_artur_ 26.09.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Nie kłóce się o parę stówek bo mnie na nie stać,stać mnie też na to,żeby nie zakręcać kranu podczas mydlenia się,stać mnie na kąpanie się w wannie co dzień,stać mnie na grzanie w I taryfie itd. Kłocę się o wypisywane idiotyzmy przez kablarzy,którzy kłamią na potęgę robiąc ludziom wodę z mózgu. no na razie to chyba cięzko wam to wykazać.. bo już pojawiało się tu magiczne słowo.. FAKTURA.. niektórych stac na grzanie kablami za ilość złotówek porównywalną z Waszymi opłatami za prąd.. Tak, koszta CO w stopce wygenerowane tylko w taniej taryfie. Kominek? 5 paczek brykietu? Czy my jestesmy w aptece? tak sie własnie zachowujecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 R&K pisał że grzeje tylko w taniej taryfie, więc chyba system sterowania kabli i pompy ciepła niczym się nie różni? Bo sposob magazynowania energii sie niczym nie rozni w obu systemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.09.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 zostaw temat R&K ... tak - tam zbyt wiele niewiadomych jak na jeden dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.09.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Bo sposob magazynowania energii sie niczym nie rozni w obu systemach. tyle że rachunki mało ciekawe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 tak sie własnie zachowujecie.. Hehe. Zaliczenie 4k kWh z pradu bytowego w cele CO to juz IMHO nie jest "apteka". To paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 tyle że rachunki mało ciekawe ... No to wstaw sobie pompe. Bedziesz mial ciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 zostaw temat R&K ... A czemu ? Pierwszy wielki kablowiec na forum,który zamilkł po pierwszych rachunkach i który nie wie co pisze ? Niech będzie przykładem i ostrzeżeniem dla naiwnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.09.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 No to wstaw sobie pompe. Bedziesz mial ciekawsze. czekam na odzew ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 czekam na odzew ... W temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.09.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 A czemu ? Pierwszy wielki kablowiec na forum,który zamilkł po pierwszych rachunkach i który nie wie co pisze ? Niech będzie przykładem i ostrzeżeniem dla naiwnych... poczekamy na "wielkiego pompiarza" tego forum i dopiero będziemy dyskutować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.09.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Tak samo jak na Ciebie. Jak na debila. tyle że ja tam w tej sprawie nie byłem, ale widzę że trafiłem bo chyba masz w tym doświadczenie skoro wiesz jak patrzą.. Młotek by się przydał... To byly by juz dwa myślę że więcej.. tyle że jedne ważą 1kg i jak taki spadnie na palec to sie krzyczy "k..." bo on wali z siłą 1N, ale są też specjalne młoty o wielkim COP ie że jak taki j 1kg walnie to się krzyczy cztery razy "K...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.09.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 tyle że ja tam w tej sprawie nie byłem, ale widzę że trafiłem bo chyba masz w tym doświadczenie skoro wiesz jak patrzą.. Po tym co napisales, widzialeme Ciebie oczami wyobrazni (dosyc latwo zreszta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.09.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 tyle że ja tam w tej sprawie nie byłem, ale widzę że trafiłem bo chyba masz w tym doświadczenie skoro wiesz jak patrzą.. myślę że więcej.. tyle że jedne ważą 1kg i jak taki spadnie na palec to sie krzyczy "k..." bo on wali z siłą 1N, ale są też specjalne młoty o wielkim COP ie że jak taki j 1kg walnie to się krzyczy cztery razy "K...." ale masz fazę na pompiarzy fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) poczekamy na "wielkiego pompiarza" tego forum i dopiero będziemy dyskutować ... Spoko,jestem i będę do usług,licznik zużycia jest i będzie do dyspozycji,faktura dużo nie powie. [ATTACH=CONFIG]214817[/ATTACH] W tym 74kWh na cwu czyli zużycie wg podlicznika,od 03.08-03.09 Edytowane 27 Września 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 ale masz fazę na pompiarzy fajne Jak ktoś jest z Kielc to nie dziwota,przecież to najbardziej rozwinięty region w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 27.09.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Trzeba umieć go obsłużyć Daje radę, ale jakbym znalazł coś pozbawionego jego wad, to może go zmienię. Że zapytam. Jest sens w ogóle montować taki termostat przy takiej duzej bezwładności podłogówki? u mni ~ 10 cm posadzki w celu akumulacji ciepła w drugiej taryfie. O ile miałeś większe z użycie kwh w pierwszym sezonie grzewczym w stosunku do tego, który masz obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 27.09.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 A jak inaczej będziesz sterował kotłem? Dla mnie bezwładność oznacza tylko wolne ładowanie i wolne rozładowywanie. U mnie płyta fundamentowa 20 cm. 1. sezon grzewczy (próbny): 3700 kWh, 2. sezon: 4000 kWh (temp. zadana 22,5*C). Tylko tania taryfa, wahania temperatury dobowe do 0,5K. 110m2 powierzchni użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.09.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) .. I moze przy okazji wytlumaczysz mi ten zwrot "więc o co kaman?" "O co kaman' - program na jednej młodzieżowej stacji telewizyjnej, gdzie puszczają angielskie piosenki i na dole ekranu pokazują tekst polski. Widocznie Hipcia uczy się angielskiego. Edytowane 27 Września 2013 przez Wivaldi Mocna kawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 27.09.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Pytanie dla posiadaczy wodnej podłogówki + kocioł. Jak grzejecie CWU? Grzałką w bojlerze czy przez zawór trójdrożny? Zdaje się, że w Kospelu dedykowanym do podłogówki nie ma opcji grzania CWU. Jeśli ktoś ma Kospela, to jaki model? jeśli Elterm czy jakiś inny to jaki model i w jakim układzie? przez zawór 3-drożny, kocioł Kospel MNz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.09.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 A jak inaczej będziesz sterował kotłem? Dla mnie bezwładność oznacza tylko wolne ładowanie i wolne rozładowywanie. U mnie płyta fundamentowa 20 cm. 1. sezon grzewczy (próbny): 3700 kWh, 2. sezon: 4000 kWh (temp. zadana 22,5*C). Tylko tania taryfa, wahania temperatury dobowe do 0,5K. 110m2 powierzchni użytkowej. a cała energia elektryczna zużyta przez dom przez rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts