kbab 23.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Moge Ci napisac 4245kWh w 100% w tanim pradzie. Bedzie to samo (1350 zl), ale trudniej "przyswajalne". Ja trawię inaczej Z/Z - tj zapłaciłem/zużyłem wg faktur za rok - to jest najbardziej wiarygodne - swoje dane podaję od kilku lat. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172206-pr%C4%85d-gaz-olej-w%C4%99giel-inne&p=5615165&viewfull=1#post5615165 masz jakieś wątpliwości???? -- fak-tury do wglądu. Zużywasz mniej, płacisz korzystniej - powiedz jak to robisz - z dobrych rad chętnie skorzystam. Edytowane 23 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.10.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Jasne 1350zł/rok to nie to co 5kzł/rok - prawie to samo - ale inaczej wygląda dla innych - a zużyte kWh - pomińmy Dla mnie najważniejsze są właśnie kWh,bo moje 339kWh będą zawsze droższe niż tych co grzeją w II taryfie przy tych samych cenach jednostkowych,ale stać mnie na to i tak wybrałem. W mieszkaniu nie przywiązywałem wagi do zużycia,podobnie zresztą jest w domu.Żyję i czerpie przyemność z życia,dla mnie 21st.C to nie jest ciepło i nie zamierzam utrzymywać takich temperatur w domu,nie mam zamiaru zakręcać wody przy mydleniu się,nie mam zamiaru stać w wannie i polewać się wodą,nie mam zamiaru kąpać się u teściowej czy matki lub w hotelu na delegacji itp. Edytowane 23 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 23.10.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Jasne 1350zł/rok to nie to co 5kzł/rok - prawie to samo - ale inaczej wygląda dla innych - a zużyte kWh - pomińmy Czasami wystarczy podać kwotę zapłaconą z faktury w PLN, podzieloną przez ilość zużytych kWh Niektórzy mają problem z tym prostym równaniem z 1 klasy podstawówki. Do pyxisa: jak takie równanie z faktur się rozwiąże, to G11 na Śląsku jest za 51gr Edytowane 23 Października 2013 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.10.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No i nasz Arturek sie zdenerwowal, biedaczysko:-) Arturo był pierwszą ofiarą tego specyficznego "marketingu szeptanego" na FM. marketing się posypał jak domek z kart i Arturo nie może się poskładać do kupy po tym eksperymencie. szuka "winnego" na różnych wątkach ale niestety nie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Co w tm trudnego, tymbardziej ze kazdy ma inna cene kWh No wlasnie dlatego. Ja podaje KOSZTY mojego CO w stopce a nie bilans energetyczny domu. Tu odpowiednia jednostka jest wlasnie PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Czasami wystarczy podać kwotę zapłaconą z faktury w PLN, podzieloną przez ilość zużytych kWh Niektórzy mają problem z tym prostym równaniem z 1 klasy podstawówki. Do pyxisa: jak takie równanie z faktur się rozwiąże, to G11 na Śląsku jest za 51gr Podalem Ci rownanie 4245 kWh x 0,31 zl/kWh = 1350 zl. Mnie nie interesuje ile zaplaciles na FV, tylko ile kosztuje u Was kWh (en czynna+skl zmienny stawki+stawka jakosciowa). Zumuj z tabelki na FV. Chce porownac ze swoim dostawca, ale chyba przez Twoje "zafiksowanie sie" plonne sa moje nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ja trawię inaczej Z/Z - tj zapłaciłem/zużyłem wg faktur za rok - to jest najbardziej wiarygodne - swoje dane podaję od kilku lat. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172206-pr%C4%85d-gaz-olej-w%C4%99giel-inne&p=5615165&viewfull=1#post5615165 masz jakieś wątpliwości???? -- fak-tury do wglądu. Zużywasz mniej, płacisz korzystniej - powiedz jak to robisz - z dobrych rad chętnie skorzystam. Napisz mi tylko, ile kosztowalo Cie CO w ubieglym sezonie. To jedno w miare proste pytanko. Tak jak by Cie sasiad zapytal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) No wlasnie dlatego. Ja podaje KOSZTY mojego CO w stopce a nie bilans energetyczny domu To jest nico zfiksowane - ja podaję dane z faktur - tu sobie nic nie zmanipuluję - po prostu tyle jest na fakturze. Tak jak by Cie sasiad zapytal. Wałkowaliśmy już tyle razy - daj sobie spokój - moje dane są bez jakichkolwiek błędów jak również bez szacunków - po prostu zawierają wszystko. Edytowane 23 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.10.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Arturo był pierwszą ofiarą tego specyficznego "marketingu szeptanego" na FM. marketing się posypał jak domek z kart i Arturo nie może się poskładać do kupy po tym eksperymencie. szuka "winnego" na różnych wątkach ale niestety nie znajdzie Ale winnego w czym,że się zapytam ? W 339kWh za ogrzewanie i cwu za dwa miesiące ? Czekam jak odpalisz kable i zapodasz swoje zużycie Co do winnego to chyba Ty szukasz bo nie znam mądrego co by kable+wodną podłogówkę pakował w jedną wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 To jest nico zfiksowane - ja podaję dane z faktur - tu sobie nic nie zmanipuluję - po prostu tyle jest na fakturze. Mowisz? No to podaj te koszty swojego CO za poprzedni sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.10.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Mowisz? No to podaj te koszty swojego CO za poprzedni sezon. Podaję całkowite Z/Z z faktur - algorytm już znasz - wałkowany już wiele razy - chcesz to dalej wałkować, szkoda miejsca na FM. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172206-pr%C4%85d-gaz-olej-w%C4%99giel-inne&p=5615165&viewfull=1#post5615165Oczywiście swoje dokładne dane za 2013 podam po otrzymaniu faktury za gaz - obiecuję. Jeśli znasz dane kogoś kto publikuje je dokładniej to proszę o link - będę mile zaskoczony. Edytowane 23 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Podaję całkowite Z/Z z faktur - algorytm już znasz - wałkowany już wiele razy - chcesz to dalej wałkować, szkoda miejsca na FM. Oczywiście swoje dokładne dane za 2013 podam po otrzymaniu faktury za gaz - obiecuję. Podaj kwote na CO za sezon 2012/2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.10.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ale winnego w czym,że się zapytam ? W 339kWh za ogrzewanie i cwu za dwa miesiące ? A może winnego temu,że nie dałem 5tys.zł jak Lobo i R&K w montaż okien i przez to miałbym nie 339kWh a 1000kWh ? A może winnemu tego,że nie kupiłem wypaśniego reku jak oni za 5tys.zł więcej ? Zlicz te powyższe kwoty jakich nie wydałem na te rzeczy i następnym razem zanim coć qubic napiszesz to pomyśl,bo z tym u Ciebie krucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.10.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 A może winnego temu,że nie dałem Jesteś winien temu, że nie odróżniasz kosztu inwestycji od eksploatacji - ale może na tym się po prostu nie znasz? Podaj kwote na CO za sezon 2012/2013. Oczywiście wkleję do tabeli po otrzymaniu faktury za gaz - obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 23.10.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Mnie nie interesuje ile zaplaciles na FV, tylko ile kosztuje u Was kWh (en czynna+skl zmienny stawki+stawka jakosciowa). Zumuj z tabelki na FV. Chce porownac ze swoim dostawca, ale chyba przez Twoje "zafiksowanie sie" plonne sa moje nadzieje. pyxis, czy ty jesteś taki tępy, czy po prostu głupi? 51gr/kWh w G11 dzielony przez kop w dupę! G12: 59gr i 31gr dzielony przez kop w dupę! załączniki http://www.tauron-pe.pl/Strony/start.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 23.10.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Podaj kwote na CO za sezon 2012/2013. Akurat kto jak kto kbab robi to regularnie i się tego nie wstydzi:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 pyxis, czy ty jesteś taki tępy, czy po prostu głupi? 51gr/kWh w G11 dzielony przez kop w dupę! G12: 59gr i 31gr dzielony przez kop w dupę! załączniki http://www.tauron-pe.pl/Strony/start.aspx No to po co wypisujesz takie brednie? Wszystko zależy ile tych kWh w ciągu roku zużyjesz. Jak mało to w G11 może wyjść 58gr, jak dużo to 51gr. Wpływ na to ma wysokość stałych opłat niezależnie od zużycia. W twoim przypadku na 100% w rocznym rozrachunku będzie 51gr/kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Akurat kto jak kto kbab robi to regularnie i się tego nie wstydzi:P Tylko dlaczego nie chce odpowiedziec mi na to jakze prozaiczne pytanie? Ile wydal na CO w zeszlym sezone? Przeciez ma arkusik. Niech poda tylko kwote, bo to mnie interesuje. Nic wiecej. Moze Ty ja znasz? Napisz jesli wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Jesteś winien temu, że nie odróżniasz kosztu inwestycji od eksploatacji - ale może na tym się po prostu nie znasz? Rzuciłeś hasło ni przypiął ni przyłatał Kablarze z Lobo i qubicem na czele nie odróżniają kosztów inwestycji od kosztów eksploatacji. Dlatego nie zainwestowałem w drogi montaż okien ponieważ nie miał sensu i nie wpłynąłby na koszt ekspoatacji, z tego samego powodu nie zainwestowałem w drogi rekuperator jak oni ale za to zainwestowałem w coś co przyniosło wymierny skutek w koszcie ekspoatacji a nie wydumany i teoretyczny jak w przypadku R&K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.10.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 A może winnego temu,że nie dałem 5tys.zł jak Lobo i R&K w montaż okien i przez to miałbym nie 339kWh a 1000kWh ? A może winnemu tego,że nie kupiłem wypaśniego reku jak oni za 5tys.zł więcej ? Zlicz te powyższe kwoty jakich nie wydałem na te rzeczy i następnym razem zanim coć qubic napiszesz to pomyśl,bo z tym u Ciebie krucho... Znowu piszesz tylko to co ci na reke:-) Odpowiedz na moje wczesniejsze pytanie, masz gwc? Grzalke w wm? Ile masz temp nawiewu w mrozy? Ile dales za ocieplenie stropu i posadzki? Mniej niz ja? No i pokaz mi kto na forum FM za te dwa miesiace zuzyl 1000kWh ? No i piszac o moich 5 tys na montaz zapominasz o swoich 25tys za system grzewczy Pomijajac juz fakt ze moj dom a co za tym idzie koszt ocieplenia, jest wiekszy od twojego... Moze przypomniec ci ile wyszledl koszt w przeliczeniu na m2? Jz zapomniales ? Na sam tylko stan zerowy dales 100zl/m2 wiecej niz ja a na strop 2x tyle co ja!! A podobno to kablarze tyle kasy daja na ocieplenie itd... Hmm no popatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts