malux20 01.10.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 NA PRĄDZIE liczymy 45-50 groszy za 1kwh dlaczego tak ?bo tak wszyscy grzejący pradem tak mają i jużno rzeczywiscie ten gaz ani tani ani droginiestety wiele domow z gazem nie mogłoby sobie pozwolic tylko na tanszą taryfe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 NA PRĄDZIE liczymy 45-50 groszy za 1kwh dlaczego tak ? bo tak wszyscy grzejący pradem tak mają i już Nie bardzo chyba rozumiem. Kto liczy taka cene za prad na cele CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.10.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 grzejemy zyskami bytowymi typu kosiarka , lodówkaja sie z tym zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 01.10.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ciekaw jestem jak wiele osob zyje w swiadomosci, ze gazem maja na pewno o wiele taniej niz na prad Bo jak to mówią " ogrzewanie na prąd ?? - oj to drogo" Ale jak drążysz czemu drogo to jest konsternacja i brak argumentów - drogo i hu... A dom ocieplony raczej na dzisiejsze czasy normalnie (z wyjatkiem izolacji plyty, ale ona ma najmniejsze znaczenie) ja mam płytę zaprojektowaną 22 cm na 20 cm xps na to jeszcze położę 2x5 cm EPS i dopiero wylewkę akumulacyjna - czyżbym przesadzał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 01.10.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Bo jak to mówią " ogrzewanie na prąd ?? - oj to drogo" Ale jak drążysz czemu drogo to jest konsternacja i brak argumentów - drogo i hu... ja mam płytę zaprojektowaną 22 cm na 20 cm xps na to jeszcze położę 2x5 cm EPS i dopiero wylewkę akumulacyjna - czyżbym przesadzał ? No chyba przesadzasz, 2 razy lepszy efekt izolacyjny osiagniesz dajac porzadne rolety na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 01.10.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 No chyba przesadzasz, 2 razy lepszy efekt izolacyjny osiagniesz dajac porzadne rolety na okna rolety odpadają całkowicie chyba że jakieś subtelne wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.10.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 NA PRĄDZIE liczymy 45-50 groszy za 1kwh dlaczego tak ? bo tak wszyscy grzejący pradem tak mają i już Zgadzam się a dlaczego ? Ponieważ "dzięki temu",że mamy tańszą taryfę na ogrzewanie to płacimy drożej za bytowe używanie prądu w stosunku do innych systemów grzewczych,także jak najbardziej średnia cena kWh jest ok do porównań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 01.10.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Zgadzam się a dlaczego ? Ponieważ "dzięki temu",że mamy tańszą taryfę na ogrzewanie to płacimy drożej za bytowe używanie prądu w stosunku do innych systemów grzewczych,także jak najbardziej średnia cena kWh jest ok do porównań. Generalnie tak, ale moga byc przypadki, ze bytowe beda tansze w 2 taryfowym pradzie. Ktos liczyc jaka jest srednia cena dobowa przy 2 taryfach? Chyba nizsza niz cena KWh w 1 taryfowym. Chodzi o urzadzenia dzialajace non-stop jak lodowka, reku, piec itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.10.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 ja sie przyznam ze dlatego tu sie spieram z wami poniewaz akurat w moim domu kable albo kospel spokojnie byłyby okzona chciala prąd a ja cykor byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 01.10.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 rolety odpadają całkowicie chyba że jakieś subtelne wewnętrzne No to wydaj to na co chcesz, albo odloz na wakacje:) Nie zobaczysz roznicy miedzy 20 a 30 cm styro, a jeszcze z tego co masz w stopce bedziesz wylewke i tak od plyty izolowal. Z ktorej ksztaltki Izodomu stawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 grzejemy zyskami bytowymi typu kosiarka , lodówka ja sie z tym zgadzam Moze masz brykiety ze slomy z konopii indyjskich, ze tak nawijasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 01.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 masz może kominek ?? jesteś wstanie pokazać nam jak wpływa "dodatkowe/mocniejsze niż lodówka" źródło ciepła na temperaturę pod sufitem , i temperaturę podłogi oraz jej prace? PS. Twoje posty i wykresy wrzuciłem do wątku o WMG Kominek mam ale narazie nie odpalany, mogę odpalić tylko z góry zaznaczam że będzie gorąco jak w piekle czujka pod sufitem oddalona od kominka jakies 4-5 metrów. Ale co sie nie robi dla nauki wieczorem zapale chociaż niema takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Zgadzam się a dlaczego ? Ponieważ "dzięki temu",że mamy tańszą taryfę na ogrzewanie to płacimy drożej za bytowe używanie prądu w stosunku do innych systemów grzewczych,także jak najbardziej średnia cena kWh jest ok do porównań. Arturo - BZDURA W kazdym miesiacu oszczedzam na bytowym na 2 taryfach przynajmniej 40 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Generalnie tak, ale moga byc przypadki, ze bytowe beda tansze w 2 taryfowym pradzie. Ktos liczyc jaka jest srednia cena dobowa przy 2 taryfach? Chyba nizsza niz cena KWh w 1 taryfowym. Chodzi o urzadzenia dzialajace non-stop jak lodowka, reku, piec itp... U mnie 4% taniej niz w jednotaryfowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 01.10.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Z ktorej ksztaltki Izodomu stawiasz? chyba king blok ale jeszcze czekam na wycene th400 thermodom i quad lock r-43 lub r-45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 01.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 grzejemy zyskami bytowymi typu kosiarka , lodówka ja sie z tym zgadzam Szczegolnie grzejemy kosiarką, chyba masz jakis trawnik w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 01.10.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 NA PRĄDZIE liczymy 45-50 groszy za 1kwh dlaczego tak ? bo tak wszyscy grzejący pradem tak mają i już no rzeczywiscie ten gaz ani tani ani drogi niestety wiele domow z gazem nie mogłoby sobie pozwolic tylko na tanszą taryfe Tyle, że grzejący czystym prądem będą mieli niższą ŚREDNIĄ STAWKĘ za 1kWh, grzejący za pomocą pomy ciepła z załóżmy COP2 wyższą ŚREDNIĄ STAWKĘ za kWh. I tak na konkretnym przykładzie mojego domu przy grzaniu czystym prądem średnia stawka za kWh wynosi 0,39 PLN, gdybym grzała pompą z COP2 średnia stawka za kWh wyniosłaby 0,44 kWh. Przy założeniu takiego samego zużycia prądu bytowego. Ale oczywiście gdybym grzała pompą co i cwu, to miałabym niższe rachunki za prąd:) mimo wyższej ŚREDNIEJ ceny kWh TO TYLE W KWESTII OPEROWANIA ŚREDNIMI CENAMI KWH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.10.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Szczegolnie grzejemy kosiarką, chyba masz jakis trawnik w salonie. rzeżuchę strzyże na wielkanoc no i czasem żonie poletko obrabia pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 TO TYLE W KWESTII OPEROWANIA ŚREDNIMI CENAMI KWH. Jelsi mamy zalozony podlicznik na instalacji CO, to liczenie jakis "srednich" jest bez sensu, bo sensu nie ma pomniejszanie dokladnosci pomiarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 01.10.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 rzeżuchę strzyże na wielkanoc no i czasem żonie poletko obrabia pewnie Tylko jak w tym przypadku obliczyc te zyski bytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts