jasiek71 26.09.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Z ZALOZENIA u mnie pompa pracuje TYLKO w tanim pradzie, chyba ze musi, to wychodzi w droga. nie możliwe ... nie daje rady tylko w tanim ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.09.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Bo niby dlaczego majac pompe mam byc debilem i jechac w drogiej? kupić drogo jechać tanio - przecież to się kupy nie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.09.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 2. o ile musi być mocniejsza (droższa) pompa ciepła żeby to ciepło zmagazynować w czasie trwania taniej taryfy? tu nie pompa jest problemem ale gdzie tą energię upchać bez nadmiernego wzrostu temp. w pomieszczeniach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.09.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Bledy w zalozeniach i to grube. A jak kablarz bedzie nabijal ]w taniej i pompiarz tez bedzie nabijal w taniej (ja mam zuzycia na CO 100% w taniej np). Jak to wtedy wyjdzie? Bo niby dlaczego majac pompe mam byc debilem i jechac w drogiej? Z ZALOZENIA u mnie pompa pracuje TYLKO w tanim pradzie, chyba ze musi, to wychodzi w droga. no comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.09.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 no comments he he... też to zauważyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) 1. ilu z Was pompiarzy nawracających wszystkich na pompy ma dwutaryfowe rozliczanie (mile widziana faktura z taryfą) Tylko nie liczni z pompą ciepła mają I taryfę a w nich ja,narazie tylko jeden sezon dla sprawdzenia. Większośc pompowców pracuję w II taryfach. Widzisz jak nic nie wiesz w temacie... Gdybym grzał tylko w II taryfie to oszczedności byłyby rzędu ok.300-400zł,dla mnie nie warte narazie kłopotu i jadę tylko w I. Przy -15st,C pompa pracowała tylko 5-7h/dobę w godzinach 22-6 zużywając przy tym 2,2-24kWh/godzinę Edytowane 26 Września 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.09.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 A jaki jest problem,żeby pompa chodziła tylko w II taryfie ? trzeba mieć te dwie taryfy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.09.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 i trzecie, fundamentalne : o co wam w zasadzie chodzi? Arturo72 pompy sprzedaje jako jakiś klon czy wspólnik czyjś, a reszta? co w zasadzie chcecie udowodnić? robią zasłonę dymną, bo nie chcą pokazać doopy, która jest czerwona i ktorą pierdzą jak więżniowie - (paf paf) - po wydymaniu przez lokalnego dystrybutora... PYK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.09.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 A jaki jest problem,żeby pompa chodziła tylko w II taryfie ? Żaden i wtedy przy gruntowej kablarz zapłaci za 4kWh 1,44zł a pompiarz 0,36zł,jeśli kablarz przez 24h nabije 24kWh to zapłaci 8,6złotego a pompiarz przez 24h nabije w tym samymy domu nie 24kWh tylko 6kWh i zapłaci 2,16zł Przecież to jest proste jak du...e i dziwie się,że niektórzy nie mogą pojąc. Bledy w zalozeniach i to grube. A jak kablarz bedzie nabijal w taniej i pompiarz tez bedzie nabijal w taniej (ja mam zuzycia na CO 100% w taniej np). Jak to wtedy wyjdzie? Bo niby dlaczego majac pompe mam byc debilem i jechac w drogiej? bo jest debilem? retoryka na Twoim wcześniej pokazanym poziomie.. Arturo, przeciez tu co niektorzy kablarze pomdleja . Nie rob im tego. ale dlaczego? w dwóch taryfach przy takich róznicach kosztów jakie podałem dla grzania kablami czy kospelem to już w ogóle czas zwrotu PC będzie jakiś kosmicznie długi.. Z ZALOZENIA u mnie pompa pracuje TYLKO w tanim pradzie, chyba ze musi, to wychodzi w droga. fakurę masz? a ile musi? i dlaczego musi? COP się kończy? nie wyrabia z mocą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Mozesz sobie tlumaczyc to jak chcesz, ale powod wykonania dowolnej czynnosci przynoszacej zysk bytowy obniza zuzycie CO. Nie zwieksza kosztow CO po prostu, a o iliczenie tychze na chodzi. Zrobienie kolacji nie zwieksza kosztwo CO w danym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 tego nie neguję.. ale pojawiło sięmjuż tu magiczne słowo FAKTURA.. to dwa proste pytania: 1. ilu z Was pompiarzy nawracających wszystkich na pompy ma dwutaryfowe rozliczanie (mile widziana faktura z taryfą) 2. o ile musi być mocniejsza (droższa) pompa ciepła żeby to ciepło zmagazynować w czasie trwania taniej taryfy? i trzecie, fundamentalne : o co wam w zasadzie chodzi? Arturo72 pompy sprzedaje jako jakiś klon czy wspólnik czyjś, a reszta? co w zasadzie chcecie udowodnić? 1. Z czytania forum prad dwutaryfowy wsrod pompiarzy ma wiekszosc. 2. D wykorzystania w 100% taniej na CO wystarczy 25.30% wiecej mocy pompy. 3. O sposob licznie kosztow CO. Nie wliczanie do kosztow CO pradu bytowgo wdatkowanego na inne cele niz CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.09.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 trzeba mieć te dwie taryfy ... trzeba też mieć, jasiu, dwa jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.09.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Nie zwieksza kosztow CO po prostu, a o iliczenie tychze na chodzi. Zrobienie kolacji nie zwieksza kosztwo CO w danym domu. zmniejsza koszty za CO .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.09.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 wypompowani......ależ oni muszą się umęczyć żeby mieć tanio .... a potem i tak na jednym wozie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 nie możliwe ... nie daje rady tylko w tanim ...??? Z CO daje w 100%. Z CWU "tylko" w 70% wyrabia sie w taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.09.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) Tylko nie liczni z pompą ciepła mają I taryfę a w nich ja,narazie tylko jeden sezon dla sprawdzenia. Większośc pompowców pracuję w II taryfach. Widzisz jak nic nie wiesz w temacie.... No nie wiem.. dlatego spytałem.. i okazuje się że największy oredownik pompy ciepła (Ty) grzeje w jednej taryfie a do tego: Gdybym gzrał tylko w II taryfie to oszczedności byłyby rzedu ok.300-400zł,dla mnie nie warte narazie kłopotu i jadę tylko w I. haha.. no co Ty? tu sie kłócicie o parę nienwaszych złotych a piszesz że 4stówki nie warte kłopoty.. sorry.. hahahaha Edytowane 26 Września 2013 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 trzeba mieć te dwie taryfy ... A jaki problem przejśc na dwie taryfy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 kupić drogo jechać tanio - przecież to się kupy nie trzyma To jest sens kazdej inwestycji". Najpierw wkladasz wiecej, zeby poniej rachunki byly mnijsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 tu nie pompa jest problemem ale gdzie tą energię upchać bez nadmiernego wzrostu temp. w pomieszczeniach ... Tak jak u kablarzy - w wylewce. Buforu nawet nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.09.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Z CO daje w 100%. Z CWU "tylko" w 70% wyrabia sie w taniej. dostaw druga do CWU. parka się lepiej chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts