Jacekss 17.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 też polecam zakupić watomierz.. można zobaczyć ile to niektóre "oszczędne" urządzenia biorę\ą w standby-u ... szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.10.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 też polecam zakupić watomierz.. można zobaczyć ile to niektóre "oszczędne" urządzenia biorę\ą w standby-u ... szok mam, dlatego wiem, co piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.10.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 też polecam zakupić watomierz.. można zobaczyć ile to niektóre "oszczędne" urządzenia biorę\ą w standby-u ... szok No ale jak juz zbadasz i wychodzi sporo, to przestajesz uzywac takiego urzadzenia? Wymieniasz na bardziej oszczedzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 17.10.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 np stosuje przedłużacz z wyłącznikiem i jak nie używam to wyłączam tak mam przy kompie+drukarka i przy TV z odtwarzaczem i dekoderem wiadomo z pralki się nie zrezygnuje, lodówki też wiem też że stosowanie tak popularnych punktów świetlnych - oczek - to strzał w kolano, chyba że stosuje się ledy zamiast halogenów ludzie powłączają sobie takie duperele, pali się to pół nocy a potem zastanawiają się skąd tak wysokie rachunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.10.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 np stosuje przedłużacz z wyłącznikiem i jak nie używam to wyłączam No ale nie sadzisz, ze to obniza jednak komfort uzytkowania? Zreszta nie zawsze da sie tak zrobic. Ja mam np zlinkowane dekodery salon-sypialnia i nie da sie nieogldanego w salonie wylaczyc z pradu (pomijam juz startowanie systemu dekodera po wlaczeniu przez 5 minut). Komputer tez nieraz musi byc wybudzony przez siec do pracy zdalnej gdy akurat nie ma nikogo w domu a ja jestem w pracy. Komfort kosztuje - coz zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 17.10.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 mnie tam nie obniża komfortu ani o 1% ale to pewnie zależy od sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 17.10.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Ja mam podpisaną od 1 września br - ale czekam jeszcze na pierwszą fakturę. Pierwsza taryfa w G12W ma wynosić 0,73zł brutto a druga 0,21zł brutto więc powinno się opłacać Rozumię, że to dla pakietu vip z opłatą handlową 12,30 PLN miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 17.10.2013 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 No ale nie sadzisz, ze to obniza jednak komfort uzytkowania? Zreszta nie zawsze da sie tak zrobic. Ja mam np zlinkowane dekodery salon-sypialnia i nie da sie nieogldanego w salonie wylaczyc z pradu (pomijam juz startowanie systemu dekodera po wlaczeniu przez 5 minut). Komputer tez nieraz musi byc wybudzony przez siec do pracy zdalnej gdy akurat nie ma nikogo w domu a ja jestem w pracy. Komfort kosztuje - coz zrobic. Zależy jaki masz dekoder - ja ma :n:i on czy on czy off pobiera 21W - włączyłem przed nim włącznik czasowy: 15-01godz on a w weekend 11-01 i gra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 18.10.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dzisiaj sfiksował mi trzeci:( Była przerwa w dostawie prądu (krótka, może minuta). Czy mogła wyczerpać się w nich jakaś bateria podtrzymująca ustawienia??Dwa lata działały bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zależy jaki masz dekoder - ja ma :n:i on czy on czy off pobiera 21W - włączyłem przed nim włącznik czasowy: 15-01godz on a w weekend 11-01 i gra!!! Mój dekoder w stanie czuwania pobiera <1W, tv <2W - sprzęt podłączony non stop. Watomierz kupiłem kilka lat temu - jak widać zużycie spadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.10.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zależy jaki masz dekoder - ja ma :n:i on czy on czy off pobiera 21W - włączyłem przed nim włącznik czasowy: 15-01godz on a w weekend 11-01 i gra!!! nie daje wlacznika czasowego, bo na biezaco dociagaja sie filmy do vod - poczytajcie, jak to działa, albo posłuchajcie, kiedy dekoder mieli dyskiem; u mnie czy on czy off to 26 albo 29W - nie pamietam juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.10.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Alez juz kosztuje... ! http://www.euro.com.pl/lodowki/lg-gsb325pvqv.bhtml Dostaniesz P/P nawet tego samego producenta z dobrymi parametrami w tej cenie Zarazem fakt..... nie wiem z jakimi lodowkami porownujesz No ba sa i za 349:- http://www.euro.com.pl/lodowki/ravanson-lk-48.bhtml W takim przypadku sobie troszke poczekasz chcac kupic prawdziwa PC P/P w cenie lodowki Ponawiam pytanie: Poco Mito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zależy jaki masz dekoder - ja ma :n:i on czy on czy off pobiera 21W - włączyłem przed nim włącznik czasowy: 15-01godz on a w weekend 11-01 i gra!!! Mam NC+ jakies. Z ta czasowka to jest calkiem cikawy pomysl musze Ci powiedziec. Musze to przemyslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Mój dekoder w stanie czuwania pobiera <1W, tv <2W - sprzęt podłączony non stop. Watomierz kupiłem kilka lat temu - jak widać zużycie spadło A to podsumowanie procentow w ostatniej kolumnie to jakis sens ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 u mnie czy on czy off to 26 albo 29W - nie pamietam juz U siebie wywaliłem takie stare sprzęty (dekoder w czuwaniu brał ponad 40W), w aktualnym dysk podłączam pod USB (są 2) na stałe podłączona jest pamięć A to podsumowanie procentow w ostatniej kolumnie to jakis sens ma? Dla mnie tak, Ty możesz to pominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.10.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 U siebie wywaliłem takie stare sprzęty (dekoder w czuwaniu brał ponad 40W), w aktualnym dysk podłączam pod USB (są 2) na stałe podłączona jest pamięć to nc+ wiec nie moge go wywalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Tak z ciekawosci pytam, To wyjaśnię - jeśli chodzi o procentową wartość w wierszu "razem" - to jest porównana cena najwyższa i najniższa z kolumny "zł/kWh" - oznacza jednostkowy wzrost ceny w podanym czasie. to nc+ wiec nie moge go wywalic to kwestia wyboru Edytowane 18 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 18.10.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Rozumię, że to dla pakietu vip z opłatą handlową 12,30 PLN miesięcznie? Nie dla Vip i opl;ata handlowa to tylko 5zł netto/miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 To wyjaśnię - jeśli chodzi o procentową wartość w wierszu "razem" - to jest porównana cena najwyższa i najniższa z kolumny "zł/kWh" - oznacza jednostkowy wzrost ceny w podanym czasie. OK, jasne. A ta suma procentow w podsumowaniu kolumny? Bo to mnie "intryguje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 18.10.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 nie daje wlacznika czasowego, bo na biezaco dociagaja sie filmy do vod - poczytajcie, jak to działa, albo posłuchajcie, kiedy dekoder mieli dyskiem; u mnie czy on czy off to 26 albo 29W - nie pamietam juz ja nie ogladam VOD bo nie mam czasu by oglądać zwykłe programy w TV - jedynie mój 5 letni Syn ogląda bajki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts