Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tauron. G13 Ceny brutto. Przedpołudniowa 0,50zł/kWh; popołudniowa 0,79 zł/kWh, pozostałe godz. 0,27 zł/kWh

U mnie wliczając wszelkie opłaty 49 gr 79 gr i 29 gr

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sam nie wiem.

Od 2014r płacę coraz mniej za nocny.

Albo zaryzykuję, nic nie zrobię. Będę sobie pluł w brodę najwyżej :p

Max na 3 lata mogę podpisać.

Trzeba pamiętać o opłacie handlowej 12zl. U mnie się to zrównoważyło ceną i odliczeniem 100zl. Teraz masz jakąś dodatkową opłatę?

Czyli kto ma fortum na forum?

Z Klaudiuszem x

W sumie można by podpisać ale maja wejść nowe taryfy od nowego roku.

Węgiel podrożał, nie wiadomo co będzie z taryfami. Chodź Tauron ma obecne promo obowiązujace od 1 grudnia do 31, a oferta jest od 1 lutego.

Może nic się nie zmieni?

U mnie obecnie brak g13.

Według słów w pracownika, mogę zmieniać dowolnie umowy, tyle że muszę u nich pozostać na czas umowy.

Tylko tyle.

Co z tym fortum, lepsze?

Akurat teraz nie sprawdzę, piszę z komórki.

No zauważyłem ze kolega. Inaczej, przyznam się nawet bym na ofertę tej firmy nie zerknął. Ale to wiele zmienia :)

To jest oferta archiwalna, teraz bym wybrał chyba coś innego z resztą zobaczymy co zaoferują pod koniec umowy czyli 2018 roku.

Teraz fortum ma ofertę dla osób które są w G11 przy przejściu do nich na G12 dają prąd za darmo na okres 6 miesięcy. ponoć można później zrezygnować bez konsekwencji. Ja nie znalazłem taniej niż Tauron z serwisantem 0,1455zł.
A za serwisanta ile płacisz?

Chcesz wiedzieć ile za prąd?

1strefa 0,371zl

2strefa 0,179 zł

Opłata handlowa za serwisanta 12 zł. Rok za darmo. Dodatkowo 100zl zwrotu do odliczenia z faktury za prąd

Chcesz wiedzieć ile za prąd?

1strefa 0,371zl

2strefa 0,179 zł

Opłata handlowa za serwisanta 12 zł. Rok za darmo. Dodatkowo 100zl zwrotu do odliczenia z faktury za prąd

Jeżeli to całkowite koszta w cenie brutto to rewelacja.

Jeżeli to całkowite koszta w cenie brutto to rewelacja.

Cena bez dystrybucji.

Jeżeli nie będzie jeszcze dodatkowych podwyżek i wrzutek w rachunek to 10% mnie nie zabiję

Edytowane przez APZ

Jeszcze raz

Gdybym chciał wiedzieć ile za prąd to bym zapytał.

Pytałem ile placisz za serwisanta, skoro taryfa jest z sewisantem.

Łącznie opłata handlowa w ciągu 3 lat to 466zł.

Do 30.11.2018 tej opłaty nie ma. Czyli pozostaje 324 zł

Do tego w ramach akcji zwracają sto złotych.

Pozostaje jeszcze 224 złote.

W ciągu 3 lat zużyję 30 000 kWh w drugiej strefie w tej chwili różnica pomiędzy tymi taryfami wynosi 0,0085zł daje to oszczędność 255zł.

Oszczędność na 1 strefie jest poniżej 50 zł ale zawsze to jest.

Tak więc nie ma źle.

Mam też 3 lata gwarancji stałej ceny i możliwość zmiany na inną taryfę w momencie pojawienia się jej w tauronie.

Najbardziej skusiła mnie ta gwarancja chociaż jak nic miałoby się przez rok nie zmienić to wolałbym mieć bezterminową.