Gość Arturo72 08.10.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Ile zapłaciłbyś za płytę na terenie nie objętym szkodami? 35 tys mniej? 20 tys? Ładnie. Ja mam mieć szkody. ZERO zwrotu. Czyli jak 55 tys ma być tańsze od wyliczeń Lobo? Zakładamy że domek taki jak Twój. Na dodatkową stal i beton liczę,że wydałem 10-15tys.zł więcej niż gdybym budował na normalnym gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 08.10.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Arturo, dzieciaku, nie kompromituj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 08.10.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Na dodatkową stal i beton liczę,że wydałem 10-15tys.zł więcej niż gdybym budował na normalnym gruncie. Sprzedasz dom na szkodach górniczych? Kto o zdrowym rozsądku w ogóle buduje na szkodach górniczych? MASAKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Proponuje do porównania wziąść równego sobie czyli R&K z 30cm XPS pod płytą (!) w cenie 500zł/m3.Ja musiałbym dać za tą izolację 27000zł !! Wychodzi na to,że za równowartość samego XPS-a miałby pełnoprawną pompę ciepła i co najmniej o połowę niższe rachunki za c.o+cwu niż teraz i nie wstydziłby się pokazać faktury a tak został z kablami w ....wylewce samopoziomującej. Tak to jest słuchać dobrych rad Używając retoryki kablarzy,ile więcej musiał wziąść kredytu na tą izolację,która nie zwróci się wogóle płacąc odsetki od niej i mając tak duże rachunki To przecież wychodzi znacznie drożej niż gdyby za ten kredyt kupił PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.10.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Na dodatkową stal i beton liczę,że wydałem 10-15tys.zł więcej niż gdybym budował na normalnym gruncie. Nie pamiętam dokładnie. Płyta 55tys - 15 tys daje 40tys na terenie nie objętym szkodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) Nie pamiętam dokładnie. Płyta 55tys - 15 tys daje 40tys na terenie nie objętym szkodami. Za 180m2 pow.zabudowy tyle mniej więcej powinna wynieść. Arturo, dzieciaku, nie kompromituj się Uderzyłem w czuły punkt ? 41 skończone także do dzieciaka mi daleko Sprzedasz dom na szkodach górniczych? Kto o zdrowym rozsądku w ogóle buduje na szkodach górniczych? MASAKRA A czemu miałbym sprzedawać ? Za stary jestem a i kabli nie mam,także nie ma potrzeby sprzedawać Edytowane 8 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 08.10.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Używając retoryki kablarzy,ile więcej musiał wziąść kredytu na tą izolację,która nie zwróci się wogóle płacąc odsetki od niej i mając tak duże rachunki To przecież wychodzi znacznie drożej niż gdyby za ten kredyt kupił PC. Używając twojej retoryki, wszyscy mają domy durszlaki, tylko domek arturo jest super, hiper zaizolowany na jednej warstwie kleju;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 08.10.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Używając twojej retoryki, wszyscy mają domy durszlaki, tylko domek arturo jest super, hiper zaizolowany na jednej warstwie kleju;) W dodatku zapłaci za co i cwu aż o 44 zł rocznie mniej niż Marcin. To pewne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.10.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Widzę,że komuś żal d..ę ściska,że ktoś nie wydał kosmicznnej kasy na rozwiązania "energo-pasywne" a ma niższe rachunki niż on... Z czym do ludzi Lobo,budowałem na szkodach górniczych i dostałem z kopalni za płytę zwrot części poniesionych kosztów za zabezpieczenia przeciw szkodom,które były w płycie. Było tego 35tys.zł(zwrotu) czyli płyta kosztowała mnie fizycznie 100zł/m2 pow.zabudowy W stropie mam 30cm styro co daje ok.42zł/m2 i 10cm proszku PUR,gratis od pigeona. A teraz najlepsze: 40kWh/m2/rok/COP min.2,5=max.16kWh/m2/rok,i to pewne czujesz to ? Szkoda mi Ciebie... Ty z kolejnym postem coraz bardziej pokazujesz jaki jestes, twoje teksty... Kolejny raz Ci powtorze to nie ja wydalem kosmiczna kase jak to mowisz, juz Ci udowodnilem ze wydales wiecej na izolacje i wiecej na system co cwu, czego ty jeszcze chcesz? Arturo72, polecasz plyty fundamentowe bo... Miales dotacje... Polecasz PCi bo... Miales firme ja instalujace i "przypadkiem" nagle zmieniles zdanie i zamiast kospela dales PCi, mimo ze (jak to sam mowisz o kablarzach) kupe kasy wyrzuciles w izolacje... Co do kosztow stropu to u mnie niecale 20zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 08.10.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Lobo_M, wiesz co boli Arturo?Twoja stopka. Nie może przez nią spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 08.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Żeby nie być gołosłowną, wkleję - strona 1121 post 22403:): Cytat Napisał reniutek Zobacz postI jeszcze 3500 kWh w jednej taryfie to 3500x0,5584 PLN = 1954 PLN, a nie 1500 PLN, jak poilczyłeś.Odp. arturo: Tutaj fakt,pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.10.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Żeby nie być gołosłowną, wkleję - strona 1121 post 22403:): Cytat Napisał reniutek Zobacz post I jeszcze 3500 kWh w jednej taryfie to 3500x0,5584 PLN = 1954 PLN, a nie 1500 PLN, jak poilczyłeś. Odp. arturo: Tutaj fakt,pomyłka. W G11 taka tania kWh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 08.10.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Arturo, masz plyte tansza od dowolnych law fund., masz izolacje stropu w czesci za darmo, wiec zaden kablarz Ci nie podskoczy bo na pewno ma drozsza, masz PC z podlogowka w cenie generalnie nie osiagalnej na rynku (podales oferte na montaz PC bez instalacji w tej samej cenie), masz dom 4litrowy tylko dlatego, ze budowales pod czysty prad, pozniej zmieniles na PC bo tak Ci sie oplacalo, bo lejesz 3 wanny dziennie a zuzywasz tyle wody co inni pod prysznicem, prysznic masz ale w pom. gosp. i rzadko sie do niego przyznajesz, polecasz LUNE i czysty prad ale zadnej z tych opcji nie wybrales, smiejesz sie z bezsensownosci przeplacania za ekstra izolacje przy grzaniu kablami a Tobie oplacalo sie dac i PC i lepsza izolacje, generalnie jakiego tematu nie ruszymy bedziej Twoje na gorze... Ja sie pytam, jak to mozliwe byc takim geniuszem i jednak jak sam podales sredniej krajowej pensji nie wyciagasz, powinienes byc GURU energooszczednosci jesli faktycznie wszystko co robiles i pisales byloby prawda, dlaczego tak nie jest? Ja nie chce miec w dou PC za 20 tys, bo wiem, ze co drogie w zakupie to drogie w naprawie/utrzymaniu. Mozecie zaklinac rzeczywistosc ale dom kablarza nie jest specjalnie narazony na drogie awarie, bo ani izolacja ani kable nie maja prawa byc bardziej awaryjne niz dowolna, inna rzecz w domu. Skoro to kablarz nie moze sie pogodzic ze swoim ciezkim losem, to dlaczego nie odgrywa sie w watkach o PC, ekogroszku, czy weglu, czy jest odwrotnie, wy tu wpadacie i probujecie udowadniac jak to innym jest zle. Tak wiem, wasze PC nie maja prawa sie psuc, nie wymagaja zadnych serwisow, sa generalnie wieczne... Zycie potem wszystko weryfikuje, co mi po nizszych rachunkach jak mi w srodku zimy PC moze zdechnac, a naprawa moze przekroczyc kwote ktora w danej chwili moge na to przeznaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.10.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 W G11 taka tania kWh? W zeszłym roku przy dużym zużyciu u mnie raz zeszło z faktury do 54gr. W tym na razie około 60 do 70 zależy od zużycia, ale musiałbym sprawdzić. Zaznaczam że średnia ze wszystkimi opłatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 08.10.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 W G11 taka tania kWh? przepraszam, zaniżyłam - 0,56 PLN/za kWh cennik Enea, z ich strony http://www.enea.pl/3/energia-dla-domu/oferta-sprzedazy/taryfa-dzien-i-noc-51.html arturo zapłaci jednak 1960 PLN, czyli 40 PLN mniej od Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) Arturo, masz plyte tansza od dowolnych law fund., masz izolacje stropu w czesci za darmo, wiec zaden kablarz Ci nie podskoczy bo na pewno ma drozsza, masz PC z podlogowka w cenie generalnie nie osiagalnej na rynku (podales oferte na montaz PC bez instalacji w tej samej cenie), masz dom 4litrowy tylko dlatego, ze budowales pod czysty prad, pozniej zmieniles na PC bo tak Ci sie oplacalo, bo lejesz 3 wanny dziennie a zuzywasz tyle wody co inni pod prysznicem, prysznic masz ale w pom. gosp. i rzadko sie do niego przyznajesz, polecasz LUNE i czysty prad ale zadnej z tych opcji nie wybrales, smiejesz sie z bezsensownosci przeplacania za ekstra izolacje przy grzaniu kablami a Tobie oplacalo sie dac i PC i lepsza izolacje, generalnie jakiego tematu nie ruszymy bedziej Twoje na gorze... Ja sie pytam, jak to mozliwe byc takim geniuszem i jednak jak sam podales sredniej krajowej pensji nie wyciagasz, powinienes byc GURU energooszczednosci jesli faktycznie wszystko co robiles i pisales byloby prawda, dlaczego tak nie jest? Bo to nie ja piszę nie prawdę,że kable są najtańsze,bo to nie ja piszę nie prawdę,że istnieje NCO przy II taryfach w wylewce akumulacyjnej,bo to nie ja piszę nie prawdę,że pompy ciepła są drogie,bo to nie ja piszę nie prawdę,że rekuperator jest be,bo to nie ja piszę,że na pompę ciepła trzeba brać dodatkowy kredyt. Ja przedstawiam tylko prawdziwe kontrargumety ,które kablarzy bolą a wyznawców "sekty" wprowadzają w zakłopotanie. Co do mojej wypłaty,mam żonę,która zarabia godziwie Edytowane 8 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) Lobo_M, wiesz co boli Arturo? Twoja stopka. Nie może przez nią spać. Dokładnie,bo Bartosza uważałem i uważam za najgorszy badziew na rynku,za którym bym się nawet nie oglądnął A reszta stopki ? Mnie nie rusza bo to tylko literki i cyferki a ja wyznaję tylko rzeczywiste zużycie Edytowane 8 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 08.10.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 przepraszam, zaniżyłam - 0,56 PLN/za kWh cennik Enea, z ich strony http://www.enea.pl/3/energia-dla-domu/oferta-sprzedazy/taryfa-dzien-i-noc-51.html arturo zapłaci jednak 1960 PLN, czyli 40 PLN mniej od Ciebie:) jeszcze nie tak rok 2010 G11 - 53,6 gr G12 - 60,2 / 27,3 rok 2011 G11 - 57,08 gr G12 - 64,94 / 28,44 gr rok 2012 G11 - 60,63 gr G12 - 69,58 / 28,66 gr rok 2013 G11 - 61,57 gr G12 - 70,58 / 29,04 gr teraz go podliczcie ceny Tauron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 08.10.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 ..Uderzyłem w czuły punkt ? 41 skończone także do dzieciaka mi daleko . Nie o wiek mi chodziło:) Kompleksu wieku też nie mam, choć jestem aż o 4% starsza od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nie o wiek mi chodziło:) Przy czułym punkcie o wiek mi także nie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts