Hippek 16.10.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Swój prąd podzieliłaś przez mój prąd i wyszło ci pozdro dla Jaśka? Cholera nie znałem takiej formuły Jaśkiem licząc powinno być (812+190) / (213+190) = 2,48 Po to to mi. 2 czy 2.48 u progu sezonu dupy nie urywa:-) co bedzie w lutym? 1.6 czy niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 16.10.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Nie wiem, jak twoja ( i tak mnie to), ale moja dupa jest wniebowzięta, że nie spalila do tej pory jeszcze ani kilograma miału, nie czyściła kotła, i nie workowała 3 ton na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 16.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 190 kWh dom, 213 kWh pococito - z tego 615 kWh CO i 197 kWh CWU Po co mi to? jak mam rozumieć matematyke z tego 615 kWh CO i 197 kWh CWU czyli 615+197=812kWh a piszesz 190 kWh dom, 213 kWh ????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 16.10.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 213 pococitoNie wiesz co to? Zapytaj Hipki, albo kilkadziesiat stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 16.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 213 pococito Nie wiesz co to? Zapytaj Hipki, albo kilkadziesiat stron wstecz. rozumie tylko po co Ci ten zapis "z tego 615 kWh CO i 197 kWh CWU" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 możecie pisać normalnie, a nie jakimiś rebusami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 16.10.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Teraz ja nie rozumien, co ty rozumiesz?Mi potrzebny by pokazać Hipce ile czego z zużytego prądu powstało.Dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Vld zużył prundu (213kWh) a wyprodukował ciepła na CO 615kWh i CWU 197kWh ? Tak ? To 812/213 ~ 3,8 - dobrze myślę czy źle zrozumiałem rebus ? zle, moim zdaniem przemnozyl zuzycie przez COP z katalogu i jest rad, jaki to on spryciula-no chyba, ze ma cieplomierz:-) nir zmienia to faktu, iz on wydal xpln a ja 2xpln za te 30 dni… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 16.10.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Teraz ja nie rozumien, co ty rozumiesz? Mi potrzebny by pokazać Hipce ile czego z zużytego prądu powstało. Dobrze zrozumiałem? Podaj proszę roczne dane jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 16.10.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Dobrze, choć to nie był żaden rebus. Bynajmniej nie miał być, każdy pompiarz w mig by to zrozumial. Tu widzę, że chyba muszę być bardziej wylewny. Nie mogę podać z pococito, bo urodziło się dopiero w sierpniu Wcześniej był miał w tłoku na CO poszło ok 11700kWh na CWU ok 2500kWh za poprzedni rok Hipka takiego pococito nie znajdziesz w żadnym katalogu. Edytowane 16 Października 2013 przez Vld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Dobrze, choć to nie był żaden rebus. Bynajmniej nie miał być, każdy pompiarz w mig by to zrozumial. Tu widzę, że chyba muszę być bardziej wylewny. Nie mogę podać z pococito, bo urodziło się dopiero w sierpniu Wcześniej był miał w tłoku na CO poszło ok 11700kWh na CWU ok 2500kWh za poprzedni rok Hipka takiego pococito nie znajdziesz w żadnym katalogu. ja to widze tak: spaliłeś 14kkWh a wyświeciłeś pewnie ze 4kkWh, co daje 18kkWh/ sezon w tym sezonie powinieneś więc zmieścić się w 8kkWh na całość ( COP zakladam 3 a swiecenie bez zmian) jak myślisz - uda Ci się? bo ja jestem pewna, że nie zejdziesz poniżej 10kkWh na całośc Edytowane 16 Października 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ja o chlebie Ty o niebie. Jak bym grochem o sciane rzucal (chyba dosyc "kuchennie" sie wyrazilem?). wlacz na argumenty z proffessorre (kszhu) - ja walczyłam z nim w zeszłym roku na razie słabo Ci idzie jak bedziesz grzeczny i wyjasnisz koledze, że z COPem wyżej 2 nie podskoczy, to Ci coś pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 wlacz na argumenty z proffessorre (kszhu) - ja walczyłam z nim w zeszłym roku Jakos kurcze trudno mi to sobie wyobrazic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Jakos kurcze trudno mi to sobie wyobrazic. stanęło na tym - patrz poniżej [ATTACH=CONFIG]218905[/ATTACH] w kwietniu 2014 mowię: sprawdzam! oczywiście poproszę o fakturę, ktorej i tak nikt nie zobaczy - tak, jak Twojej... Edytowane 16 Października 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.10.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 stanęło na tym - patrz poniżej [ATTACH=CONFIG]218905[/ATTACH] w kwietniu 2014 mowię: sprawdzam! oczywiście poproszę o fakturę, ktorej i tak nikt nie zobaczy - tak, jak Twojej... fiu,fiu ...bardzo optymistycznie.....mam nadzieję Hipka że w kwietniu przypomnisz o fakturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 fiu,fiu ...bardzo optymistycznie.....mam nadzieję Hipka że w kwietniu przypomnisz o fakturze jak mu wyjdzie, to się sam pochwali - ale w cuda nie wierzę; chociaż pamiętam, jak śmialiśmy się, że będzie miał zimne poślady, bo w WC miało być - o ile dobrze pamiętam - 19,5stC; zostawmy proffessorre i pyxisa - oni skutecznie łączą teorię z praktyką - nic nie działa i nie wiadomo, dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 zostawmy proffessorre i pyxisa - oni skutecznie łączą teorię z praktyką - nic nie działa i nie wiadomo, dlaczego... Mnie w to nie mieszaj. Ja mam 22*C w CALYM domu i place za to w porownaniu z Toba grosze, wiec to akurat dziala chyba dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.10.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Mnie w to nie mieszaj. Ja mam 22*C w CALYM domu i place za to w porownaniu z Toba grosze, wiec to akurat dziala chyba dobrze. ta twoja PocoCito działa po japońsku - JakoTako, bo jak inaczej określic ten mierny COP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 17.10.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 a zapytam odnośnie czujnika temp posadzki, dzisiaj mnie czeka montaż w zestawie maty grzewczej jest taka plastikowa rurka, na końcu zatkana, rozumiem że ten koniec ma wylądować w posadzce (głębokość ok 2cm tak podają w instrukcji) i w tą rurkę wpychamy czujnik, do końca.. czyli sam czujnik nie może mieć bezpośredniego styk z posadzką tylko poprzez rurkę ... czy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 17.10.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 proszę o podpowiedź jak sprawdzić czujnik temperatury podłogowy? Wczoraj podłączyłem sterowniczek w salonie i niestety mam Error, na czyjniki podłogowym. i teraz nie wiem czy uszkodziłem zaciski wciskając na siłę sterownik do puszki czy sterownik się uszkodził przy zalewaniu lub innych pracach. wolał bym najpierw to jakoś pomierzyć zanim będę ucinał kable żeby zarobić nowe końcówki i kombinował z jakąś wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts