Hippek 18.10.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 ja nie ogladam VOD bo nie mam czasu by oglądać zwykłe programy w TV - jedynie mój 5 letni Syn ogląda bajki.... nie ogladalam NIC od tygodnia ale nie znaczy to, ze nie podmieniaja filmów w miedzyczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 OK, jasne. A ta suma procentow w podsumowaniu kolumny? Bo to mnie "intryguje". Jak w/w - to nie jest suma %% - w tej tabeli to (moja cena z 15.03.2013/cenę z 20.09.2006) 0,6045/0,3817*100%=158,36% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Jak w/w - to nie jest suma %% - w tej tabeli to (moja cena z 15.03.2013/cenę z 20.09.2006) 0,6045/0,3817*100%=158,36% Jasne, zasugerowalem sie opisem wiersza. BTW: Jesli chcesz upubliczniac takie tabelki, to musisz niestety zadbac o ich czytelnosc nie tylko dla Ciebie. Bedzie mniej nieporozumien. Ja tez mam takie tabelki i mi to mowi szystko, ale nie kazdemu http://szkut.com/dom/ExcelPompa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.10.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dzisiaj sfiksował mi trzeci:( Była przerwa w dostawie prądu (krótka, może minuta). Czy mogła wyczerpać się w nich jakaś bateria podtrzymująca ustawienia?? Dwa lata działały bez zarzutu. ja mam 9 i dzialaj w tym kontekscie bez zarzutu - czekam na informacje ... zadzwon do importera/producenta - moze ich dzil tech cos podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 mi to mowi szystko, ale nie kazdemu To prawda, znasz moje zdanie w tym temacie - moja tabela to odczyt z kolejnych faktur, po kilku latach przestaniesz się podniecać zużyciem w tańszej czy droższej taryfie i codziennymi odczytami liczników - to robota inkasenta - użytkownik otrzymuje papier i tam jest to co najważniejsze Z/Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.10.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Bo troche wstyd miec >93kWh/m2 w relatywnie nowym domu I na dodatek w I strefie klimatycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 To prawda, znasz moje zdanie w tym temacie - moja tabela to odczyt z kolejnych faktur, po kilku latach przestaniesz się podniecać zużyciem w tańszej czy droższej taryfie i codziennymi odczytami liczników - to robota inkasenta - użytkownik otrzymuje papier i tam jest to co najważniejsze Z/Z To wlasnie jest w mojej tabelce. Zgadzaja sie kwoty z fakturami, ale dane sa bardziej szczegolowe, bo w ten sposob mamam wiecej precyzyjniejszych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) To wlasnie jest w mojej tabelce. Zgadzaja sie kwoty z fakturami, ale dane sa bardziej szczegolowe, bo w ten sposob mamam wiecej precyzyjniejszych informacji. Najbardziej precyzyjną informacją jest --- kwota do zapłaty z faktury/ilość zużytych kWh - takie dane podaję i są na moich fakturach Pewnie dzisiaj miałbyś kłopot gdyby ktoś zapytał ile płaciłeś za kWh kilka lat temu i o ile do dzisiaj wzrosła cena kWh Edytowane 18 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Najbardziej precyzyjną informacją jest --- kwota do zapłaty z faktury/ilość zużytych kWh - takie dane podaję i są na moich fakturach Pewnie dzisiaj miałbyś kłopot gdyby ktoś zapytał ile płaciłeś za kWh kilka lat temu i o ile do dzisiaj wzrosła cena kWh Chyba najbardziej ogolna informacja. Zadnych problemow. To wszystko przeciez zawiera moja "tabelka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Chyba najbardziej ogolna informacja. Zadnych problemow. To wszystko przeciez zawiera moja "tabelka". Ok, to zapytam wprost - ile płaciłeś za prąd w 2006r i o ile jego cena wzrosła do dzisiaj? Oczywiście wg faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.10.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ok, to zapytam wprost - ile płaciłeś za prąd w 2006r i o ile jego cena wzrosła do dzisiaj? Oczywiście wg faktur. pyxis i faktura? kbab - proooszę Cię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ok, to zapytam wprost - ile płaciłeś za prąd w 2006r i o ile jego cena wzrosła do dzisiaj? Oczywiście wg faktur. Moja tabelka jest jeszcze "mloda". Obejmuje okres lediwe oststnich 21 miesiecy. Daj jej czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 kbab o dane z faktury pyta; tabelkę skonsultuj z gosposią co najwyżej Nie trzymam faktur z 2006 roku. Wtedy mialem gaz w mieszkaniu i nim grzalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.10.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Nie trzymam faktur z 2006 roku. Wtedy mialem gaz w mieszkaniu i nim grzalem. Zarzucasz mi "najbardziej ogolna informacja", skoro nie możesz odpowiedzieć na temat en el to może z gazu - popatrz jak ja to robię http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48844-Ile-gazu-posz%C5%82o-Wam-juz-w-tym-sezonie&p=6163463&viewfull=1#post6163463 jak się mają takie informacje przy Twoich podobno "precyzyjnych"? Przecież wcześniej zaznaczyłeś "Zadnych problemow" Edytowane 18 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zarzucasz mi "najbardziej ogolna informacja", skoro nie możesz odpowiedzieć na temat en el to może z gazu - popatrz jak ja to robię http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48844-Ile-gazu-posz%C5%82o-Wam-juz-w-tym-sezonie&p=6163463&viewfull=1#post6163463 jak się mają takie informacje przy Twoich podobno "precyzyjnych"? Masz chopie jakie odmienne stany swiadomosci? Toc Ci napisalem, ze dane gromadze od 21 miesiecy. Z tego okresu moge Ci podac wszelkie szczegolowe dane, wiec sie nie przy...aj do do rachunkow z przed 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.10.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Masz chopie jakie odmienne stany swiadomosci? Toc Ci napisalem, ze dane gromadze od 21 miesiecy. Z tego okresu moge Ci podac wszelkie szczegolowe dane, wiec sie nie przy...aj do do rachunkow z przed 7 lat. nie nerwowo, nie nerwowo, kolego pyxis daj fakturę za pelen rok i będzie cacy; tabelka ładna, ale wiarygodna jak raport komisji macierewicza - mozesz w niej napisac wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dzisiaj sfiksował mi trzeci:( Była przerwa w dostawie prądu (krótka, może minuta). Czy mogła wyczerpać się w nich jakaś bateria podtrzymująca ustawienia?? Dwa lata działały bez zarzutu. a czy te dwa fiksujące wcześniej też padły po tym wyłączeniu i zawsze się "zerują" po zaniku zasilania , czy padają tak same z siebie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 pyxis i faktura? kbab - proooszę Cię ... Dla pyxisa faktura za prąd, to podpałka do brykietu w kozie Jakoś te 2 tony trzeba podpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 18.10.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 a czy te dwa fiksujące wcześniej też padły po tym wyłączeniu i zawsze się "zerują" po zaniku zasilania , czy padają tak same z siebie ...? Fiksacja ma etapy i jest zróżnicowana regulator nr 1 - chyba przypadkiem ktoś wyłączył zasilanie (bezpiecznik), nie wiem, jak długo był wyłączony, być może całe lato? Jak to odkryłam, włączyłam, ustawiłam programy, ale nie włączałam ogrzewania , to i obserwacji nie prowadziłam;). Po jakimś czasie okazało się, że ustawił sobie jak pisałam na D1, P1, temperaturę, godzinę jaka mu się podobała. Przestawia się tak nawet jak nie ma przerw w dostawie prądu. Ja sobie, on sobie Teraz go całkiem odłączyłam. regulator nr 2 - zaczął później, zmienia tylko godzinę, program i dzień na P1 i D1, nie zmienia nastaw temperatur. Fiksuje po przerwie w dostawie prądu. regulator nr 3 - zaczął dzisiaj, po przerwie w dostawie prądu, zmienił tylko program na P1, nie zmienił dnia, godziny, nastaw temperatury. Pozostałe 5 działa dobrze - PÓKI CO:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Dla pyxisa faktura za prąd, to podpałka do brykietu w kozie Jakoś te 2 tony trzeba podpalić Zyzolek, Ty w swoim zeby rozpalic, to beczke mazutu chyba potrzebujesz (tak na gabaryty kominka patrzac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts