Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ucziwie sie przyznaje - slucham radia owego

lobo- szczerze wole miec manuala latem + webasto na zime 12 miesiecy komfortu

To fakt webasto to piekna sprawa, choc podgrzewane fotele (siedzisko+ledzwia) tez daje rade

A mnie to rybka, pracuje z ateistami, katolikami, islamistami, satanistami to kazdy z nich jest normalny do momentu gdy nie staje sie fundamentalista w swojej ideologii

jasiua pomyslałes ze niektórzy chcą miec 24-25 a w sypialniach 21-22?

czy to zabronione

jasiu jestem pewien ze kablami da sie fajnie grzac ale smieszy mnie wmawianie ze tylko kable

a do czego to "pijesz" ...???

gdzie piszę że tylko kable ...?

te wyliczanki odnośnie twojego kominka to komu do czego potrzebne ...?

ja osobiście naprawdę nie mam najmniejszych oporów do palenia w kominku ale mając duży komfort bez tej czynności jakoś nie mam specjalnie "ciśnienia", palenisko w salonie traktowane jest awaryjnie w razie "W" ale jak ktoś chce sobie poprawić samopoczucie i zmniejszyć zużycie kwh na CO to nikt nikomu nie broni...

Jeszcze pare stron a bedzie 10x drozej... Jak na razie placimy podobnie...

Hehe... czyli porownujemy mnie i Ciebie? Dawa rozne domy? Po co? :)

Porownaj siebie z pompa i siebie z kablami. Pozniej dla mnie to samo. Inaczej to sesnu nie ma zadnego.

Wiec zmien auto bo w moim lewa strona moze mrozic a prawa grzac...

Na pewno wielokrotnie w takiej konfiguracji wlasnie stosowana opcja. Widze, ze "lazienkowej logiki" ciag dalszy. :D

dzis na prostej drodze przelacialem przez rów na zaorane pole

wkladałem bidon i kolami sie styknelismy.

ja doceniam zalety prądu- nawet na kablach ale skoro mam zgodzic się z copem 2 to dlaczego mam wam nie zarzucac manipulacji ze stawkami za prąd [przeciez liczymy calkowite zuzycie za cały rok] to prosze nie piszcie ze u was kilowat tylko 31 gr

tak przy okazji jednak nam latwiej przelknąc wydumaną cene za grzanie.

dzis na prostej drodze przelacialem przez rów na zaorane pole

wkladałem bidon i kolami sie styknelismy..

Ja od jutra robie urozmaicenie do MTB, 20km rower - kapiel w morzu - 20km rower, pogoda idealna na rozpaczenie jesienno zimowych kapieli w baltyku, slonce i bez wiatru.

Raczej chodzi o prostowanie "mitow i zabobonow". Kablarski swiat jak widze jest ich pelen, jak sredniowiecze czrownic. Nawet wsrod rzekomo swiatlych "instalatorow". ;)

no fakt kablami to ani chałupy się nie da zagrzać , ani ciepła z tego...

trzeba cały czas systematycznie coś regulować, nadzorować...

do wykonania systemy to już specjalistyczna ekipa potrzebna a koszty powalające ...

a o jakich instalatorach mówimy ...?

zostaw ten wirtualny świat doskonałych i tanich jak barszcz instalacji grzewczych opisywanych na FM, odwiedź trochę domów to zobaczysz te "samoregulujące się" i super ekonomiczne rozwiązania zrobione przez profesjonalistów...