Pyxis 29.09.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 nie wiem o którym piku mówisz wczoraj odladalismy do ~ 0:50 jakiś film może zawirowanie powietrza przeniesionego z salonu. Jesli film byl po niemiecku z mala iloscia dialogow, to moze byc to o czym mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 29.09.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Jesli film byl po niemiecku z mala iloscia dialogow, to moze byc to o czym mysle. gdyby czujnik był w sypialni to nie takie temperatury byście tu oglądali tylko dobowe zapotrzebowanie na ciepło przy - 30*C dla sypialni to juz dawno sam zaobserwowalem ze temp pow wzrasta ..... acha na wykresie brakuje wczoraj pomiedzy 13 a 14 godziną z przyczyn wyżej napisanych musialem pozbierać z podłogi i stołu plątanine drutów bo cieżko byłoby sprzatać po posprzataniu przywrócono prace czujek Edytowane 29 Września 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.09.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Piekna złoa polska jesień, +10 na zewnatrz, piękne słońce, taras otwarty w salonie >23, sypialnia 21,9, ogrzewanie zalaczylo sie o 13 tylko w lazience przy sypialni (czujnik posadzki), a wodna niech dalej przenosi tą energię (pyxis pamietaj ze do momentu kiedy temp posadzki nie osiagnie temp zasilania wody, a zakladam ze to ~30 ciagle bedziesz ladowal wylewke nawet w tych naslonecznionych pomieszczeniach, wiec dalej zyj w tej swiadomosci samoregulacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 29.09.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Widzie, że w naszym serialu pojawił się wątek mołosno-erotyczny coby niebyć gołosłownym fotki bajzlu Edytowane 29 Września 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (pyxis pamietaj ze do momentu kiedy temp posadzki nie osiagnie temp zasilania wody, a zakladam ze to ~30 ciagle bedziesz ladowal wylewke nawet w tych naslonecznionych pomieszczeniach, wiec dalej zyj w tej swiadomosci samoregulacji) Ckekawe tez dlaczego po wczorajszej imprezie, gdzie w salonie mialem wieczorem 24*C, po pracy pompy w nocy temperatura SPADLA do rana o 0,5*C a w kuchni wzrosla prawie o 1*C w stosunku do tego co bylo wieczorem. Grzala "jednakowo" cala podlowga w domu. Cuda Panie, cuda! Temperature wylewki mam teraz zadana na poziomie 22,5*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Ckekawe tez dlaczego po wczorajszej imprezie, gdzie w salonie mialem wieczorem 24*C, po pracy pompy w nocy temperatura SPADLA do rana o 0,5*C a w kuchni wzrosla prawie o 1*C w stosunku do tego co bylo wieczorem. Grzala "jednakowo" cala podlowga w domu. Cuda Panie, cuda! najpierw podaj temperatury wylewek w poszczególnych pomieszczeniach a potem sobie pisz o tych "cudach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Temperature wylewki mam teraz zadana na poziomie 22,5*C. taaa... a w chałupie to pewnie ze 23* ... temp. zadana to znaczy tyle masz na powrocie z rozdzielaczy...? a ile na zasilaniu ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 29.09.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Piekna złoa polska jesień, +10 na zewnatrz, piękne słońce, taras otwarty w salonie >23, sypialnia 21,9, ogrzewanie zalaczylo sie o 13 tylko w lazience przy sypialni (czujnik posadzki), a wodna niech dalej przenosi tą energię (pyxis pamietaj ze do momentu kiedy temp posadzki nie osiagnie temp zasilania wody, a zakladam ze to ~30 ciagle bedziesz ladowal wylewke nawet w tych naslonecznionych pomieszczeniach, wiec dalej zyj w tej swiadomosci samoregulacji) Patrz pan wentylacja od wczoraj godz 14 na 100% ogrzewanie wczoraj do tej chwili ani drgnie 0 kwh .Łzaienka nie zrobiła pyk bo po co? Czy wam jest tak trudno zrozumieć że działanie sterowników jest takie same ilośc dostarczonej energi MUSI być taka sama....Nie ma znaczenia czy zrobi pyk tylko w jednym pomieszczeniu bo w dalszym czasie i tak dostarczymy tyle samo energii Edytowane 29 Września 2013 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Jesli posadzka bedzie miala temperature rowna temperaturze pomieszczenia, to nie bedzie wymiany ciepla. Tu jest potrzebna roznica temperatur. Ty musisz miec do tego sterownik w kuchni a wodna podlogowka po prostu odd cieplo gdzie indziej, bo w tym pomieszczeniu nie bedzie odbioru ciepla z posadzki. To sie nazywa samoregulacja. pomierz sobie temperatury w poszczególnych pomieszczeniach i ich podłogi to porozmawiamy sobie o tej samoregulacji ... pompa obiegowa CO działa ci na okrągło ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Patrz pan wentylacja od wczoraj godz 14 na 100% ogrzewanie wczoraj do tej chwili ani drgnie 0 kwh .Łzaienka nie zrobiła pyk bo po co? a co udowadniasz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 29.09.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 To że u lobo Musiała zrobić pyk czyli zużył po raz kolejny energię u mnie nie zrobiła od wczoraj i pewnie dzis w nocy tez niePisałem już nie ma praktycznie zadnej różnicy no może max 5% na plus kabli bo rzeczywiście traci się troszkę energi przy przenoszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 29.09.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 malo tego jak pisałem mam 3 różne temperatury w różnych częsciach domu tak jak chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 To że u lobo Musiała zrobić pyk czyli zużył po raz kolejny energię u mnie nie zrobiła od wczoraj i pewnie dzis w nocy tez nie a czego to dowodzi ...? że ma inny dom...? twoje PYK powoduje załączenie wszystkich pomieszczeń, a nasze tylko tego z jakimś niedoborem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 taaa... a w chałupie to pewnie ze 23* ... temp. zadana to znaczy tyle masz na powrocie z rozdzielaczy...? a ile na zasilaniu ...? Temperatura zadana, to znaczy taka, do jakiej ma pompa zagrzac posadzke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 malo tego jak pisałem mam 3 różne temperatury w różnych częsciach domu tak jak chciałem a może po prostu problem je zrównoważyć ... ale każde tłumaczenie jest dobre ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 29.09.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) to dlaczego zużywacie normalna ilośc kilowatów ?Jaki problem tam gdzie prawie nie przebywam jest mniej o 2 stGdzie tu problem .Jak bym chciał to we wszystkich pomieszczeniach będa podobneNajzwyczajniej w swiecie mam wyregulowane na rozdzielaczu Edytowane 29 Września 2013 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Temperatura zadana, to znaczy taka, do jakiej ma pompa zagrzac posadzke. przy tych 22,5* w podłodze to ile w chałupie ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 to dlaczego zużywacie normalna ilośc kilowatów ? bo wszyscy jedziemy przecież na tym samym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 pomierz sobie temperatury w poszczególnych pomieszczeniach i ich podłogi to porozmawiamy sobie o tej samoregulacji ... pompa obiegowa CO działa ci na okrągło ...? Jasko, jesli masz stala temperature zasilania z jednego zrodla ciepla jakim jest pompa, to jesli roznica podloga-powietrze w jednym z pomieszczen wynosi 1*C a w drugim 3*C, to czy moc podlogi w jednym i w drugim bedzie jednakowa? Przeciez to zalezy od powierzchni (ktora jest wartoscia stala) i ROZNICY TEMPERATUR a ta zalezy juz od warunkow termicznych w danym pomieszczeniu. Dlaczego pierdzielisz jakies farmazony. Pompa obiegowa dziala, jak jest grzana podlogowka. Nie widze sensu jej pracy poza tymi okresami. Konstruktor pompy tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 twoje PYK powoduje załączenie wszystkich pomieszczeń, a nasze tylko tego z jakimś niedoborem... Tylko Ty musisz miec nasrane po sterowniczku w kazdym pomieszczeniu, a u nas jest to niekonieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts