Pyxis 29.09.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 o tym ze masz dziurawe sito zamiast domu energooszczednego - z dziwne ze dostal odbior wg tego co podajesz jego zapotrzebowanie na CO w sezonie to prawie 17 kkWh No popatrz, a mam wiekszy dom o drobne 60m2 i za CO place do energetyki tyle co Ty w swoim niby-termosiku ze styro i welny (pomijam zmiennosc tego co podajesz na forum i przyjmuje Twoja minimalna wersje kosztow i zuzycia). Same cuda, same dziwy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 no co ty przecież obecnie mu wystarczy podgrzać do 22,5* podłogę a by mieć praktycznie tyle samo w pomieszczeniach... normalnie pasywny się nie umywa ... u mnie zrównanie temperatur powoduje załączenie ogrzewania bo w pomieszczeniu jest już za mało a u niego po zrównaniu to się wyłącza ... Jak na dworze mamy 14*C to wybacz, ale wiecej moj dom nie potrzebuje. Jak zaswieci sloneczko, to i tak mam cieplej niz zadane 22*C. Moze masz cos spierdzielone z tymi kabelkami u siebie. Stad takie duze zuzycie pradu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.09.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Pyxis, zużycie prądu na CO ze stopki podajesz ze średniej jaka wychodzi dla całego rachunku, czy dla nocnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Pyxis, zużycie prądu na CO ze stopki podajesz ze średniej jaka wychodzi dla całego rachunku, czy dla nocnej? Podaje wg takiej stawki, w jakiej wygenerowala zuzycie pompa grzejac CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.09.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Podaje wg takiej stawki, w jakiej wygenerowala zuzycie pompa grzejac CO. 4350kWh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 4350kWh? 4225 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.09.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Patrz pan wentylacja od wczoraj godz 14 na 100% ogrzewanie wczoraj do tej chwili ani drgnie 0 kwh .Łzaienka nie zrobiła pyk bo po co? Czy wam jest tak trudno zrozumieć że działanie sterowników jest takie same ilośc dostarczonej energi MUSI być taka sama....Nie ma znaczenia czy zrobi pyk tylko w jednym pomieszczeniu bo w dalszym czasie i tak dostarczymy tyle samo energii U mnie tez by nie drgnelo gdyby sterownik w lazience byl z regulacja temp otoczenia, a w lazience umyslnie jest z regulacja temp posadzki i bez wzgledu na temp powietrza posadzka ma byc ciepla... Zrob tak u sibei ze swoja pompa i jednym sterownikiem.... To że u lobo Musiała zrobić pyk czyli zużył po raz kolejny energię u mnie nie zrobiła od wczoraj i pewnie dzis w nocy tez nie Pisałem już nie ma praktycznie zadnej różnicy no może max 5% na plus kabli bo rzeczywiście traci się troszkę energi przy przenoszeniu Odpowiedz jak wyzej Jak im wychodzi cena za 1 kWh? Jakie maja ocieplenie domu? /// I nie ma czegos takiego jak COP 2 dla domu.... PC pozwoli zaoszczedzic czesto 50% calkowitego zapotrzebowania na kWh.... dzieki temu ze PC ma COP 2,5-4 Tam raczej jest tylko pustka powietrzna, no moze jakies krzywe 5cm. Jesli klimatyzacja to jaki typ jest najlepszy inverter? Dom ostro wiadrowy wiec jaka jej moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 29.09.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Ale o czy ma kogokolwiek przekonac? Ze kable grzeja? Grzeja jak cholera, tylko to tez kosztuje jak cholera? Mnie 1h pracy CO o mocy 12,6kW (teraz przy 14*C na DZ pompa pracuje pewnie z moca grzewcza w granicach 14-15kW) kosztuje 1 PLN, co daje cene niecalych 8gr/kWh. Kablarza 1kWh kosztuje 30-31gr, O czym tu gadac? Dziś w radio słuchałem audycji o islamistach w Anglii. Dziennikarz zapytał jakiegoś szefa organizacji islamskiej w Anglii czy islam to religia pokoju? On odpowiedział że islam to religia poddania ! Poddania się Mahometowi. Organizacja ta za cel stawia sobie wprowadzenie szariatu na terenie Anglii. To na razie są jego mrzonki, ale..... Wy pompiarze jesteście jak islamiści. Chcecie wprowadzić w Polsce 'pompariat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Wy pompiarze jesteście jak islamiści. Chcecie wprowadzić w Polsce 'pompariat" Polecam Ci "terapie", ktora pokazuje emotka, ktorej uzyles w poscie: Wyboerz tylko sobie twarda scianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 U mnie tez by nie drgnelo gdyby sterownik w lazience byl z regulacja temp otoczenia, a w lazience umyslnie jest z regulacja temp posadzki i bez wzgledu na temp powietrza posadzka ma byc ciepla... Zrob tak u sibei ze swoja pompa i jednym sterownikiem.... Rownie dobrze mozesz prosic o puszczenie banki nosem. Pytanie brzmi: po co taki bezsens stosowac? Lazienka to nie sauna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 29.09.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Polecam Ci "terapie", ktora pokazuje emotka, ktorej uzyles w poscie: Wyboerz tylko sobie twarda scianke. Tobie taka nawet taka terapia nie pomoże. Jesteś islamistą pompiarskim, na to nie ma lekarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.09.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Rownie dobrze mozesz prosic o puszczenie banki nosem. Pytanie brzmi: po co taki bezsens stosowac? Lazienka to nie sauna. Nie mozesz tego miec wiec uznajesz ze jest to niepotrzebne... To ze podloga jest ciepla to jie znaczy ze jest sauna, to poprostu poprawia komfort chodzenia na bosaka po plytkach w miejscu gdzie sie myjesz, wychodzisz mokry z wanny/prysznica, no ale Ty tego miec nie mozesz bez pedzenia calego ogrzewania w domu Masz klimatyzacje w aucie dwustrefową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Tobie taka nawet taka terapia nie pomoże. Jesteś islamistą pompiarskim, na to nie ma lekarstwa. Ale przynajmniej nie slucham rozglosni radiowej z Torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.09.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 LOBO- wierz mi ze u mnie zimą w łazienkach jest ciepla podłogakwestia ustawien- jezeli ma ktos kable pod posadzką 8-10 cm to też tak macie ze przez wiele godzin macie cieple posadzkizastanawiam się jak to działa jesli kable są na samym wierzchu- wchodzicie w drozszą taryfe i pyk pyk? WIWALDI MOŻE i jestesmy sektą ale wolę żeby nastepni budujący nie wpadli w pułapkęozc liczone na 20 stop i udajemy że w gaciach chodzimy przy 21będę małostkowy- spale do wiosny 1m3 drewna i niektórzy tutajmają uciechę w międzyczasie czytam tu że niektórzy kablowcy piszą ze oni tylko rekraacyjnie 1-1,5m3nie znasz z tego wątku przypadków że ktoś ma kable ale pali w kominku rekraacyjnie w kominku z płaszczem wodnym-uwaga tylko dla cwu -szanuje tego faceta przynajmniej pisze szczerzewmawiacie nam cop 2 i z dumą piszecie że u was 30 gr to 30 gr za kwh a jednoczesnie macie w domu przeplywki- to co cwu w drozszych taryfach tylko w kiblu na bp. MYJECIE SIĘ uważam was za elite intelektualną forum ale w życiu nie wszystko jest jednoznaczniei ten cop i te 31 groszy.ŻYCZE WSZYSTKIM ŻEBY TEJ ZIMY UTZYMYWALI TAKIE JAKIE IM PASUJĄ, NIEKONIECZNIE NA FAKTURACHCZYLI 24 STOP:P NP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.09.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Dziś w radio słuchałem audycji o islamistach w Anglii. Dziennikarz zapytał jakiegoś szefa organizacji islamskiej w Anglii czy islam to religia pokoju? On odpowiedział że islam to religia poddania ! Poddania się Mahometowi. Organizacja ta za cel stawia sobie wprowadzenie szariatu na terenie Anglii. To na razie są jego mrzonki, ale..... Wy pompiarze jesteście jak islamiści. Chcecie wprowadzić w Polsce 'pompariat" Moim zdaniem porównanie bezsensu. Edytowane 29 Września 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Nie mozesz tego miec wiec uznajesz ze jest to niepotrzebne... To ze podloga jest ciepla to jie znaczy ze jest sauna, to poprostu poprawia komfort chodzenia na bosaka po plytkach w miejscu gdzie sie myjesz, wychodzisz mokry z wanny/prysznica, no ale Ty tego miec nie mozesz bez pedzenia calego ogrzewania w domu Masz klimatyzacje w aucie dwustrefową? No to jest naprawde mocny argument za kablami w CALYM domu i placeniem 4x wyzszych rachunkow za CO. Jak by mi na tym tak zalezalo, to bym sobie dodatkowo kabelki zatopil w lazience. Trzeba bylo dac troche styro pod posadzke. Mial bys taniej. Mam. "Dwustrefowosc" odznacza sie tym, ze jak mi wieje zimnym na nogi, to zonie moze dmuchac cieplejszym. Powyzej kolan i tak mamy jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.09.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Ale przynajmniej nie slucham rozglosni radiowej z Torunia. Równowaga musi być zachowana. Inne stacje także robią wodę z mózgu z jeszcze lepszym efektem/skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Równowaga musi być zachowana. Inne stacje także robią wodę z mózgu z jeszcze lepszym efektem/skutkiem. To prawda, ale jednak wole siedziec na innej szalce tej wagi, niz kolega "radiosluchacz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.09.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 LOBO żona ma z 3 strefową ja w swoich manuale i w upał [np jak jedziesz do Azji czy chocby do bułgarii ] to szczerze mówiąc w d... mam że to tylko manual.ja w swojej pompie mam mam oddzielne programy czasowe i temp a tego nawet mi sie nie chce używać wystarczy pogodówka i regulacja przeplywów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.09.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 No to jest naprawde mocny argument za kablami w CALYM domu i placeniem 4x wyzszych rachunkow za CO. Jak by mi na tym tak zalezalo, to bym sobie dodatkowo kabelki zatopil w lazience. Trzeba bylo dac troche styro pod posadzke. Mial bys taniej. Mam. "Dwustrefowosc" odznacza sie tym, ze jak mi wieje zimnym na nogi, to zonie moze dmuchac cieplejszym. Powyzej kolan i tak mamy jednakowo. Jeszcze pare stron a bedzie 10x drozej... Jak na razie placimy podobnie... Wiec zmien auto bo w moim lewa strona moze mrozic a prawa grzac... Kupujac nowe auto dwustrefowa klima byla obowiazkowa i nie znam osoby co by zrobila downgrade, choc wyprzezajac twoja odpowiedz ty oczywiscie moglbys nawet nie miec klimy, najwazniejsze to miec inne zdanie niz kablarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts