Gość TwojPan 20.11.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 (edytowane) Ale po co ...? I tak nie będziesz z tego korzystać... Mam reku bez grzałki,najtańsze Napiszę na PW . Edytowane 20 Listopada 2016 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.11.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Mam reku bez grzałki,najtańsze I teraz chcesz do tego podłączyć najdroższą i najbardziej skomplikowaną rozmrażarkę ...? Zwykła grzałka kanałowa z prostym termostatem wystarczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.11.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 I teraz chcesz do tego podłączyć najdroższą i najbardziej skomplikowaną rozmrażarkę ...? Zwykła grzałka kanałowa z prostym termostatem wystarczy ... Intryguje mnie ,po jakim czasie nastąpi eksploatacja złoża pod domem.Potwierdzę też tezę,że ładowanie gruntu pod domem solarem-to bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 20.11.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Intryguje mnie ,po jakim czasie nastąpi eksploatacja złoża pod domem.Potwierdzę też tezę,że ładowanie gruntu pod domem solarem-to bezsens Widzisz, masz eksperymentalno- może i jeszcze hobbistyczne podejście jak ja Jeżeli tak to śmiało możesz różne rzeczy sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.11.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Widzisz, masz eksperymentalno- może i jeszcze hobbistyczne podejście jak ja Jeżeli tak to śmiało możesz różne rzeczy sprawdzać. Byle te eksperymenty nie skończyły się węglem w nowym domu poczytaj posty mariusza http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209140-Wentylacja-hybrydowa-WMG&p=7344289#post7344289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 20.11.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 będę dmuchał klimatozatorami kanałowymi slim-z tej samej jednostki PC. Właśnie myślę o czymś podobnym bo mam w planach podłogówkę na pompie powietrznej i poddasze na kanałówce. Najlepiej jakby to załatwiło jedno urządzenie, szczególnie jednostka zewnętrzna by była jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.11.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 (edytowane) Właśnie myślę o czymś podobnym bo mam w planach podłogówkę na pompie powietrznej i poddasze na kanałówce. Najlepiej jakby to załatwiło jedno urządzenie, szczególnie jednostka zewnętrzna by była jedna. Model Samsunga EHS TDM załatwi sprawę Modele Split i Mono także,braknie jedynie funkcję auto rozgrzewania podłogówki wodnej i dmuchania ciepłym powietrzem jednocześnie. Edytowane 20 Listopada 2016 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.11.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Widzę ,że masz sporo czasu Więc może ...jasiek,czy nie zrobiłbyś (oczywiście zapłacę) wymiennika glikolowego dla reku np.z klimakonwektora.Proszę Po co kombinować, mam specjalną do tego chłodnicę do odsprzedania. Nówka, nie śmigana. Dałem za nią 800zł, chcę 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.11.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Więcej info proszę na priv.I tak tu już "naśmieciłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 20.11.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Model Samsunga EHS TDM załatwi sprawę Modele Split i Mono także,braknie jedynie funkcję auto rozgrzewania podłogówki wodnej i dmuchania ciepłym powietrzem jednocześnie. Ile taki zestaw (i ile kW) kosztował wraz z montażem jeśli można zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.11.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Ile taki zestaw (i ile kW) kosztował wraz z montażem jeśli można zapytać Montaż odbędzie się niebawem,mam nadzieję.Koszt PC 8kW+ dwa splity kanałowe slim 3,6kW,zbiornik CWU+montaż i osprzęt 24kpln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 20.11.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Montaż odbędzie się niebawem,mam nadzieję.Koszt PC 8kW+ dwa splity kanałowe slim 3,6kW,zbiornik CWU+montaż i osprzęt 24kpln. Po co Ci aż 2 splity kanałowe? Ja ogarniam całe domy jedną kanałówką. Jakie masz te izolacje mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.11.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 To trochę inaczej.To nie klima kanałowa.To PC z systemem Samsunga EHS TDM.Jak chcesz poczytaj.Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.11.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Proponuję zmienić tytuł wątku na ..."grzejący klimatyzacjami jako podstawowym źródłem ciepła wystąp...":yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.11.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 I co Elfir, co teraz z panami zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 20.11.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Proponuję zmienić tytuł wątku na ..."grzejący klimatyzacjami jako podstawowym źródłem ciepła wystąp...":yes: W czasach kiedy na nic nie ma czasu to może być super rozwiązanie. Mieszkanie staje się hotelem to co się dziwić. Po co grzać to non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.11.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 (edytowane) W czasach kiedy na nic nie ma czasu to może być super rozwiązanie. Mieszkanie staje się hotelem to co się dziwić. Po co grzać to non stop. To może od razu przenieść się do hotelu ... Po co pieprzenie o kablach skoro na starcie zakłada się klimatyzację i nią grzeje chałupę ... Kabla w razie "W" ...? Jak klima nie daje rady to prościej i taniej farelkami... ( przynajmniej dalej będzie na żądanie kiedy i gdzie potrzeba ...) Jak to koowa jest jak wentylację coś tam słychać to od razu płakanie ... Ale jak klimatyzator szumi to już Ok ...? Edytowane 21 Listopada 2016 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 20.11.2016 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 To może od razu przenieść się do hotelu ... Po co pieprzenie o kablach skoro na starcie zakłada się klimatyzację i nią grzeje chałupę ... Kabla w razie "W" ...? Jak klima nie daje rady to prościej i taniej farelkami... ( przynajmniej dalej będzie na rządanie kiedy i gdzie potrzeba ...) Jak to koowa jest jak wentylację coś tam słychać to od razu płakanie ... Ale jak klimatyzator szumi to już Ok ...? Nie no z wentylacja pełna zgoda. Jak firma to co do milimetra i nagle pojawia się w ręku przypadkowo reflektor przeciwlotniczy, poziomica laserowa, łata od 1 do 4 metrów oraz znajomy przechodził akurat przypadkiem który się na tym zna. A jak samemu to zwykle tolerancja do metra i 30 decybeli. Życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 21.11.2016 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 celna uwaga jasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 21.11.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Po co pieprzenie o kablach skoro na starcie zakłada się klimatyzację i nią grzeje chałupę ... Kabla w razie "W" ...? Tak, w razie W. W tym sezonie grzewczym, od momentu kiedy działa mi klima nie było potrzeby, abym odpalał kable. Nie odczuwałem dyskomfortu zimnej podłogi nawet przy -5 oC na zewn. Może dlatego, że mam wszędzie panele i ciepły dom. Nie wiem jak byłoby przy niższych temperaturach. Może załączyłbym kable i ustawił stałe np. 20-21oC. Reszta uzupełniłaby klima. Jak klima nie daje rady to prościej i taniej farelkami... ( przynajmniej dalej będzie na rządanie kiedy i gdzie potrzeba ...) *żadanie A dlaczego nie? Skoro to komuś wystarcza i jest komfortowe... W domach dobrze izolowanych nie ma takiego dyskomfortu przy ogrzewaniu powietrzem jak w domach z nędzną izolacją. Jak to koowa jest jak wentylację coś tam słychać to od razu płakanie ... Ale jak klimatyzator szumi to już Ok ...? jasiek, dzisiejsze splity są ciche. W salonie kompletnie niesłyszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts