jasiek71 28.09.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Jaśko ale przy wodnej podłogówce tak samo przeciez. co tak samo ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 sterownik nie załączy ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.09.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 sterownik nie załączy ogrzewania jaki sterownik. gdzie się znajduje ...??? tylko nie wyskakuj z NCO przy wodnej bo taki "standard" to tylko na FM... bywam w wielu domach i wiem jak wyglądają te "standardy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Z obiadem to troche zgoda troche-poniewaz za chwile dojdziemy do wniosku ze obiad jest bez energii dostarczanej jesli chodzi o pyk w kablach zapytaj sie rk ze np przy silce trudno przegrzac chałupe janie - ja mam taką tanszą pompe a pomimo tego jej sterowanie na siemensie uwzglednia srednie temperatury z przeszłosci na zewnatrz, tempo odbioru ciepła przez wnetrze. nie piszcie ze ktos przy kablach zakłada pompe do cwu bo to w głowie sie nie miesci- Co rozumiesz pod pojęciem przegrzać chałupę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.09.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Co rozumiesz pod pojęciem przegrzać chałupę.... na sterowniku 22* a w pomieszczeniach 23-24* ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 jaki sterownik. gdzie się znajduje ...??? tylko nie wyskakuj z NCO przy wodnej bo taki "standard" to tylko na FM... bywam w wielu domach i wiem jak wyglądają te "standardy"... drogi jasiu sterownik trzeba zamontowac w odpowiednim miejscu czyli najlepiej w salonie bo z reguły jest najcieplej czyli mam ustawiony na 22 st w pokojach mam 1 st mniej i w czym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 na sterowniku 22* a w pomieszczeniach 23-24* ... No tak rzeczywiście jak do tego stopnia zagotuję chałupę to jak tu panie żyć he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.09.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 drogi jasiu sterownik trzeba zamontowac w odpowiednim miejscu czyli najlepiej w salonie bo z reguły jest najcieplej czyli mam ustawiony na 22 st w pokojach mam 1 st mniej i w czym problem ? a co on wie o twoim obiadku w kuchni ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 a co on wie o twoim obiadku w kuchni ...? No a jakim niby cudem ma nie wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.09.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 a co on wie o twoim obiadku w kuchni ...? To wie,że jak w pomieszczeniu będzie 23-24st.C to nie załączy ogrzewania,no chyba,że przy kablach sterowniki odbierają te ciepło w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Przecież jak sam napisałeś ,zrobi się cieplej to logiczne że nie właczy.Oj albo czegoś nie rozumiem albo.....hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.09.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 To wie,że jak w pomieszczeniu będzie 23-24st.C to nie załączy ogrzewania,no chyba,że przy kablach sterowniki odbierają te ciepło w kuchni... i jak tu dyskutować ... burdel aż miło... ja wymiękam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 28.09.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) drogi jasiu sterownik trzeba zamontowac w odpowiednim miejscu czyli najlepiej w salonie bo z reguły jest najcieplej czyli mam ustawiony na 22 st w pokojach mam 1 st mniej i w czym problem ? I to "idealne" miejsce moze i sie spisze w domu wiadro tudziesz dwuwiadrowym, ale nie w nowoczesnym dobrzezaizolowanym gdzie takiego reprezenracyjnego miejsca juz nie ma bo co maja zyski od slonca do mojej lazienki od wschodu? Jesli mialbym ten jeden czujnik i to w salonie to ogrzewanie by sie jeszcze nie zalaczylo, a ja tymczasem potrzebuje podgrzac w lazience, bo kafle chlodne i wilgotnosc juz doskwiera... W pokoju syna tez ogrzewanie pokykuje ale w sasiednim nie bo tam komputer stacjonarny robi swoje i w okresach przejsciowych zastepuje system grzewczy Temat NCO wraca jak bumerang... Edytowane 28 Września 2013 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 i jak tu dyskutować ... burdel aż miło... ja wymiękam... Jaśko na spokojnie wytłumacz jak krowie na granicy ... Jaką masz histeryzę w sterowniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) I to "idealne" miejsce moze i sie spisze w domu wiadro tudziesz dwuwiadrowym, ale nie w nowoczesnym dobrzezaizolowanym gdzie takiego reprezenracyjnego miejsca juz nie ma bo co maja zyski bytowe do mojej lazienki od wschodu? Jesli mialbym ten jeden czujnik i to w salonie to ogrzewanie by sie jeszcze nie zalaczylo, a ja tymczasem potrzebuje podgrzac w lazience, bo kafle chlodne i wilgotnosc juz doskwiera... W pokoju syna tez ogrzewanie pokykuje ale w sasiednim nie bo tam komputer stacjonarny robi swoje i w okresach przejsciowych zastepuje system grzewczy Temat NCO wraca jak bumerang... Co cię interesują zyski bytowe tak bardzo przecież jak dostarczysz w posadzkę x energi to ona będzie sie uwalniała x czasu czyli jak w salonie masz bez zysków np 22st ogrzewanie nie działa ale ciepła przeciez nie braknie Tobie w 3 czy 5 godz.przecież jak napisał jasiu energia nie ginie.... Moze troszkę nie wyrażnie napisałem... Jaką róznicę masz miedzy salonem a łazienką stopni oczywiście? Przeciez ile godzin i ile energi możesz mieć z zysków bytowych nie przesadzajmy nie maksymalizujmy tego aż tak bardzo Edytowane 28 Września 2013 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.09.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Moze troszkę nie wyrażnie napisałem... Bardzo wyraźnie napisałeś ale to nie dociera. NCO w akumulacyjnej wylewce(6-9cm) z kablami to jest najlepsza sprawa pod słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 28.09.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Co cię interesują zyski bytowe tak bardzo przecież jak dostarczysz w posadzkę x energi to ona będzie sie uwalniała x czasu czyli jak w salonie masz bez zysków np 22st ogrzewanie nie działa ale ciepła przeciez nie braknie Tobie w 3 czy 5 godz.przecież jak napisał jasiu energia nie ginie.... Moze troszkę nie wyrażnie napisałem... Jaką róznicę masz miedzy salonem a łazienką stopni oczywiście? Nie mam, tyle ze w salonie ogrzewanie nie chodzi a w lazience tak... Salon kuchnia zyja zyskami bytowymi i od slonca, jedynie w kuchni jest dodatkowy parametr min temp posadzki ustawiony na 21 stopni, tyle ze to zostalo dogrzane na poczatku, teraz nie widze zeby sie zalaczalo chyba ze miedzy 5-7 nad ranem. Za to lazienka praktycznie w kazdym cyklu sie zalacza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P-6 28.09.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 witam wszystkich Powoli przymierzam sie do budowy domu, dom z projektu indywidualnego prosty parterowy, bez piwnicy i bez uzytkowego poddasza - taka stodola o powierzchni zabudowy 210 metrow w tym 130 metrow do ogrzania. Architekt wyliczyl zapotrzebowanie cieplo na poziomie 35 kWh/m/rok Okna od poludnia w wiekszosci . Zakladamy rekuperacje i takie tam wynalazki ale co najwazniejsze mam pomysl na grzanie sie pradem - sasiad tak ma i to mu sie sprawdza i mi sie podoba W zalozeniu piece akumulacyjne dynamiczne plus maty w lazienkach i kuchni oraz biwalentny podgrzewacz cwu wpiete solary plus grzalka elektryczna - rodzina 2+2 docelowo 2+3. )) Firma instalacyjna namawia mnie na pompe powietrzna do cwu ale miszkam w najzimniejszym miejscu w kraju i zimy po -25 czy -30 nie sa niczym dziwnym i mam obawy o skutecznosc takiej pompki Pytanie do starych wyjadaczy - czy moj pomysl ma sens, co polecacie, co odradzacie ? Ps. Zalozenie to taryfa G12 oczywiscie Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 A pozatym co oznacza ,,ogrzewanie popykuje" ono najzwyczajniej w świecie albo grzeje albo nie przy wodnej to popykuje bo jest modulacja mocy ale też popykywanie to za mocne słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 28.09.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Nie mam, tyle ze w salonie ogrzewanie nie chodzi a w lazience tak... Salon kuchnia zyja zyskami bytowymi i od slonca, jedynie w kuchni jest dodatkowy parametr min temp posadzki ustawiony na 21 stopni, tyle ze to zostalo dogrzane na poczatku, teraz nie widze zeby sie zalaczalo chyba ze miedzy 5-7 nad ranem. Za to lazienka praktycznie w kazdym cyklu sie zalacza, Skoro nie ma różnicy to gdzie ta energia idzie? Patrz ja przy wodnej mam różnicę temperatur w poszczególnych nie pokojach ale częściach domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts