Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po pierwsze, nie zrobisz "tego samego" klimą za 699zł. Zobaczymy, jak to się sprawuje przy minusowych temperaturach. W taniej taryfie będzie ciężko się zmieścić...

Poza tym komfort użytkowania ogrzewania punktowego nadmuchowego nijak ma się do komfortu podlogowki.

Rozkład ciepła, hałas...

CWU też ci ta klima nie przygotuje... A to tu są spore oszczędnosci do wziecia

Nie wiem tez, dlaczego twierdzisz, ze pompa "padnie" po 5 latach ? Jasne, masz pecha, to sprężarka poleci. Resztę naprawi pan od lodówek :)

że zrobi to samo miałem na myśli COP 2

w taniej taryfie jak najbardziej da się zmieścić

hałas?? hmmm musisz posłuchać

to że moja pompa padnie po 2 latach to nie ja napisałem tylko pompiarze a co twoja jest inna? też chińczyk

"pan od lodówek" jak ostatnio przyszedł coś naprawić to skończyło się na kupnie nowej

=Värmepumpsägare;6141347]qubic nie zaklada korzystania w miusowych temp... nie wiem... wiec nie napisze ze wiem... ale bardzo bym sie zdziwil gdyby ta PC sprawnie dzialala

przy -10*C ... zobaczymy

zakładam do wspomagania w okresach przejściowych czyli prawie ;) cały sezon

Hm... moze do 100% komfortu podlogowki nie dosiagnie...ale w malym domku lub na przyklad dla jednej kondygnacji wiekszego nie musi byc zle...

A z halasem przesadziles... ludzie takie w sypialniach maja... z tym ze nie slyszalem takiej za 699:-

ja tez nie słyszałem ;)

Brniesz i grzęźniesz .Od Jaśka ....proszę.

Mało tu tak merytorycznych instalatorów jak On.Więcej wniósł niz nie jeden stąd wyniosł.

Dobranoc

Czyli jasko to instalator kabelkow jest!? Aaaaaa, to stad to (symulowane?) zacmienie umyslowe. Jasne teraz. Prosty handlarzyna z niego wylazi wszystkimi otworami ciala. Kolejny forumowy naganiacz robiacy ludziom wode z mozgu. Ciekawe ilu ten swoj kit pocisnal i ilu sie nabralo? Kolega jest jeden. Liczymy wiec dalej. Kto jeszcze ulegl "chryzostomowi-woznicy" ;)

Czyli jasko to instalator kabelkow jest!? Aaaaaa, to stad to (symulowane?) zacmienie umyslowe. Jasne teraz. Prosty handlarzyna z niego wylazi wszystkimi otworami ciala. Kolejny forumowy naganiacz robiacy ludziom wode z mozgu. Ciekawe ilu ten swoj kit pocisnal i ilu sie nabralo? Kolega jest jeden. Liczymy wiec dalej. Kto jeszcze ulegl "chryzostomowi-woznicy" ;)

oj Pyxis jeszcze głupio ci będzie......

Nie ma tu nikogo i pewnie nigdy nie bedzie kto by poprosil o platne ulozenie kabli :p

Nie po to sie idzie w najtansza i najprostrza instalacje zeby placic za jej wykonanie, to bylby absurd.

Jasiek za darmo i bez zobowiazan dzieli sie spostrzezeniami, na wlasnej skorze niejedno przetestowac a i z domu nie przegoni jak to wscipski poogladac chce jak co dziala.

Jakby tu bylo z 5, 10 takich ktorym sie "chce" tym dzielic to dawno bylibysmy bardziej bogaci w doswiadczenia i instalacje moze malo komercyjne bo zysk na nich niczyj ale za to wiele do zrobienia tymi recami lub z lekka pomoca bliskich.

Nie rozumiem, jak mozna miec do takich osob jakiekolwiek pretensje. Poznalem osobiscie juz niezle grono tego forum, i nikt ode mnie zlotowki nie wzial a czasu poswiecono mnostwo.

Nie wiem juz czy udajesz, ze nie wiesz czy faktycznie nie rozumiesz.

Poczytaj dziennik budowy Jaska, ma opisane co i jak zrobil u siebie, tzn. w sumie wszystko zrobil a nawet wiele rzeczy nietypowych za ktore jest bardzo nielubioany bo np za CWU placi mniej niz uzytkownik PC, no ale Jasiek ma swoje rozwiazania i korzysta z wody oszczednie, a uzytkownik PC ma w d... ekologie i moczy ta d... codziennie w 100 litrach wody placac na scieki wiecej niz za ogrzewanie :p

Gość Arturo72

Poczytaj dziennik budowy Jaska, ma opisane co i jak zrobil u siebie, tzn. w sumie wszystko zrobil a nawet wiele rzeczy nietypowych za ktore jest bardzo nielubioany bo np za CWU placi mniej niz uzytkownik PC, no ale Jasiek ma swoje rozwiazania i korzysta z wody oszczednie, a uzytkownik PC ma w d... ekologie i moczy ta d... codziennie w 100 litrach wody placac na scieki wiecej niz za ogrzewanie :p

Kszhu już Ci powiedział,jesteś podatny na sekciarstwo...

Fakt niezaprzeczalny,nie będę zakręcał wody w kranie podczas mydlenia się jak Ty to robisz ;)

A że jasiek jest instalatorem to wiadomo już dawno,mnie tam to nie przeszkadza dopóki nie będzie gadał głupot,a że ostatnio gada a Ty je łykasz bez mrugnięcia to i ja prostuje :)

Edytowane przez Arturo72

No wiem, Ty musisz lac 3 wanny dziennie bo inaczej nie udowodnisz ze PC w domu 4-litrowym byla potrzebna :(

Acha, lejesz 3 wanny dziennie a zuzycie wody jakos tak wychodzi jakbys bral jednak szybki prysznic...

No i kominek tez masz dla widokow tylko.

Taki podatny jestem ze jak tylko mam okazje to jade i na wlasne oczy sprawdzam, zeby miec pewnosc. Ty masz znacznie latwiej - jak ktos nie PC to nie masz co sprawdzac bo przeciez z debilami czy kretynami sie spotykac nie bedziesz, taka jest OSOBISTOSC, ze sie dziwie, ze mi odpisujesz :p

Gość Arturo72
No wiem, Ty musisz lac 3 wanny dziennie bo inaczej nie udowodnisz ze PC w domu 4-litrowym byla potrzebna.

Trzy wanny dziennie leję od 18 lat jak syn mi się urodził a dla siebie 1 wannę dziennie leję od 41 lat od momentu jak mnie mama urodziła ;)

Nie widziałem powodów dla których musiałbym zmienić przyzwyczajenia w nowym domu i nie ważne czy byłby to dom 100 litrowy czy 1 litrowy :)

Komfort przede wszystkim.

No i kominek tez masz dla widokow tylko.

Tylko i wyłącznie jako mebel w salonie,za leniwy jestem,żeby rozpalać w kominku :)

Edytowane przez Arturo72

Nie wiem juz czy udajesz, ze nie wiesz czy faktycznie nie rozumiesz.

Miloszenko, do tej pory pisales w miare rozsadnie, ale tutaj to jakies brednie naprodukowales. :D

Trzy wanny dziennie leję od 18 lat jak syn mi się urodził a dla siebie 1 wannę dziennie leję od 41 lat od momentu jak mnie mama urodziła ;)

Nie widziałem powodów dla których musiałbym zmienić przyzwyczajenia w nowym domu i nie ważne czy byłby to dom 100 litrowy czy 1 litrowy :)

Komfort przede wszystkim.

Tylko i wyłącznie jako mebel w salonie,za leniwy jestem,żeby rozpalać w kominku :)

No coz, nawet krowa zmienia poglady, skoro czeste mycie skraca zycie to moze to moczenie w wannie byc calkiem zdrowe :p

Drogi masz ten mebel, mogles sobie obraz kupic :)