reniutek 18.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 ja mam 9 i dzialaj w tym kontekscie bez zarzutu - czekam na informacje ... zadzwon do importera/producenta - moze ich dzil tech cos podpowie Dzwoniłam, ustalenia były takie: być może padł akumulator podtrzymujący pamięć. Można dokupić i samemu zamontować? Nie, jest zamontowany na stałe, sama go nie wymienię. Jeśli akumulator nie padł, to dlaczego się nie ładuje - tego też sama nie sprawdzę. Mam je zdemontować, wysłać do nich z opisem usterki. W ciągu 2 tygodni powinni je naprawić i odesłać. Koszty nieznane, nie powinny przekroczyć kosztu zakupu nowego .... 1,5 miesiąca temu skończyła mi się gwarancja (2 lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Fiksacja ma etapy i jest zróżnicowana regulator nr 1 - chyba przypadkiem ktoś wyłączył zasilanie (bezpiecznik), nie wiem, jak długo był wyłączony, być może całe lato? Jak to odkryłam, włączyłam, ustawiłam programy, ale nie włączałam ogrzewania , to i obserwacji nie prowadziłam;). Po jakimś czasie okazało się, że ustawił sobie jak pisałam na D1, P1, temperaturę, godzinę jaka mu się podobała. Przestawia się tak nawet jak nie ma przerw w dostawie prądu. Ja sobie, on sobie Teraz go całkiem odłączyłam. regulator nr 2 - zaczął później, zmienia tylko godzinę, program i dzień na P1 i D1, nie zmienia nastaw temperatur. Fiksuje po przerwie w dostawie prądu. regulator nr 3 - zaczął dzisiaj, po przerwie w dostawie prądu, zmienił tylko program na P1, nie zmienił dnia, godziny, nastaw temperatury. Pozostałe 5 działa dobrze - PÓKI CO:( a czy czasem te fiksujące nie są akurat na jednej fazie i była jakaś przygoda typu spięcie / przepięcie czy jakieś inne przewiercenie kabla ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Nie rozumiem... Problem przy kablach...? Myslalem ze sie nie da Ze to raz zrobione i 50 lat spokoj, Tak minimum. awaryjnie zawsze można sobie dwa kabelki spiąć w puszce i grzeje dalej... wywierć sobie dziurę w kablach zasilających PC i powiedz jak tam się ma płyta główna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.10.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 wywierć sobie dziurę w kablach zasilających PC i powiedz jak tam się ma płyta główna ... Będzie miała się dobrze. Mam dwa zabezpieczenia,jedno w skrzynce,drugie jednostce wewnętrznej a i w zewnętrznej też coś powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zyzolek, Ty w swoim zeby rozpalic, to beczke mazutu chyba potrzebujesz (tak na gabaryty kominka patrzac) Jak chcesz mogę cię nauczyć, jak zrobić ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.10.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Będzie miała się dobrze. Mam dwa zabezpieczenia,jedno w skrzynce,drugie jednostce wewnętrznej a i w zewnętrznej też coś powinno być nie takie zabezpieczenia widziałem i "popełnione" płyty ... ps. moje sterowniki i kabelki maja się dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Jak chcesz mogę cię nauczyć, jak zrobić ogień Z takim KOMINKIEM to nie watpie. To pewnie sporych umiejetnosci wymaga. Mozna przez nieuwage wpasc do srodka i tylko kupka popiolu z czloweika zostanie. "Prochem jestes i...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 18.10.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 a czy czasem te fiksujące nie są akurat na jednej fazie i była jakaś przygoda typu spięcie / przepięcie czy jakieś inne przewiercenie kabla ...? Nie mam pojęcia, czy są na jednej fazie:( jutro zapytam mojego elektryka. Spięć/przepięć nie zaobserwowałam, a już na 100% nic nie było wiercone w kabelkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 18.10.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Nie rozumiem... Problem przy kablach...? Myslalem ze sie nie da Ze to raz zrobione i 50 lat spokoj, Tak minimum. wiedziałam, wiedziałam, ze niektórzy się odezwą w tym wlaśnie tonie:) Ale nie myślałam, że to będziesz Ty - nie wydajesz się być ekstremistą pompowym:) Moje kabelki grzeją, nic im nie jest (chyba??), ale na warunkach sfiksowanych sterowników, a nie na moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Z takim KOMINKIEM to nie watpie. To pewnie sporych umiejetnosci wymaga. Mozna przez nieuwage wpasc do srodka i tylko kupka popiolu z czloweika zostanie. "Prochem jestes i...." Zawsze można niewygodne dowody w postaci faktur z prąd spalić I 2 tony brykietu przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zawsze można niewygodne dowody w postaci faktur z prąd spalić I 2 tony brykietu przy okazji. Wiecej wiary w ludzi! Nie przykladaj swojej miarki do kazdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Wiecej wiary w ludzi! Nie przykladaj swojej miarki do kazdego. Wierzę w to, że kiedyś pokażesz skan faktury za PRĄD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Wierzę w to, że kiedyś pokażesz skan faktury za PRĄD. Nigdy nie pozwole sie tak upokorzyc, zebym musial udowadniac wlasne slowo skanem jakiegos "papierka" z energetyki, wiec zostanie to raczej jako Twoje "credo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Nigdy nie pozwole sie tak upokorzyc, zebym musial udowadniac wlasne slowo skanem jakiegos "papierka" z energetyki, wiec zostanie to raczej jako Twoje "credo" Czyli mamy traktować wszystkie twoje wypowiedzi na temat kosztów jako ściema. OK Sam tego chcesz Czy na nazwisko masz Macierewicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.10.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) wiedziałam, wiedziałam, ze niektórzy się odezwą w tym wlaśnie tonie:) Ale nie myślałam, że to będziesz Ty - nie wydajesz się być ekstremistą pompowym:) Moje kabelki grzeją, nic im nie jest (chyba??), ale na warunkach sfiksowanych sterowników, a nie na moich. Widzę,że nie kumasz zbytnio bazy Że nie jestem zwolennikiem kabli w podłodze to nie znaczy,że jestem pompowym ekstremistą. Wręcz przeciwnie,jestem sceptycznie nastawiony do kabli ale jestem zwolennikiem grzania prądem,jedno nie wyklucza drugiego pod warunkiem,że dom na dzisiaj na to pozwala,jutro ten dom może na to nie pozwolić Jeśli dom jutro nie pozwoli na grzanie prądem to przy kablach mamy problem i to jest "clou" tematu P.S. dla mało kumających "jutro" to zaraz po budowie i za jakiś czas po budowie. "dzisiaj"...zostawmy dla typowych "sekciarzy kablarskich" Edytowane 18 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.10.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Czyli mamy traktować wszystkie twoje wypowiedzi na temat kosztów jako ściema. OK Sam tego chcesz Czy na nazwisko masz Macierewicz? Traktuj jak chcesz. Mo to wiesz... pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 18.10.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Traktuj jak chcesz. Mo to wiesz... pompa. Mo to wiesz - Milicja Obywatelska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 18.10.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Arturo, w Twoim przypadku zwrot: SCEPTYCZNIE nastawiony to eufemizm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.10.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Arturo, w Twoim przypadku zwrot: SCEPTYCZNIE nastawiony to eufemizm;) SCEPTYCZNIE-trudne słowo,EUFEMIZM jeszcze trudniejsze słowo (kopytko) Jak widzę,trzeba będzie specjalisty od uzależnień,bo sekta na "dziś" to ciężka sprawa do wyleczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 19.10.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Piękna pogoda ostatnia szansa na grila w tym roku, a Wy sie tu jakimś gównem obrzucacie.Zapierniczać do sklepu po mięsiwo wyciągac grila i na taras. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts