oszczednyGrześ 02.02.2017 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Moje zdanie takie : Sama klima mało komfortowa w mroźne dni, jak jest powyżej 0 jak teraz, kable wystarczą w łazience Same kable dają radę (od 2 tygodni tylko kable u mnie chodzą, i jeszcze parę tygodni to potrwa), brakuje natomiast szybkiego dogrzania na żądanie ! Same kable nie ochłodzą domu lecie. A kable + klima jak może być gorsza od samych kabli ? kwestia rozsądnego ustawienia, to, że split dmucha w salonie, a niby nie dochodzi do sypialni, to nie znaczy, że tam nie można ustawić kabli każdy ustawia jak mu pasuje, nie ma z tym kłopotu. Ja najczęściej zamykałem drzwi do sypialni, żeby mi nie dowiewało ! (szczególnie w słoneczne dni) Klima tylko w tandemie. No i split to ostateczność i w małych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 02.02.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 ja bym to wyraził jeszcze inaczej - kable tylko w tandemie dobry kumpel grzeje gazem, podłogówka w całym domu, dom w miarę dobrze izolowany z WM, kupił klimę głównie na lato, powiedziałem mu, że przecież to dobrze i oszczędnie grzeje i tak jemu i żonie przypadło do gustu, że dogrzewają się teraz z zimie (nie w największe mrozy rzecz jasna), pomimo, że podłogówka chodzi cały czas... aaa do oszczędnych nie należy, grzeje nawet duży garaż dwustanowiskowy z pralnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
indiii 02.02.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 dobra jak grzejemy kablami w 2 taryfie to posadzki 8-10cm na nie tak? a ile dac wowczas w lazience? dolozyc styropianu i zrobic mniej wylewki by sie tam szybciej nagrzewalo czy to bzdura i dac tyle samo wylewki? grzejnik lazienkowy wiadomo glownie dla recznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 02.02.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 dobra jak grzejemy kablami w 2 taryfie to posadzki 8-10cm na nie tak? a ile dac wowczas w lazience? dolozyc styropianu i zrobic mniej wylewki by sie tam szybciej nagrzewalo czy to bzdura i dac tyle samo wylewki? grzejnik lazienkowy wiadomo glownie dla recznikow Nie cieńsza wylewka, a kable umieścić pod płytkami od razu w kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 03.02.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Się robi. EDYCJA: Znaczy się... spokojnie. Zalalem robaka Uspokoil sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.02.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 dobra jak grzejemy kablami w 2 taryfie to posadzki 8-10cm na nie tak? a ile dac wowczas w lazience? dolozyc styropianu i zrobic mniej wylewki by sie tam szybciej nagrzewalo czy to bzdura i dac tyle samo wylewki? grzejnik lazienkowy wiadomo glownie dla recznikow Po prostu daj gęściej kable. Dodatkowo możesz wstawić drabinkę elektryczną z nadmuchem, ale ja na przykład nie mam i jest dobrze, a ręczniki schną, bo jest dobra wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.02.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Po prostu daj gęściej kable. Dodatkowo możesz wstawić drabinkę elektryczną z nadmuchem, ale ja na przykład nie mam i jest dobrze, a ręczniki schną, bo jest dobra wentylacja. Potwierdzam, iż ręcznik powieszony nawet nie na drabince na ściance bocznej od prysznica rano jest suchy. Drabinki w łazienkach brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 03.02.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Potwierdzam, iż ręcznik powieszony nawet nie na drabince na ściance bocznej od prysznica rano jest suchy. Drabinki w łazienkach brak. Bo jest dobra wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.02.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Bo jest dobra wentylacja Szczerze - moja obecna wersja wentylacji pozostawia wiele do życzenia, ale wymuszony i sterowany obieg powietrza załatwia sprawę. Czy reku jest za 3,4 czy 5 tys. to świeże powietrze gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 03.02.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Szczerze - moja obecna wersja wentylacji pozostawia wiele do życzenia, ale wymuszony i sterowany obieg powietrza załatwia sprawę. Czy reku jest za 3,4 czy 5 tys. to świeże powietrze gwarantowane No ale jest skoro schnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.02.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Mój jest za trójkę, a są takie za dychę. Co one robią? Mój na przykład potrafi zrobić lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 03.02.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ręczniki schną bez drabinki ale cierpię na niedobór wilgotności która wacha się od 27%-35% a reku chodzi na 35% 90m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.02.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ręczniki schną bez drabinki ale cierpię na niedobór wilgotności która wacha się od 27%-35% a reku chodzi na 35% 90m3 Niestety to nie wina reku ale warunków na zewnątrz. Jeżeli w domu masz wilogtność powyżej 40% w środku zimy to albo nawilżasz albo nie wietrzysz lub też dopiero co się wprowadziłeś. Polecam nawilżacz lub jeśli mieszkasz w dużym mieście to od razu oczyszczacz/nawilżacz. Ja sobie bardzo chwalę, bo wilgotność spadała już poniżej 30% a teraz jest 38-40% - nawilżacz chodzi z 16-18 godzin/dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.02.2017 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Mam około 45% i reku chodzi cały czas. Bez wentylacji miałem nawet 70%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.02.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 A jak długo mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.02.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Pół roku, ale wszelkie mokre roboty były zrobione rok wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 03.02.2017 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Nie cieńsza wylewka, a kable umieścić pod płytkami od razu w kleju. Mam kable w kleju i najgęściej właśnie łazience. Myślę, że to dobry pomysł (ale tylko w łazience) jakby wylewka była cieńsza i więcej styro, a jeszcze lepiej jakby była odizolowana od reszty pomieszczeń, chodzi o to, że w łazience z reguły jest temperatura o 3-4st wyższa niż w reszcie pomieszczeń, więc pożadane jest w moim przekonaniu, żeby energia którą przekażesz w II taryfie, została tam zmagazynowana jak najdłużej, tak żeby w drogiej taryfie uzupełnić ją właśnie tam szybciej i mniejszym kosztem. Pytanie jakie masz możliwości jeszcze ? masz tradycyjnie fundamenty czy fundament płytowy ? chyba, że należysz do tych ciepłolubnych, którzy grzeją non-stop całe domy do 24-26st.C to olej temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 03.02.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Potwierdzam, iż ręcznik powieszony nawet nie na drabince na ściance bocznej od prysznica rano jest suchy. Drabinki w łazienkach brak. Dodam do tego, ze nie utrzymuje wyzszych temp. w lazienkach i tez suche. Wentylacja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
indiii 03.02.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 tez mi sie wydaje ze jak dam kable tak gesto jak wszedzie i tak gleboko jak wszedzie to przez to ze to male pomieszczenie bedzie tam cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 03.02.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 tez mi sie wydaje ze jak dam kable tak gesto jak wszedzie i tak gleboko jak wszedzie to przez to ze to male pomieszczenie bedzie tam cieplej Wystarczy matematyka z podstawówki. Policz stosunek powierzchni ścian i sufitu do podłogi. W łazience i osobno w salonie. A WC to już Syberia. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts