Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

np stosuje przedłużacz z wyłącznikiem i jak nie używam to wyłączam :) tak mam przy kompie+drukarka i przy TV z odtwarzaczem i dekoderem

wiadomo z pralki się nie zrezygnuje, lodówki też

wiem też że stosowanie tak popularnych punktów świetlnych - oczek - to strzał w kolano, chyba że stosuje się ledy zamiast halogenów

ludzie powłączają sobie takie duperele, pali się to pół nocy ;) a potem zastanawiają się skąd tak wysokie rachunki

np stosuje przedłużacz z wyłącznikiem i jak nie używam to wyłączam :)

No ale nie sadzisz, ze to obniza jednak komfort uzytkowania?

Zreszta nie zawsze da sie tak zrobic. Ja mam np zlinkowane dekodery salon-sypialnia i nie da sie nieogldanego w salonie wylaczyc z pradu (pomijam juz startowanie systemu dekodera po wlaczeniu przez 5 minut). Komputer tez nieraz musi byc wybudzony przez siec do pracy zdalnej gdy akurat nie ma nikogo w domu a ja jestem w pracy.

Komfort kosztuje - coz zrobic. :)

No ale nie sadzisz, ze to obniza jednak komfort uzytkowania?

Zreszta nie zawsze da sie tak zrobic. Ja mam np zlinkowane dekodery salon-sypialnia i nie da sie nieogldanego w salonie wylaczyc z pradu (pomijam juz startowanie systemu dekodera po wlaczeniu przez 5 minut). Komputer tez nieraz musi byc wybudzony przez siec do pracy zdalnej gdy akurat nie ma nikogo w domu a ja jestem w pracy.

Komfort kosztuje - coz zrobic. :)

Zależy jaki masz dekoder - ja ma :n:i on czy on czy off pobiera 21W - włączyłem przed nim włącznik czasowy: 15-01godz on a w weekend 11-01 i gra!!!

Zależy jaki masz dekoder - ja ma :n:i on czy on czy off pobiera 21W - włączyłem przed nim włącznik czasowy: 15-01godz on a w weekend 11-01 i gra!!!

nie daje wlacznika czasowego, bo na biezaco dociagaja sie filmy do vod - poczytajcie, jak to działa, albo posłuchajcie, kiedy dekoder mieli dyskiem;

u mnie czy on czy off to 26 albo 29W - nie pamietam juz

Alez juz kosztuje... !

http://www.euro.com.pl/lodowki/lg-gsb325pvqv.bhtml

Dostaniesz P/P nawet tego samego producenta z dobrymi parametrami w tej cenie :p

Zarazem fakt..... nie wiem z jakimi lodowkami porownujesz :D

No ba sa i za 349:-

http://www.euro.com.pl/lodowki/ravanson-lk-48.bhtml

W takim przypadku sobie troszke poczekasz chcac kupic prawdziwa PC P/P w cenie lodowki ;)

Ponawiam pytanie: Poco Mito?

U siebie wywaliłem takie stare sprzęty (dekoder w czuwaniu brał ponad 40W), w aktualnym dysk podłączam pod USB (są 2) na stałe podłączona jest pamięć

A to podsumowanie procentow w ostatniej kolumnie to jakis sens ma?

Dla mnie tak, Ty możesz to pominąć

Tak z ciekawosci pytam,

To wyjaśnię - jeśli chodzi o procentową wartość w wierszu "razem" - to jest porównana cena najwyższa i najniższa z kolumny "zł/kWh" - oznacza jednostkowy wzrost ceny w podanym czasie.

to nc+ wiec nie moge go wywalic :)

to kwestia wyboru

Edytowane przez kbab

nie daje wlacznika czasowego, bo na biezaco dociagaja sie filmy do vod - poczytajcie, jak to działa, albo posłuchajcie, kiedy dekoder mieli dyskiem;

ja nie ogladam VOD bo nie mam czasu by oglądać zwykłe programy w TV - jedynie mój 5 letni Syn ogląda bajki....