Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale tej lodówki do kotłowni nie podłączysz do kabli,tą lodówką do kotłowni będziesz grzała tylko w drogiej taryfie,ta lodówka do kotłowni potrzebuje drogiej instalacji itp.

Tutaj jest zonk kabli,grzejcie prądem ale rozumnie,ogrzewanie prądem kablami nie jest roztropnym rozwiązaniem.

Arturo, naprawdę myślisz, że ktoś ROZSĄDNY decydując się na grzanie kablami nie rozważał wszystkich możliwości? Dlaczego uważasz, że grzanie za pomocą nośnika takiego jak woda jest jedyną alternatywą i jedynie słuszną drogą? Już teraz jest mnóstwo możliwości.

Ostatecznie, jak nie klimatyzatory czy samodzielna produkcja prądu w tej przyszłości za X lat, można przecież rozłożyć rury do DGP:)

Gość Arturo72
arturo, nie wiem, kiedy odpaliłeś pompę, ale kablem to już by było 1kkWh* :) a zimy jeszcze nie widac :)

* wyjątkowao COP założę jako 3, bo temperatury Ci sprzyjają :)

O COP zbytnio nie dbam,ważne,ze mało zużywam,a co do temperatur to akurat pompa jest taka,że niskie temperatury nie robią na niej zbyt dużego wrażenia :)

I żeby nie było,że mam lodówkę w domu:

7.jpg

to poco cito żeby namawiać do przyoszczedzania na izolacji w zamian za COP?

Każdy ma swoją wizje domu. Ktoś ma większy metraż, więcej musiałby zapłacić za podniesienie standardu izolacji, za lepsze okna, za WM, wiec wydaje 29 tyś na PC cieszy sie niskimi rachunkamI.

A później wyskakuje ktoś podniecony zakupem klimy z funkcja grzania i zaczyna twierdzić, że za 699 ma to samo, bo COP ten sam (co zresztą wskazuje ma problem ze zrozumieniem tekstu pisanego, bo wyraźnie było napisane, że nie taki sam).

To śmieszy.

Ja kabli mial nie będę, pompy raczej tez nie. Może dzięki temu mogę spojrzeć na ten temat z dystansu i dostrzeć śmieszność co poniektorych...