MasterCheat 11.10.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Wrzeszczcie wczoraj udało mi się podpisać umową na dystrybucję prądu.... G12e (niby tyle samo kosztuje co G12 a 2 godziny dłużej na dobę tj. 13-15 i 21-7 tańszy prąd) była tez opcja gwarancji stałej ceny przez 2 lub 3 lata ale nie skorzystałem. No i opcja braku dopłaty do faktury 2 zł co miesiąc jeśli weźmie się prognozy na 6 miesięcy. Le jednak wybrałem odczyt co 2 miesiące. we wtorek mają zakładać licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Master długo czekałeś na podłączenie od momentu jak dostarczyłeś energetyce komplet dokumentów?wekend masz też w taniej całkowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zyzolek to dla Ciebie specjalniew środę spaliłem 1800gram brykietu[1,1 zł]po spaleniu była temp w domu 24 stop po 2 dniach jest dziś rano 23,5 po dniu z słoncem podejdzie do 24,5 .- przy takiej pogodzie jak teraz robi sie problem z przegrzewaniem od słoncami Twój kominek się podoba zdradzisz jaką moc masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 11.10.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 oj wyczekałem się strasznie na to. niestety trochę prezes swoją nieuwagę też po części. 1. dostałem najpierw warunki i draft umowy 2. ...tu był zonk o którym później... 3. Elektryk zabudował skrzynkę licznikową zrobił WLZ i instalacje w domu. 4. Dał mi papiery ze zgłoszeniem gotowości instalacji oraz jeszcze jakiś wniosek 5. Zaniosłem to do Turonu i zaczęły się schody. Pani w BOK wzięła oba papierki i stwierdziła, że że jeden może przyjąć, będzie trzeba tydzień poczekać coś tam przyjdzie pocztą i dopiero z tym drugim. 6. po 2 tygodniach telefon na infolinie i informacja że mają do 3 tygodni na przesłąnie 7. po 3 tygodniach telefon na infolinie i informacja że mają 31 dni 8. po miesiącu telefon na infolinie i nikt nie nie wie..... i pytanie jaki mam numer umowy (której nie mam:)) 9. po 5 tygodniach telefon na infolinie i info że zadzwonią do mnie z Taurona z Częstochowy, bo infolinia to gdzieś w Krakowie czy coś 10. Zadzwonili powiedzieli że panie w BOK coś popie.... i kazali się zgłosić osobiście. 11. Stawiłem się osobiście w pewnym pokoju i okazało się ze najpierw trzeba podpisać umowę na przyłączenie i dopiero po tym można przystąpić do wykonawstwa. Same warunki nie wystarczą. I to był ten zonk z punktu 2. 12. dostałem do wypisania wniosek na umowę (oraz drugi wniosek dla ojca, ponieważ przy okazji wynosiliśmy jego licznik na zewnątrz budynku) 13. po tygodniu dostałem telefon że brakuje aktu notarialnego że jestem właścicielem działki (a składałem go do warunków:)) oraz, że ojciec musi napisać wniosek o anulowanie wniosku o nową mowę. 14. Zawiozłem co trzeba tym razem do innego pokoju (ps. pokój na przeciwko tamtego wcześniejszego) 15. Po tygodniu mogłem pojechać podpisać umową na przyłączenie. 16. W następnym tygodniu przyszła umowa, ale bez faktury. Zadzwoniłem więc do konsultanta, którego przydzielono mi na umowie, a on się pyta czy przyszła też umowa na ojca, na którą wcześniej kazali pisać wniosek a następnie wniosek o odwołanie... (ps. dzwonił pan z pierwszego pokoju naprzeciwko tego drugiego gdzie kazali odwołać wniosek ) 17. Przyszła wreszcie faktura, którą opłaciłem przelewem 18. W kolejny dzień pojechałem wypisałem wniosek i podpisałem umowę na dystrybucję i info że będą montowali we wtorek. ot taka, krótka przygoda z tauranem... suma summarum około 11-12 tygodni gdzie w skrzynce od początku wystają 4 kable od nich i 4 kable prowadzące do mnie i wystarczy je ze sobą połączyć 17. W kolejnym tygodniu dostałym fakturę i zapłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 czyli ty też miałeś odczucie że w przedszkolu z dzieciakami łatwiej załatwić i coś ustalić. a już myślałem że mam z górki skoro przyłącze zrobionea tu znowu będzie walka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 11.10.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zyzolek to dla Ciebie specjalnie w środę spaliłem 1800gram brykietu[1,1 zł] po spaleniu była temp w domu 24 stop po 2 dniach jest dziś rano 23,5 po dniu z słoncem podejdzie do 24,5 .- przy takiej pogodzie jak teraz robi sie problem z przegrzewaniem od słonca mi Twój kominek się podoba zdradzisz jaką moc masz? Palisz teraz przy tej pogodzie w kominku? U mnie od środy w dzień na zewnątrz 18-20st. Toż to idzie się zagotować w domu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 od środy nie - dla mojej żony nie ma pojęcia takiego.ja szczerze zazdroszczę chłopakom od prądu że pokochali kobiety , którym 21,5 odpowiada w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 11.10.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Takie coś masz w stopcez140 ] 3,1kw Asolt sierpien cwu 75kwh wrzesien cwu 88kwh +22kg brykietu na grzanie Czyli brykietem dodatkowo dostarczyłeś we wrześniu coś około 122kWh licząc po wartości opałowej. Pytanie tylko, jaką ma sprawność twój kominek. W rzeczywistości może to być coś około 90-100 kWh. Nie zmienia to faktu, że powinieneś te dodatkowe kWh dodawać do bilansu CO.Spalając w środę 1800 gram brykietu dostarczyłeś jakieś dodatkowe 8-10 kWh. Patrząc na skok temperatury, sprawność kominka musiała być wysoka;)A dlaczego nie grzejesz pompą, skoro wg wszystkich pompiarzy ponoć jest tańsza w eksploatacji od palenia w kominku? Edytowane 11 Października 2013 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 sam się zastanawiam czemu nie. wyszłoby prawdopodobnie taniej nawet. no te brykiety podaje dokładnie -masz rację. kominek mam o mocy 5 kw + jego obudowa betonowa powoduje że oddawanie ciepła z tych 1,5-2 kkg brykietu rozkłada się na 10-12 h. a czemu w kominku- fajny klimat wieczorem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.10.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 od środy nie - dla mojej żony nie ma pojęcia takiego. ja szczerze zazdroszczę chłopakom od prądu że pokochali kobiety , którym 21,5 odpowiada w domu. Mi przy 21,5st.C także jest zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.10.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 xps jakieś 25-30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 11.10.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Wrzeszczcie wczoraj udało mi się podpisać umową na dystrybucję prądu.... G12e (niby tyle samo kosztuje co G12 a 2 godziny dłużej na dobę tj. 13-15 i 21-7 tańszy prąd) była tez opcja gwarancji stałej ceny przez 2 lub 3 lata ale nie skorzystałem. No i opcja braku dopłaty do faktury 2 zł co miesiąc jeśli weźmie się prognozy na 6 miesięcy. Le jednak wybrałem odczyt co 2 miesiące. we wtorek mają zakładać licznik. A co z weekendem, tez masz tania czy moze jak u mnie w g12r ze 365 w roku to samo tania tylko 22-7 13-16 Palisz teraz przy tej pogodzie w kominku? U mnie od środy w dzień na zewnątrz 18-20st. Toż to idzie się zagotować w domu;) Nic nie mow, jesien piekna, ale powoli nudna, bo przy takich temp woda w morzu ciagle ma 10-11 stopni a to juz nie daje tyle adrenaliny przy kapieli co 5-6:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.10.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 MasterCheat - a gdzie masz przyłącze? czy budowali czy miałeś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.10.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 sam się zastanawiam czemu nie. wyszłoby prawdopodobnie taniej nawet. no te brykiety podaje dokładnie -masz rację. kominek mam o mocy 5 kw + jego obudowa betonowa powoduje że oddawanie ciepła z tych 1,5-2 kkg brykietu rozkłada się na 10-12 h. a czemu w kominku- fajny klimat wieczorem . a ja rozumiem maluxa , kominek daje fajne ciepło ,można się pogapić na żywy ogień no i z tymi brykietami jest tanio i czysto. wczoraj też zakupiłem te brykiety w casto wychodzi że jeden kosztuje 50 groszy. ładnie się pala , ciepło się robi błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.10.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Malux nie sciemniaj Sam mowiles, ze u Ciebie brykiet pali sie 6 godzin. Wiec tak naprawde to on sie nie pali tylko tli. O "zywym" ogniu mowy byc nie moze. Wrazenia wizualne musza byc mizerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollins 11.10.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Witam,czy ktoś z was ma podpisaną umowę z Duonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.10.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Nic nie mow, jesien piekna, ale powoli nudna, bo przy takich temp woda w morzu ciagle ma 10-11 stopni a to juz nie daje tyle adrenaliny przy kapieli co 5-6:-) tez masz problem… wylacz bojler i bedziesz mial 8stC p.s. tylko pamietaj, ze w zimnej wodzie Ci sie skurczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.10.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Na obejrzenie meczu zuzylem 0.82 KWh. Przynajmniej dom podgrzalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.10.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 emocjami czy telewizorem? Emocje to byly u syna.... gral na tablecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.10.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Nie wiem czy akurat gral w pilke ale chyba tylko w virtualnym swiecie jest szansa na wygrana PL Ja niestety sledzilem tylko "live" przez onet.... wszystko wedlug zalozen. Akurat trafilem na moment, jak 5 min przed koncem meczu Szpakowski mowi smiertelnie powaznie: "Mamy jeszcze 5 minut na strzelenie 2 bramek". Osmarkalem sie na schodach wlazac na pieterko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts