Hippek 23.09.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Kto chce Dacie reka do gory...! nie rozumiesz aluzji: 35000 DACIE za PocoCito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.09.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 nie rozumiesz aluzji: 35000 DACIE za PocoCito? Chętnie bym swoje PocoCito wymienił na Dacie, prawie nówka, po dziadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 [ATTACH=CONFIG]214145[/ATTACH] ooops... wyszlo 13005kWh A wiec 86,7kWh/m2 jasiu, czyń swoją powinność 13 000kWh pękło ja odwracam głowę, bo nie lubię widoku krwi… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.09.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 pompiarze to jednak bogaty i rozrzutny margines społeczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Alez rozumiem.... i akurat tu nie trafilas... na Dacie bym nie wymienil ale na utrzymana 900 Aero z -90 pewnie bym sie zastanowil:cool: nic nie rozumiesz… http://www.aero2.pl/faq.html#Answer2 pkt 2, przedostatnia strzałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 23.09.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]214145[/ATTACH] ooops... wyszlo 13005kWh A wiec 86,7kWh/m2 A co do netu i jego budzetu bym sie nie smial... nie gniewaj się ale jak patrze na taryfę i cene energii to rocznie za prąd płacisz ~ 9000 PLN !!!!!!!! a dokladniej 8800 PLN ...... nie pamietam jaki metraż tym grzejesz ale to jest dopiero kosmos no ale kto bogatemu zabroni ..... moje http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!&p=6131030&viewfull=1#post6131030 Edytowane 23 Września 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 nie gniewaj się ale jak patrze na taryfę i cene energii to rocznie za prąd płacisz ~ 9000 PLN !!!!!!!! a dokladniej 8800 PLN ...... nie pamietam jaki metraż tym grzejesz ale to jest dopiero kosmos no ale kto bogatemu zabroni ..... przecież pisalam, ze niesprawną kupił… ona grzeje wbudowanymi grzałkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.09.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 A teraz coś dla tych co trzeba ich prowadzić za rączke i są tak zaplątani w te swoje kable,że o bożym świecie nie wiedzą... Lobo,świeżutka oferta na pompę ciepła z montażem od autoryzowanego instalatora Panasonica z Gdyni,w odpowiedzi mam,że w Słupsku montują bez dodatkowych kosztów. Zamazane dane firmy bo nie celem moim jest robienie im reklamy,namiary na fiirmę dostałem od Panasonica w W-wie,zresztą są umieszczeni na ich stronie głównej zresztą jak wszystkie autoryzowane firmy w Polsce. Jakby ktoś nie dowidział to oferta jest na pompę p-w 9kW z montażem i zasobnikiem 300l za 20,5tys.zł Pompa 7kW będzie pewnie znacznie tańsza. Miloszenko,pozdrów znajomych i możesz pokazać im tą ofertę,jak mnie poproszą to złożę im zapytanie do instalaora z okolic Krakowa Lobo,niech tata powie znajomym,że są bardzo drodzy mic81,Ty również pozdrów znajomych Mam nadzieję,że teraz skończą się bzdurne opowieści o kosmicznych cenach pomp ciepła,szczególnie p-w. [ATTACH=CONFIG]214108[/ATTACH] Hmm, oferta jest na PC z montazem, ale do czego mam do podpiac? Gdzie podlogowka? Myslalem, ze dasz wycene na cala instalacje a nie tylk ona kotlownie, bo sama kotlownia to co mi da? To tak jakbym Ci podal oferte na sterowniki do kabli nie uwzgledniajac ceny kabli, czy ja czego w tej ofercie nie zauwazylem czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.09.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 5lat temu PocoCito gruntowe kosztowalo 90000 netto:-) Skoro dzis dla was 10 000 (pomiedzy 20 a 30tys)za cala instalacje powoduje bezsenne noce, to juz was widze, jak wydajecie WTEDY stowkę brutto:-) Kolejna proba poprawienia sobie humoru widze. Teraz tez mozesz miec oferte i na 90 i na 25 tysiecy. Tu sie niewiele zmienilo w ciagu tych 5 lat. na pewno pompy nie potanialy o 300%. Slowem - dalas ciala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Kolejna proba poprawienia sobie humoru widze. Teraz tez mozesz miec oferte i na 90 i na 25 tysiecy. Tu sie niewiele zmienilo w ciagu tych 5 lat. na pewno pompy nie potanialy o 300%. Slowem - dalas ciala. pyk i pyxis znikł! dobra, kolego miętowy - wyskakuj z faktury. obadamy, co tam masz w rozporku widzisz - z Värmepumpsägare poszło szybko i bezboleśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.09.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 dobra, kolego miętowy - wyskakuj z faktury. obadamy, co tam masz w rozporku Musial bym sie chyba z tym z rozporka na glowy pomieniac najpierw. Jesli masz jakies watpliwosci co do danych o kosztach i zuzyciu ktore podalem, to niestety bedziesz musiala z tym zyc. To Twoj problem jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 23.09.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Ale o co mam sie gniewac... ? O te 8323:- PLN ktore place za caly prad w roku....... raz na jakis czas wyjsc na obiad do restauracji...nie martw sie źle mnie zrozumialeś .... jaki był sens zakładać PC za niemałe pieniążki i płacić tak kosmiczne rachunki ...... może faktycznie coś masz w tej PC zje....ne to idac tym tropem to gdybeś grzał innem źródłem to płaciłbyś rachunki na poziomie ~ 15 000 PLN to znow jest możliwe nie posiadajac w domu dachu ani okien ! (ps. ja budowałem bez kredytu niewielki dom-ek) a 20 kWh / dobe (co w standardowej rodzinie jest malo osiagalne bardziej 10-12) daje niewiele ponad 7000 kWh /rok - gdzie ta reszta ? u Ciebie średnia dobowa wychodzi ~ 36kWh Edytowane 23 Września 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 23.09.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 - A wiec 583:- / miesiac... wiesz... ludzie niezadko takie rachunki w mieszkaniach maja... Tak, prawda, wczoraj rachunek przyszedł na 568 zł. A piec na ekogroszek jeszcze nie włączony ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 a 20 kWh / dobe (co w standardowej rodzinie jest malo osiagalne bardziej 10-12) daje niewiele ponad 7000 kWh /rok - gdzie ta reszta ? u Ciebie średnia dobowa wychodzi ~ 36kWh ja też celuję w 10-12kWh a prądu sobie nie załuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 23.09.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Po pierwsze tylko WY z kablami liczycie wszystko jako CO... co jest chore... tak. MOja kosiarka czy ogrzewanie postojowe samochodu G do domu wnosi... Odnosnie kredytku nie mowilem specyficznie o Tobie bo nie wiem jak budowales , za co i z kim... nie interesuje mnie to. PC ma podlicznik na CO i CWU... 7300kWh Sasiedni dom... taki sam konstrukcyjnie ale cieplejszy chce 52GJ bez CWU + czasami grzany koza, ponad te wasze zyski bytowe.... tak... 14400kWh + CWU, pewnie jakies 4000-5000kWh... taki sam sklad rodziny... mamy ca 19000kWh To teraz sobie przelicz te 19000kWh vs moje 7300kWh Kotla gazowego nie chcialem. A kabelki... chyba sam rozumiesz... Co nie zmienia faktu ile tu nowoczesne domy chca kWh! Tylko nie pisz ze 19000kWh a 7300kWh wyjdzie tak samo jak tu juz pisano... ja nie licze wszystkiego jako CO pralka moze jakies 10% bo woda goraca jest wylewana, zmywarka z 7% bo woda goraca jest wylewana, prysznic z 25% bo zanim wodaodplynie to troche energii zostawi w łazience, pielarnik 100% chyba jasna sprawa tak jak TV inne urzadzenia to juz szczątki .....dobra ja mówie pass ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Prad møglby oczywiscie byc tanszy ale rachunek 700:- / miesiac pozwala mi jeszcze raz na jakis czas wyjsc na obiad do restauracji...nie martw sie to ci się Hipci czepiasz, skoro Hipci wychodzi mniej, niż 700 i też jada na mieście PYKsis! dawaj, ratlerku, fakturę - załatwimy sprawę po męsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ale nawet grzejac wszystkim to kWh zuzywam mniej... zacznij się pocierać z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 A i Hipciu... nie peklo... 13000kWh... jak doczytasz to zobaczysz ze fakturka jest od 09/12 do 09/15... 3 dni a to jakies 60kWh a wiec mamy 12945kWh a rzeczywiście - moje niedopatrzenie - to winduje Ci wynik do COP = 5 zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Musial bym sie chyba z tym z rozporka na glowy pomieniac najpierw. Jesli masz jakies watpliwosci co do danych o kosztach i zuzyciu ktore podalem, to niestety bedziesz musiala z tym zyc. To Twoj problem jest.. wrzucam cię do wora z Lobo, który to wór ma naszywkę PRĄDOMAN GAWĘDZIARZ i zapominam o twej nędznej kreaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 23.09.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 zacznij się pocierać z żoną dajże już spokój ... PC jest naprawde super urzadzeniem ale cena za naprawde kompletną instalacje troche powala, a jeszcze mogąca w niej wyniknąć awaryjność przeraża. Wszyscy wiemy ze to prosta konstrukcja ale gaz w spręzarce to gaz mi juz pare razy z lodówki sie stracił chodziła na okrętkę a piwo z niej do QR..Y nędzy wyciągałem ciepłe, dlatego wole kabelki zwykłe proste i bezawaryjne oraz bezserwisowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts