Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie kłóce się o parę stówek bo mnie na nie stać,stać mnie też na to,żeby nie zakręcać kranu podczas mydlenia się,stać mnie na kąpanie się w wannie co dzień,stać mnie na grzanie w I taryfie itd.

Kłocę się o wypisywane idiotyzmy przez kablarzy,którzy kłamią na potęgę robiąc ludziom wodę z mózgu.

no na razie to chyba cięzko wam to wykazać.. bo już pojawiało się tu magiczne słowo.. FAKTURA..

niektórych stac na grzanie kablami za ilość złotówek porównywalną z Waszymi opłatami za prąd..

Tak, koszta CO w stopce wygenerowane tylko w taniej taryfie.

Kominek? 5 paczek brykietu? Czy my jestesmy w aptece? :)

tak sie własnie zachowujecie..

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak samo jak na Ciebie. Jak na debila. :)

tyle że ja tam w tej sprawie nie byłem, ale widzę że trafiłem bo chyba masz w tym doświadczenie :p skoro wiesz jak patrzą..

Młotek by się przydał...

To byly by juz dwa ;)

myślę że więcej.. tyle że jedne ważą 1kg i jak taki spadnie na palec to sie krzyczy "k..." bo on wali z siłą 1N, ale są też specjalne młoty o wielkim COP ie że jak taki j

1kg walnie to się krzyczy cztery razy "K...." :)

tyle że ja tam w tej sprawie nie byłem, ale widzę że trafiłem bo chyba masz w tym doświadczenie :p skoro wiesz jak patrzą..

myślę że więcej.. tyle że jedne ważą 1kg i jak taki spadnie na palec to sie krzyczy "k..." bo on wali z siłą 1N, ale są też specjalne młoty o wielkim COP ie że jak taki j

1kg walnie to się krzyczy cztery razy "K...." :)

ale masz fazę na pompiarzy ;) fajne

Gość Arturo72
poczekamy na "wielkiego pompiarza" tego forum i dopiero będziemy dyskutować ...;)

Spoko,jestem i będę do usług,licznik zużycia jest i będzie do dyspozycji,faktura dużo nie powie.

[ATTACH=CONFIG]214817[/ATTACH]

W tym 74kWh na cwu czyli zużycie wg podlicznika,od 03.08-03.09

Edytowane przez Arturo72

Trzeba umieć go obsłużyć :) Daje radę, ale jakbym znalazł coś pozbawionego jego wad, to może go zmienię.

Że zapytam. Jest sens w ogóle montować taki termostat przy takiej duzej bezwładności podłogówki? u mni ~ 10 cm posadzki w celu akumulacji ciepła w drugiej taryfie. O ile miałeś większe z użycie kwh w pierwszym sezonie grzewczym w stosunku do tego, który masz obecnie?

A jak inaczej będziesz sterował kotłem? Dla mnie bezwładność oznacza tylko wolne ładowanie i wolne rozładowywanie. U mnie płyta fundamentowa 20 cm.

1. sezon grzewczy (próbny): 3700 kWh, 2. sezon: 4000 kWh (temp. zadana 22,5*C). Tylko tania taryfa, wahania temperatury dobowe do 0,5K. 110m2 powierzchni użytkowej.

..

I moze przy okazji wytlumaczysz mi ten zwrot "więc o co kaman?"

"O co kaman' - program na jednej młodzieżowej stacji telewizyjnej, gdzie puszczają angielskie piosenki i na dole ekranu pokazują tekst polski.

Widocznie Hipcia uczy się angielskiego.:D

Edytowane przez Wivaldi
Mocna kawa...

Pytanie dla posiadaczy wodnej podłogówki + kocioł. Jak grzejecie CWU? Grzałką w bojlerze czy przez zawór trójdrożny? Zdaje się, że w Kospelu dedykowanym do podłogówki nie ma opcji grzania CWU. Jeśli ktoś ma Kospela, to jaki model? jeśli Elterm czy jakiś inny to jaki model i w jakim układzie?

przez zawór 3-drożny, kocioł Kospel MNz

A jak inaczej będziesz sterował kotłem? Dla mnie bezwładność oznacza tylko wolne ładowanie i wolne rozładowywanie. U mnie płyta fundamentowa 20 cm.

1. sezon grzewczy (próbny): 3700 kWh, 2. sezon: 4000 kWh (temp. zadana 22,5*C). Tylko tania taryfa, wahania temperatury dobowe do 0,5K. 110m2 powierzchni użytkowej.

a cała energia elektryczna zużyta przez dom przez rok?