Lobo_M 08.10.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nie ma cozalowac kasy na 2 wodomierze. Bedziesz wiedzial ile poszlo na ogod a ile na dom. U mnie na ogrod idzie w sezonie jakies 80-90m3 Tak chyba zrobie, ale na razie nie bylo potrzeby Chyba Tobie coś nie wyszło,bo mi dalej wychodzi,że mam znacznie mniej izolacji za którą znacznie mniej zapłaciłem niż Ty. Oczywiscie.... Dam Ci ostatnia szanse, pokaz mi te wyliczenia bo z ostatnich wyszlo ze plyta wyszla 100zl/m2 drozej a stropu ponad 2xdrozej na scianie mam 5cm wiecej i montaz na kotwach co i tak nie zrekompensuje twoich kosztow A jak wtedy wyglada rozliczanie sie ze "sciekow"? W normalnej sytuacji bezstudniowej to co na ogrod nabite nie zalicza sie do sciekow... ale reszta? Mam przydomowa oczyszczalnie sciekow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Napisalem Ci, ze wole obraz od pierdolo, to sie zastosuj. a co zmienią ci fotki z takimi samymi stanami jak napisałem ...??? a ta średnia to co ma mi powiedzieć...? że płacę mniej za 1m2 mojego domu niż moi rodzice za 1m2 mieszkania w bloku ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 08.10.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nie skądże,ale 1,37% od 500 zł to nawet na paczkę papierosów nie starczy. o wacikach nie wspominając. No cóż, jak podnosili cenę to nawet o 8,85% na kolejnej fakturze, za to obniżki są "powściągliwe" - dołączyłem dane do tabeli - całość za 8 lat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172206-pr%C4%85d-gaz-olej-w%C4%99giel-inne&p=6162525&viewfull=1#post6162525 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.10.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a co zmienią ci fotki z takimi samymi stanami jak napisałem ...??? a ta średnia to co ma mi powiedzieć...? że płacę mniej za 1m2 mojego domu niż moi rodzice za 1m2 mieszkania w bloku ...? Nie bede musial czytac pierdololo. Srednia oczywiscie nic nie powie, ale ty lubisz takie usrednianie. Myslalem, ze sprawie Ci tym przyjemnosc. Policzysz sobie, odprezysz sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nie bede musial czytac pierdololo. ale sobie to "pierdololo" pooglądasz i dowiesz się dokładnie tego samego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dlatego mam G11 a ile nakręciłeś kwh od kiedy zamieszkałeś ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 a ile nakręciłeś kwh od kiedy zamieszkałeś ...? 320kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 320kWh pytam o główny z elektrowni a nie od PC ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 pytam o główny z elektrowni a nie od PC ... Nie wiem,nie patrzyłem,odczyt mam dopiero 22 października i wtedy zerknę Ale to nie ma nic do rzeczy,jeśli chodzi o zużycie energii przez pompę na ogrzewanie i cwu. Ostatnia faktura była 22.06-22.08 i wtedy nabiło 270kWh gdzie 70kWh to cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 08.10.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Marzec 0,636:- Pazdziernik 0,622:- Oczywiscie bez oplat stalych... ale Pazdziernik 2012 0,610 W swoich danych podaję kwotę całkowitą - tj tyle ile do rozliczenia faktury oraz zużycie - pomijanie niektórych pozycji z faktury fałszuje nieco wynik. Dziwi mnie różnica cen, moje są nieco niższe pomimo wliczonych opłat stałych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nie wiem,nie patrzyłem, he he... normalka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) he he... normalka ... No pewnie,że normalka,bo nie interesuje mnie ile energii zużywa telewizor w stanie spoczynku czy włączony czy zmywarka myjąc naczynia lub żelazko jak żona prasuje. Nie jestem maniakiem badającym zużycie prądu przez sprzęt AGD,mam go w większości w klasach A+ także raczej niewiele zużywają. Natomiast interesuje mnie ile energii zużywa pompa ciepła na podgrzanie zasobnika cwu oraz na podgrzanie wody w podłogówce,dlatego mam zamontowany podlicznik na pompie. Edytowane 8 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.10.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Ale na Śląsku G11 to 51gr Dlatego pytałem wcześniej o dodatkowe opłaty. Stąd całkowity koszt 1kWh tak mocno skacze. Jednostkowy podałem wcześniej i wynosi 50,32gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 No pewnie,że normalka,bo nie interesuje mnie ile energii zużywa telewizor w stanie spoczynku czy włączony czy zmywarka myjąc naczynia lub żelazko jak żona prasuje. Nie jestem maniakiem badającym zużycie prądu przez sprzęt AGD,mam go w większości w klasach A+ także raczej niewiele zużywają. Natomiast interesuje mnie ile energii zużywa pompa ciepła na podgrzanie zasobnika cwu oraz na podgrzanie wody w podłogówce,dlatego mam zamontowany podlicznik na pompie. A i żarówki także mam wszędzie energooszczędne,w kuchni pod pólkami i w holu mam ledy,także oświetlenie także nie zużywa za dużo energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 No pewnie,że normalka,bo nie interesuje mnie ile energii zużywa telewizor w stanie spoczynku czy włączony czy zmywarka myjąc naczynia lub żelazko jak żona prasuje. Natomiast interesuje mnie ile energii zużywa pompa ciepła na podgrzanie zasobnika cwu oraz na podgrzanie wody w podłogówce,dlatego mam zamontowany podlicznik na pompie. a dlaczego jakimś dziwnym trafem tylko posiadacze PC mają jakiś problem z odczytaniem głównego licznika ...? czyżby chęć ukrycia czegoś...? główny licznik powie wszystko... ( no prawie wszystko bo jak sobie ktoś chałupę kominkiem grzeje to wiadomo ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.10.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dzisiaj otrzymałem fakturę, obniżka jest ewidentna - w stos do faktury marcowej spadek ceny o 1,37% - zawsze coś? Wg tar G11 od 13.03 do 4.10 Z/Z 820,42zł/1376kWh = 0,5962zł/kWh poprzednio 0,6045. skąd macie takie ceny - też bym tak chciał, ale podliczają mnie jak wyżej Podajesz średnią z faktury która jest wyższa od ceny jednostkowej kWh. Pisałem wcześniej, z faktury z zeszłego roku wyszło po 54gr. Teraz 1 kWh w G11 bez ich opłat to 50,32gr, po doliczeniu opłat może być 54, a może wyjść nawet 80gr. Zależy ile wyświecisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 08.10.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 główny licznik powie wszystko... ( no prawie wszystko bo jak sobie ktoś chałupę kominkiem grzeje to wiadomo ... ) Do mnie najbardziej przemawia faktura, za to w kominku w tym sezonie paliłem dopiero raz, w tym roku zamierzam grzać głównie gazem - pewnie będzie drożej, ale mam to już wkalkulowane. Teraz 1 kWh w G11 bez ich opłat to 50,32gr, po doliczeniu opłat może być 54, a może wyjść nawet 80gr. Zależy ile wyświecisz. To są tylko teoretyczne wyliczenia - nie masz danych z faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 W tym drugim watku gdzie trzeba sie zmiescic w 3000:- PLN jakos z tym nie wyskakiwales... tam zyskow bytowych ( bo tego szukasz prawda ) jakos nie scigales... hm... wiesz ja nie mam potrzeby "ściskania" się dla udowadniania czegokolwiek ... odpowiedz czy zużycie energii na cele bytowe ma wpływ na liczniki od CO ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.10.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) a dlaczego jakimś dziwnym trafem tylko posiadacze PC mają jakiś problem z odczytaniem głównego licznika ...? czyżby chęć ukrycia czegoś...? główny licznik powie wszystko... ( no prawie wszystko bo jak sobie ktoś chałupę kominkiem grzeje to wiadomo ... ) I znowu gadasz bzdury rozmywając sens wcześniejszych dyskusjii !!! Co powie główny licznik zużycia energii ?? Na pewno powie,że jasiek ma sprzęt AGD firmy Bosch w klasie energetycznej D a ja mam Whirlpoola w klasie energetycznej A+++...,powie,że jasiek ma w mieszkaniu oświetlenie na traycyjnych żarówkach a ja wyłącznie na ledach. Może weź młotek do ręki ? Co wyczytasz z moje ostatniej faktury sierpniowej 270kWh i z podlicznika pompy pracującej tylko na cwu,która zużyła 70kWh ??? Że dużo oglądałem TV czy może,że dużo było prasowania a może,że zmywarka nie chodziła ? Edytowane 8 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Moze tam tez zapodasz ten fakt... i niech wyskocza z faktur ... zobaczymy ile kolegow zostanie <3000:- PLN/ rok a czy ja nie pisze że i tak na jednym wozie... akurat tamten wątek do mnie niczym specjalnym nie przemawia co by się specjalnie udzielać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts