malux20 29.09.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 jak nie drożeją przecież pyxisowi udowodliniscie że nie płaci 30 gr tylko jakies 45 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 O Tobie jasiu. o Tobie. a komu ja spier... podłogówkę ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.09.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 lobo = potem prysznic 24 stop ci nie przeszkadza zimąfaktycznie mniej przeziebien wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 A ja mam wrażenie że pompkarze nie mogą zniesc że ceny prądu jakoś nie rosną tylko nawet maleją. Jetes bezapalacyjnym zwyciezca w konkursie: Najbardziej irracjonalny wniosek z lektury tego watku. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 29.09.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Jetes bezapalacyjnym zwyciezca w konkursie: Najbardziej irracjonalny wniosek z lektury tego watku. Gratulacje! I w tym momencie się zgadzam z Tobą. Nie wierzę że to napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 a komu ja spier... podłogówkę ...??? Czesto wyskakujesz z pytaniami niezwiazanymi z tematem dyskusji. Klopoty z koncentacja nad slowem pisanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.09.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 no fakt- moge miec drozej byle inni mieli drozej jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 I w tym momencie się zgadzam z Tobą. Nie wierzę że to napisałem. Hehe, ja tez. Czytalem tego posta ze 6 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.09.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 trzymajta sie ide posluchac rasistów-faszystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 29.09.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Czesto wyskakujesz z pytaniami niezwiazanymi z tematem dyskusji. Klopoty z koncentacja nad slowem pisanym? a te dyskusje to maja jakiś temat ...? przecież wszystkie jak zwykle o wszystkim i o niczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 a te dyskusje to maja jakiś temat ...? przecież wszystkie jak zwykle o wszystkim i o niczym... Myslalem, ze odniosles sie do "zabobonnego instalatora", ale widze, ze masz glebsze przemyslenia, wiec pisz smialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 29.09.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Hehe, ja tez. Czytalem tego posta ze 6 razy. To jeszcze kila razy przeczytaj a potem popatrz kto tak ciągle straszy tym, że prąd zdrożeje i to o ile. Już miał zdrozec w stosunku do poprzedniego roku i jakoś nie widzę. Niech pompiki lepiej powiedzą ile dali za swoje ustrojstwa, ile metrów kotłowni czy jak to zwał muszą poświęcić itd.. A metr w domku nie jest za darmo. W moich 100 metrach ocieplonych tyle o ile od środka bardzo taniego domku nie ma żadnego pomieszczenia a kable i bojler nie kosztowały 3000 PLN. Pierwszy sezon już leci i jak na wszystko 2000pln rocznie nie zejdzie to po cholerę pompka? Oszczędzić 1000pln rocznie i czekać 20 lat na zwrot? A kto to dożyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 29.09.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 To jeszcze kila razy przeczytaj a potem popatrz kto tak ciągle straszy tym, że prąd zdrożeje i to o ile. Uzytkownikowy PC generalnie nic nie jest na reke. Bo jesli prad nie drozeje, to jakby tanial (inflacja), jak bardzo drozeje to zuzycie codzienne zacznie dawac po portfelu, jesli bedzie troche drozej co roku to tylk odwlecze w czasie moment, kiedy laczny rachunek za prad i tak zacznie byc uciazliwy. Przy okazji rozmowy o cenach pradu, ktos sie orientowal czy w dwutaryfowym cena "nocy" zawsz drozala tyle samo jak "dnia"? Ktos ma jakies dane z lat poprzednich, tak z 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.09.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Mam. "Dwustrefowosc" odznacza sie tym, ze jak mi wieje zimnym na nogi, to zonie moze dmuchac cieplejszym. Powyzej kolan i tak mamy jednakowo. wnioski dwa: 1) PoCą ci się nogi 2) żona jest mężczyzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.09.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 dokładnie dwie kostki po 450 gramów jedynie nordpreis placi mi za wątek o nich-wiedziales? Tydzień temu również kilogram. gratulacje. One się palą czy dymią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 29.09.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Coś ciekawego było przez ostatnie ~30 stron? Czy nadal pc vs. kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 To jeszcze kila razy przeczytaj a potem popatrz kto tak ciągle straszy tym, że prąd zdrożeje i to o ile. Już miał zdrozec w stosunku do poprzedniego roku i jakoś nie widzę. Niech pompiki lepiej powiedzą ile dali za swoje ustrojstwa, ile metrów kotłowni czy jak to zwał muszą poświęcić itd.. A metr w domku nie jest za darmo. W moich 100 metrach ocieplonych tyle o ile od środka bardzo taniego domku nie ma żadnego pomieszczenia a kable i bojler nie kosztowały 3000 PLN. Pierwszy sezon już leci i jak na wszystko 2000pln rocznie nie zejdzie to po cholerę pompka? Oszczędzić 1000pln rocznie i czekać 20 lat na zwrot? A kto to dożyje:) Nie wiem kto straszy, ale ja sobie jakos nie przypominam swoich wypowiedzi w tym tonie, wiec nie rozumiem do czego pijesz. Moja kosztowala 25 tyz zl wraz z instalacja DZ i zajmuje 0,7m2 podlogi. Nie mam z tym problemu. Pewnie sypiacie z zona na lozku pietrowym, bo szkoda miejsca. Nie kazdy ma 100m2. Nie mniej ciesze sie Twoim szczesciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 29.09.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Dom szeregowy z poczatku 90', teraz ogrzewanie gazowe za sezon za ogrzewanie i cwu gazem 7500zl, piec stary. Dom jakies 200 w trzech kondygnacjach. To dom koich tesciow. Chca obnizyc rachunki za co cwu. Zastanawiaja sie nad koza albo klimatyzacja z grzaniem albo dwoma. Za koza przemawia cieply komin ktory ogrzeje lazienke na pietrze i sypialnie, ale trzeba przy tym chodzic. Ich w domu nie ma do 16.... No i nie wiem czy im sie bedzie chcialo przy tym chodzic. Klimatyzacja jest bezobslugowa moze nawet taka z podlaczeniem do internetu, oboje maja smartfony wiec by zalaczali przed przyjazdem z pracy. Wiec dogrzanie przed 7 rano potem przed 15 i po 20-tej wiec wiekszosc w 2 taryfie a tylko troche 1-szej. Budzet w okolicy 5000zl. Kbab ty jestes praktyk w temacue roznych zrodel Nie wiem czy robisz sobie ze mnie jaja, ale jeśli interesuje Cię moja propozycje (oczywiście warto trochę mniej wydawać, a nie widziałem żadnej propozycji od innych) to podaj nieco więcej danych, tj ile m3 gazu dom potrzebuje rocznie, jaka temp wew w okr grzewczym jaki jest typ ogrzewania (podłogówka, grzejniki) może inny? jak ustawiona jest pompka obiegowa (ile czynnika pompuje) temp we/wy na kocioł grzewczy - jeśli już ogrzewanie jest uruchomione to temp wew/zew (średnia dzienna) czy w domu są 2 tar energii el Wtedy oczywiście poznasz moje zdanie w tym temacie - możliwości obniżenia kosztu są spore, inwestycja może się szybko zwrócić. Moją klimą nie steruje internet czy smartfon tylko tani włącznik czasowy za kilka zł - robi to odpowiednio dla mojego trybu życia. Edytowane 29 Września 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 29.09.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Ok, przyjmuję to za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 29.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 a o jakich instalatorach mówimy ...? zostaw ten wirtualny świat doskonałych i tanich jak barszcz instalacji grzewczych opisywanych na FM, odwiedź trochę domów to zobaczysz te "samoregulujące się" i super ekonomiczne rozwiązania zrobione przez profesjonalistów... się zgadzam, często padają tu kwoty za wykonanie (wraz z materiałem ), których ze świecą szukać - przynajmniej w moim regionie abstrakcyjne , już raz pisałem jak się to realnie kształtuję http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!&p=6135370&viewfull=1#post6135370 Kolega, który kupił mieszkanie ode mnie, walczył (nie skutecznie) o dzierżawę sporego lokalu (około 120 m2) od Eneii i wycena na PCi pw do CO +CWU z montażem i robocizną ( podłogówka rozdzielacze itp itd) około 45 kpln. Jak ktoś chce to zdobędę numer do tej firmy. Albo moje okolice takie drogie albo co niektóre ceny tu podawane, są z sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts