Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Masz policzone jakie stawki brutto wychodzą dla naszego oddziału pge + audax?

Oczywiście chodzi mi o g12w.

W pge za przesył w drugiej taryfie mam 0,04 zł brutto, a za energię w Audax wychodzi 0,19 zł brutto

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W pge za przesył w drugiej taryfie mam 0,04 zł brutto, a za energię w Audax wychodzi 0,19 zł brutto

Przy umowie na 24 miesiące mają wysoki abonament.

Wg taryf 2018 pge o/B-stok przesył netto: 0,0361+0,0125 za kWh czyli brutto 0,06pln i do tego audax 0,188pln czyli razem 0,248pln plus abonament.

Edytowane przez Tomaszs131
Łączenie postów.
Przy umowie na 24 miesiące mają wysoki abonament.

Wg taryf 2018 pge o/B-stok przesył netto: 0,0361+0,0125 za kWh czyli brutto 0,06pln i do tego audax 0,188pln czyli razem 0,248pln plus abonament.

U mnie abonament 3,99 zł brutto za miesiąc i w tym mam ubezpieczenie sprzętu RTV na wypadek awarii, taka przedłużona gwarancja do 6 lat.

U mnie abonament 3,99 zł brutto za miesiąc i w tym mam ubezpieczenie sprzętu RTV na wypadek awarii, taka przedłużona gwarancja do 6 lat.

Podpisałeś z nimi umowę na 3 lata? Czy dawno?

Gość grend
Co sadzicie o deklaracjach Morawieckiego obniżenia taryfy nocnej, aby ograniczyć smog ??? Niby to cos ma sie odbyć już w styczniu. Kiedyś już była taka przymiarka ze 1 kwh iala byc oczyszczona z VAT i akcyzy. Czyżby ???? Budżet na to pozwala
Co sadzicie o deklaracjach Morawieckiego obniżenia taryfy nocnej, aby ograniczyć smog ??? Niby to cos ma sie odbyć już w styczniu. Kiedyś już była taka przymiarka ze 1 kwh iala byc oczyszczona z VAT i akcyzy. Czyżby ???? Budżet na to pozwala

Mówią, że obniżą cenę o połowę !!! Tylko, że to nie oznacza, iż grzanie prądem stanieje o połowę, mało tego, dla obecnie grzejących w nocy może oznaczać drożyznę.

Dlaczego? Dlatego, że nieźle brzmi a nic nie kosztuje...

Nie wiem czy brać pod bufor g12 w Tauronie czy czekać do stycznia. W tej nowej taryfie nie będzie dziennej -nocnej 13-15 i jakieś opłaty za moc. Czy g12 może zniknąć?
Nie wiem czy brać pod bufor g12 w Tauronie czy czekać do stycznia. W tej nowej taryfie nie będzie dziennej -nocnej 13-15 i jakieś opłaty za moc. Czy g12 może zniknąć?

G12 nie zniknie, ale po co G12 jak mozna G12w

A co z podpisanymi umowami?

Ja mam do końca września w Tauronie gliwickim

Cena na razie ok.

Zobaczymy po nowym roku.

Kupiłem rury Cu do bufora wczoraj.

Pewnie dojdą w przyszłym tygodniu.

Wylewki mam anhydrytowe, więc bufor obowiązkowy.

Chyba będzie trzeba poczekać...

Edytowane przez klaudiusz_x
Gość grend
Mówią, że obniżą cenę o połowę !!! Tylko, że to nie oznacza, iż grzanie prądem stanieje o połowę, mało tego, dla obecnie grzejących w nocy może oznaczać drożyznę.

Dlaczego? Dlatego, że nieźle brzmi a nic nie kosztuje...

Już słychać o jakiś obostrzeniach ze trzeba miec odpowiedni dochód, pewnie mieć atest ile "syfy' wypuszczasz kominem aby kwalifikowac się na upust - znowu administracyjne bzdury dla wybranych. Czyli nic z tego nie bedziie w realu

Od miesiąca ogrzewanie przełączyłem na prąd. Bufor 1350l + grzałka 6kW. Taryfa G13, nocna wychodzi po 0,27 zł/kWh

Od 27.11 - 26.12 zużycie na CO 812 kWh + CWU 219 kWh.

Czym wcześniej ogrzewałeś? Jaki dom i jakie izolacje?

Czym wcześniej ogrzewałeś? Jaki dom i jakie izolacje?

To mieszkanie na poddaszu - 80m2. Sufit Podwieszony pod dachem - płyty G/K +20cm wełny. Ściany różne: część dobudowana Ytong 24cm, stara MAX 30cm - całość ocieplona 10 cm (styropian lub wełna).

Od zeszłego sezonu mam bufor. Spaliłem około 1,2 t węgla. W tamtym roku kupowałem Retoter+ 810 zł/t, a w tym roku ten sam po 930zł/t. W instalacji mam założony ciepłomierz, więc mogę porównać koszty. Licząc węgiel po 930zł/t to prądem wychodzi mnie 33% drożej, więc przy takim małym zużyciu wychodzi jakieś 300 - 400 zł drożej niż węglem.

Czy podawana na forum, cena za 1kWh w Duonie/Fortumie zawiera wszystkie koszty? Jeżeli tak, to ja strasznie przepłacam będąc w PGE:

20161104_093634.jpg

Edytowane przez BudowaDebowa
Duon nie istnieje.

I co z tego jego następcą prawnym jest fortum. Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to najlepiej przypieprzyć się do nieistotnych szczegółów.