Pyxis 01.10.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 widać że ducha narodowego nie straciles- skoro kombinujesz pajeczynke :) Heh... tak jest ze wszystkim. Od internetu poczynajac a na platformach TV konczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 01.10.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Kominek daje czadu jak cholera można powiedzieć że sie dopala moze jeszcze dołoże, w sumie spalilo sie jakies 4kg desek po budowie sporo mokrych. Czyli 2 godziny 4kg x niewiem 3kW x sprawnośc ??? 60% ??? = energii z tego jakies 5-6 kWh. WYKRES: http://imageshack.us/f/801/663w.jpg/ Edytowane 1 Października 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.10.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 w dawnych czasach jak u mnie na ulicy budowali robili porzadnie- jeszcze przed tynkami obejscia robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Kominek daje czadu jak cholera Ktos Cie pod szpic zaladowal, a Ty w kominku napaliles, zeby sie przekonac, ze on grzeje? Na Boga!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 w dawnych czasach jak u mnie na ulicy budowali robili porzadnie- jeszcze przed tynkami obejscia robili Teraz szafka na granicy dzialki, wiec chyba zero mozliwosci. Permanentny wglad dla energetyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.10.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 kiedys pokazywali jednego kablarza jak sie pod fotoradar podłaczyłbez jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.10.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) takie do 120 m2 do 40 kwhm2 rok kable jak najbardziej a co z brykieciarzami? bedę musial glosowac na palikotaprzepchnie moje konopie w brykietach Edytowane 1 Października 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.10.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) dobre samopoczucie zalatwione lobo rk 150 m2 taki maxa powyzej tego to tylko deputat na brykiety kolo mnie jak pale to łażą po ulicy i sie cieszą ze mamy kryzys za sobąsłyszeliscie że kamil sipowic [ten od ramony] mówił że najlepszy brykiet w akademiku był w pokoju donalda/?brykiety są poprawne politycznie Edytowane 1 Października 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 tym to lepiej się nie chwalić... Jak sie gada z ludzmi, to to zaden "wstyd", a nawet powod do swego rodzaju dumy. To dosyc powszechny proceder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 pyxis nie powie ci prawdy-kominek z plaszczem wodnym ma wiem bo mu w tym roku zawozilem 2 tony brykietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 01.10.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 No to Ty mi napisz jak to działa - pc z cwu ? Jakieś priorytety - najpierw grzeje podłogi z temp1 a potem cwu z temp2 czy jak ? Zasilanie podłogówki jest niskie a cwu wymaga wyższych temp ... Taka pc tylko do cwu to dla mnie jasne , cały czas jedna temp na wyjściu Wystarczy zamknąć oczy i wyobrazić sobie zamiast PC elektryczny przepływowy kocioł. Chcesz wyższą temp na wyjściu, to musisz albo obniżyć przepływ, albo podnieść temp na wejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.10.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Jak grzejesz CWU ? Pompą ? Jeśli tak to jak rozwiązałeś podział na podłogówkę(niska temp) i cwu (wyższa temp) ? Pompa sama to rozwiazuje. Ma program grzania CWU i sie automatycznie przelacza z zasilaniem na zasobnik. Nie ingeruje w to jakos specjalnie. Dotad leci na zasobnik, az nie wzrosnie temperatura do zadanej (u mnie teraz 45*C) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 01.10.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Grzeje od połowy września Pierwszy sezon chałupa zimna, nieocieplony strop. ~ 400 kwh w taniej taryfie. W pomieszceniach ~ 20,5 - 21 stopni. Temperatura zasilania 29 stopni Drogba, daj więcej szczegółów. Jaka grubość wylewki, ile pętli i ich długości, czy odpowietrzałeś pętle, ile wynosi temp. powrotu. No i kiedy skończysz izolację, bo bez tego trudno coś wnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 01.10.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 nie wiem jak inni - ale ja mam dośc tego pier... kable/PC za namową Lobo_M zakładam nowy wątek , w którym mam nadzieje znajdzie się aktualna i merytoryczna wiedza a nie ciągle pitolenie o szopenie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?219660-kompletny-system-grzewczy-do-15-ty%C5%9B-z%C5%82-rachunki-do-3-ty%C5%9B-za-CO-i-CWU-do-150-m2&p=6151126#post6151126 odrazu zaznaczam - posty w stylu TROLL - beda kasowane - nie mam zamiaru tworzyc smietnika pelnego wpisow w stylu co niektorych ... ktorym sie nudzi ..... zreszta dobrze wiedza ....zainteresowani ze o nich mowa licze na to ze potencjali zainteresowani znajda tam fachowa pomoc i doradztwo - bez zbednego obrzucania sie g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 01.10.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 odrazu zaznaczam - posty w stylu TROLL - beda kasowane - nie mam zamiaru tworzyc smietnika pelnego wpisow w stylu co niektorych ... ktorym sie nudzi ... Masz uprawnienia moda? Jeśli ktoś inny na Twoją prośbę ma robić porządek, to słabo to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 01.10.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) to jeszcze tak na sen wrzuce temp po grzaniu kominkiem (jest juz tam tyle danych ze zmieniam rozdzielczosc podziałki czasowej bo się nie mieści) miłej nocki EDIT 6:00 data 02-10-2013 wykres nad ranem Edytowane 2 Października 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.10.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 bardzo dobrze widać jaką oszczędność daje palenie w kominku względem temperatury podłogi - znikomą, obniża się jej temperatura i komfort, a później układ nadrabia "straty", stad pik nad ranem w temp. podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 02.10.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 ależ co to za pik... parę dziesiątych części C ?! pewnie jakby palić w kominku notorycznie to trzeba by było pózniej nadganiać podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 02.10.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 czyli potwierdzacie moją "fanaberię" - kominka nie będzie ( o dziwo żona nie marudzi a miałem plan naprawczy w postaci biokominka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.10.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 czyli potwierdzacie moją "fanaberię" - kominka nie będzie ( o dziwo żona nie marudzi a miałem plan naprawczy w postaci biokominka ) Ze wzgledu na CO to kominek sensu nie ma (chyba, ze awaryjnie), ale ze wzgledu na mozliwosc popatrzenia na prawdziwy ogien - nie do zastapienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts