli Tauron ma njanizsza cene całkowitą za 1 kWh w II taryfie Nie zgadzam się z Tobą. Klient nie ma wpływu na dystrybutora, może wybrać tylko sprzedawcę energii. Dystrybutora się po prostu ma takiego, a nie innego i trzeba przyjąć jego stawki dystrybucji. Ile to jest to każdy może sobie sprawdzić jak to u niego wygląda. Dlatego jeżeli coś można porównywać, to jedynie koszty energii i ewentualnie opłatę stałą. Porównywanie kosztów dystrybucji nie ma kompletnie sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.11.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 dni świateczne na tygodniu chyba nie są w II taryfie jeśli układ pomiarowy to umożliwia, to są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts