Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pyxis, czy ty jesteś taki tępy, czy po prostu głupi?

51gr/kWh w G11 dzielony przez kop w dupę!

G12: 59gr i 31gr dzielony przez kop w dupę!

załączniki http://www.tauron-pe.pl/Strony/start.aspx

Co mi po jakichś tam stronach dostawców - ja po prostu od lat płacę tyle

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!&p=6178369&viewfull=1#post6178369

- są jakieś wątpliwości???

Akurat kto jak kto kbab robi to regularnie i się tego nie wstydzi:P

A czego mam się wstydzić - tego, że dostawca mnie kroi - już do tego przywykłem

Edytowane przez kbab

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rzuciłeś hasło ni przypiął ni przyłatał ;)

Kablarze z Lobo i qubicem na czele nie odróżniają kosztów inwestycji od kosztów eksploatacji.

Dlatego nie zainwestowałem w drogi montaż okien ponieważ nie miał sensu i nie wpłynąłby na koszt ekspoatacji, z tego samego powodu nie zainwestowałem w drogi rekuperator jak oni ale za to zainwestowałem w coś co przyniosło wymierny skutek w koszcie ekspoatacji a nie wydumany i teoretyczny jak w przypadku R&K.

Kłamczuszek , jak by to powiedziala kol. Hipka...

Nie liczac nawet kosztu systemu co ceu wydales wiecej niz ja, fakty i liczby Arturo. Zaprzeczysz temu co napisales jakies dwa tyg temu? 300zl/ stan zero i 40zl/m2 izolacja stropu. Wiec skoncz sciemniac.

Nie wspomne ze instalavje co robila TWOJA FIRMA SPRZEDAJACA POMPY CIEPLA

Gość Arturo72
Znowu piszesz tylko to co ci na reke:-)

Odpowiedz na moje wczesniejsze pytanie, masz gwc? Grzalke w wm? Ile masz temp nawiewu w mrozy?

Ile dales za ocieplenie stropu i posadzki? Mniej niz ja?:-)

No i pokaz mi kto na forum FM za te dwa miesiace zuzyl 1000kWh ?

No i piszac o moich 5 tys na montaz zapominasz o swoich 25tys za system grzewczy

Pomijajac juz fakt ze moj dom a co za tym idzie koszt ocieplenia, jest wiekszy od twojego...

Moze przypomniec ci ile wyszledl koszt w przeliczeniu na m2? Jz zapomniales ? Na sam tylko stan zerowy dales 100zl/m2 wiecej niz ja a na strop 2x tyle co ja!!

A podobno to kablarze tyle kasy daja na ocieplenie itd... Hmm no popatrz

Albo jesteś taki niegramotny i mało bystry albo takiego udajesz ?

Pisałem Ci,że dostałem dofinansowanie do płyty 35tys.zł i płyta z izolacją,czyli fundamenty+izolacja posadzki w Twoim przypadku wyszła mnie 20tys.zł czyli ok.100zł/m2.

Gość Arturo72
Kłamczuszek , jak by to powiedziala kol. Hipka...

Nie liczac nawet kosztu systemu co ceu wydales wiecej niz ja, fakty i liczby Arturo. Zaprzeczysz temu co napisales jakies dwa tyg temu? 300zl/ stan zero i 40zl/m2 izolacja stropu. Wiec skoncz sciemniac.

Nie wspomne ze instalavje co robila TWOJA FIRMA SPRZEDAJACA POMPY CIEPLA

Jednak nie gramotny...

Wstydu sobie oszczędź bo ludzie patrzą :)

Gość Arturo72
No i pokaz mi kto na forum FM za te dwa miesiace zuzyl 1000kWh ?

Patrz,kablarze tacy jak Ty nie zapodają faktur i zdjęć licznika,boją się czy co,że ściemniają tylko o swoim zużyciu i prawda ujrzy światło dzienne ?

A i GWC kosztował mnie 400 czy 500zł a nie tak jak u innych 5tys.zł ;)

A cha, ty nie masz żadnych faktur i nie umiesz ich przeliczać?

Co Cie tak intresuja moje faktury? Ja sie ograniczam tylko do kosztow CO. Interesuje mnie taka informacja i sam takia podaje. Nie interesuje mnie ile wydales na klimatyzacje, pieczenie ciasta czy na ogladanie TV. Ani Ty ani nikt inny. Tylko i wylacznie koszty CO.

Nie dostales FV za poprzedni sezon?

No to podaj chociaz na 2011/2012.

Widzę, że nie odróżniasz taryf za gaz - jestem w W1 - otrzymuję fakturę raz na rok jesienią - aktualnie na nią czekam, za prąd już podałem.

Nie interesuje mnie ile wydales na klimatyzacje, pieczenie ciasta czy na ogladanie TV. Ani Ty ani nikt inny.

Swego czasu skarżyłeś się, że teściowa i konkubent ostro nabiją Ci licznik?...

Dodałem, że pędzenie bimbru jest energochłonne?

Edytowane przez kbab

A Ty podaj swoją fakturę za 2012/2013

Czy Ty aby nie jestes z zawodu adwokatem? Czy tylko tak sie lubisz hobbystycznie wp....ac miedzy wode a zakaske? :)

Widze, ze edytujesz w miedzyczasie:

Inaczej jesteś kłamcą i hipokrytą.

Arturo przynajmniej robi fotki liczników

A TY????

A ja mam w doopie czy mi wierzysz czy nie. Chyba wystarczajacy argument, zeby nie robic z siebie pajaca.

Edytowane przez Pyxis

OK. Prosze o pomoc. Oblicz i podaj kwote.

Podawałem Ci już kilkakrotnie - podam powtórnie link do algorytmu - moje dane podstaw do wzoru naukowców, nie odbiegają od normy i podaję je rzetelnie co do kWh i zł wg faktur, jeśli masz wątpliwości - podaj co do której to wkleje skan.

http://suw.biblos.pk.edu.pl/resources/i5/i9/i7/i1/r5971/PaterS_OcenaZapotrzebowania.pdf

Edytowane przez kbab