Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ŁO matko jeden dzień nieczytania i myślałem, że nie przebrnę przez ten gąszcz postów .......

ale juz jestem na bieżąco ........ DAWAĆ dalej .... robie drugą kawę i zamieniam się w "słuch" :)

Z wątku zrobił sie serial fabularny .... co prawda wszystko kręci się w jednym miejscu ale dobrze się czyta ::D

Narazie "jesli 1500zł" nikt z kablarzy nie przedstawił,nawet Konrad gdzie miałbyć dom pasywny bo te "jeśli" wychodzi tam min.3000zł,przypominam,w domu pasywnym :)

może przestaniesz w końcu na mnie napier..... nie będę Ci udowadnial ze nie jestem wielbłądem bo wszyscy inni wiedza ze nie jestem, Ci co chcieli wiedzą co do 1 kWh jaki stan licznika mam i umieja policzyć ile to daje w taniej, drogiej taryfie lub wg śr.tar stawki -Ty nie wierz ... i trolujesz ...

myślałam, ze w tym sezonie :)

w poprzednim a i owszem - pamiętam, jak warowałeś przy kompie o 7 rano, jak wyszło na jaw, ze z R$K kręcicie wałki z powierzchnią, temperaturą wewnątrz i zużyciem prądu :)

widzisz - do dziś nie zachował się jak mężczyzna i nie położył faktury na stół

kolejny troll!!! nie zna stanu licznika i faktur i bredzi, a pow... dawno temu to walkowalismy, 3 pojęcia, pow.użytkowa, pow grzewcza, pow. podłóg

Gość Arturo72
może przestaniesz w końcu na mnie napier..... nie będę Ci udowadnial ze nie jestem wielbłądem bo wszyscy inni wiedza ze nie jestem, Ci co chcieli wiedzą co do 1 kWh jaki stan licznika mam i umieja policzyć ile to daje w taniej, drogiej taryfie lub wg śr.tar stawki -Ty nie wierz ... i trolujesz ...

Prosiłem o zdjęcie licznika z zużycia na c.o+cwu bo zonglujesz cyferkami jak chcesz.

Nie interesuje mnie w jakich taryfach grzejesz bo najważniejsze jest zużycie a nie PLN.

Nie jest masakra,ja liczyłem za ogrzewanie na ok.2000zł ale jest jeszcze cwu,które za rok wyniosłoby następne 2000zł czyli w sumie 4000zł a to już pokaźna sumka.

Kablarze zapominają o cwu,jasiek im wodę z mózgu robi.Przykład Konrada,który wg asolta przymierza się do pompy ciepła do cwu czyli jego system wyjdzie za kable 9,5tys.zł a za pompę ok.6tys.zł.Gdzie sens ?

Chciałem od początku prąd(NIE KABLE) z możliwością przejścia kiedyś na pompę ale skoro ceny pomp już spadły to zapodałem sobie.

skad Ty takie newsy bierzesz? wlasnie dowiedziałem się ze mój Gamlet się nie sprawdza i potrzebuje PC , pewnie sprzeda mi ją ArturW

Gość Arturo72
skad Ty takie newsy bierzesz? wlasnie dowiedziałem się ze mój Gamlet się nie sprawdza i potrzebuje PC , pewnie sprzeda mi ją ArturW

Zdjęcie licznika będzie ? Na samą cwu wydajesz 100zł miesięczne tj ok.3500kWh a na c.o ?Ile ponad 5000kWh ?

Edytowane przez Arturo72

Zdjęcie licznika będzie ? Na samą cwu wydajesz 100zł miesięczne tj ok.3500kWh a na c.o ?Ile ponad 5000kWh ?
jak dla Ciebie ... przyjmij CO 5000,Cwu 2200 tu masz (Ty i Hippka i inni trolle "faktury" i dane PS . Marcin -bardzo dobry pomysl! Edytowane przez R&K
link

Gość Arturo72
jak dla Ciebie ... przyjmij CO 5000,Cwu 2200 tu masz (Ty i Hippka i inni trolle "faktury" i dane PS . Marcin -bardzo dobry pomysl!

Ja nie muszę przyjmować nic ale Ci naiwni inwestorzy,którzy wierzą Ci w słowo pisane,kilkakrotnie zresztą zmieniane niech przyjmą i 1200kWh,bo przecież nie tylko ty masz takie zużycie ale i guru jasiek.

1800zł to daje już 5300kWh a ile w rzeczywistości ?

Edytowane przez Arturo72

i znow nie wierzysz

popoludniu wrzuce Ci fotke z licznika od CWU

nadal w domu nie grzeje

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=215118&d=1380362199

Hipka: masz rację, to jednak były fakty "medialne"http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif ale uważam, że Panowie RK i budowlany_laik są wiarygodni i jakoś im wierzę na słowo. I sobie też wierzęhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif

jedni trolują , inni pracują na swoją wiarygodność

Edytowane przez R&K

jak dla Ciebie ... przyjmij CO 5000,Cwu 2200 tu masz (Ty i Hippka i inni trolle "faktury" i dane PS . Marcin -bardzo dobry pomysl!

ale mały czlowieczek z ciebie. Wyciagnij fakture i zatkaj nam z arturo buzie :-)

wlasnie-tylko na fakturze bedzie 10kkWh, wiec mialo byc tak pieknie, a wyszlo jak zwykle

p.s. zaraz pojawi sie asolt celem obrony swojego bledu w obliczeniach, ktory oscyluje wokol 25%

i znow nie wierzysz

popoludniu wrzuce Ci fotke z licznika od CWU

nadal w domu nie grzeje

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=215118&d=1380362199

jedni trolują , inni pracują na swoją wiarygodność

nachuchales na termometr az za bardzo.

zrob fote temp. posadzki, to pogadamy:-)

no i pamietaj o fakturze!