kbab 23.10.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) pyxis, czy ty jesteś taki tępy, czy po prostu głupi? 51gr/kWh w G11 dzielony przez kop w dupę! G12: 59gr i 31gr dzielony przez kop w dupę! załączniki http://www.tauron-pe.pl/Strony/start.aspx Co mi po jakichś tam stronach dostawców - ja po prostu od lat płacę tyle http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!&p=6178369&viewfull=1#post6178369 - są jakieś wątpliwości??? Akurat kto jak kto kbab robi to regularnie i się tego nie wstydzi:P A czego mam się wstydzić - tego, że dostawca mnie kroi - już do tego przywykłem Edytowane 23 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Co mi po jakichś tam stronach dostawców - ja po prostu od lat płacę tyle - są jakieś wątpliwości??? No wlasnie. Ile? Doprosze sie wreszcie tej kwoty za CO za zeszly sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.10.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Rzuciłeś hasło ni przypiął ni przyłatał Kablarze z Lobo i qubicem na czele nie odróżniają kosztów inwestycji od kosztów eksploatacji. Dlatego nie zainwestowałem w drogi montaż okien ponieważ nie miał sensu i nie wpłynąłby na koszt ekspoatacji, z tego samego powodu nie zainwestowałem w drogi rekuperator jak oni ale za to zainwestowałem w coś co przyniosło wymierny skutek w koszcie ekspoatacji a nie wydumany i teoretyczny jak w przypadku R&K. Kłamczuszek , jak by to powiedziala kol. Hipka... Nie liczac nawet kosztu systemu co ceu wydales wiecej niz ja, fakty i liczby Arturo. Zaprzeczysz temu co napisales jakies dwa tyg temu? 300zl/ stan zero i 40zl/m2 izolacja stropu. Wiec skoncz sciemniac. Nie wspomne ze instalavje co robila TWOJA FIRMA SPRZEDAJACA POMPY CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Znowu piszesz tylko to co ci na reke:-) Odpowiedz na moje wczesniejsze pytanie, masz gwc? Grzalke w wm? Ile masz temp nawiewu w mrozy? Ile dales za ocieplenie stropu i posadzki? Mniej niz ja? No i pokaz mi kto na forum FM za te dwa miesiace zuzyl 1000kWh ? No i piszac o moich 5 tys na montaz zapominasz o swoich 25tys za system grzewczy Pomijajac juz fakt ze moj dom a co za tym idzie koszt ocieplenia, jest wiekszy od twojego... Moze przypomniec ci ile wyszledl koszt w przeliczeniu na m2? Jz zapomniales ? Na sam tylko stan zerowy dales 100zl/m2 wiecej niz ja a na strop 2x tyle co ja!! A podobno to kablarze tyle kasy daja na ocieplenie itd... Hmm no popatrz Albo jesteś taki niegramotny i mało bystry albo takiego udajesz ? Pisałem Ci,że dostałem dofinansowanie do płyty 35tys.zł i płyta z izolacją,czyli fundamenty+izolacja posadzki w Twoim przypadku wyszła mnie 20tys.zł czyli ok.100zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Kłamczuszek , jak by to powiedziala kol. Hipka... Nie liczac nawet kosztu systemu co ceu wydales wiecej niz ja, fakty i liczby Arturo. Zaprzeczysz temu co napisales jakies dwa tyg temu? 300zl/ stan zero i 40zl/m2 izolacja stropu. Wiec skoncz sciemniac. Nie wspomne ze instalavje co robila TWOJA FIRMA SPRZEDAJACA POMPY CIEPLA Jednak nie gramotny... Wstydu sobie oszczędź bo ludzie patrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.10.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No doczekam sie wkoncu odpowiedzi? Bo widze ze znowu dyskretnie zmieniasz temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No i pokaz mi kto na forum FM za te dwa miesiace zuzyl 1000kWh ? Patrz,kablarze tacy jak Ty nie zapodają faktur i zdjęć licznika,boją się czy co,że ściemniają tylko o swoim zużyciu i prawda ujrzy światło dzienne ? A i GWC kosztował mnie 400 czy 500zł a nie tak jak u innych 5tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.10.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No wlasnie. Ile? Doprosze sie wreszcie tej kwoty za CO za zeszly sezon? Podam po otrzymaniu faktury za gaz - dodaj proszę w stopce swoje Z/Z roczne z faktur - będzie baz ściemy, po co mamy się domyślać, że sięga 5kzł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 23.10.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No wlasnie. Ile? Doprosze sie wreszcie tej kwoty za CO za zeszly sezon? Porównaj poprzednie sezony i policz średnią. kbab czeka na fakturę i wtedy się pochwali. A cha, ty nie masz żadnych faktur i nie umiesz ich przeliczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Podam po otrzymaniu faktury za gaz - dodaj proszę w stopce swoje Z/Z roczne z faktur - będzie baz ściemy, po co mamy się domyślać, że sięga 5kzł? Nie dostales FV za poprzedni sezon? No to podaj chociaz na 2011/2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 A cha, ty nie masz żadnych faktur i nie umiesz ich przeliczać? Co Cie tak intresuja moje faktury? Ja sie ograniczam tylko do kosztow CO. Interesuje mnie taka informacja i sam takia podaje. Nie interesuje mnie ile wydales na klimatyzacje, pieczenie ciasta czy na ogladanie TV. Ani Ty ani nikt inny. Tylko i wylacznie koszty CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.10.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Nie dostales FV za poprzedni sezon? No to podaj chociaz na 2011/2012. Widzę, że nie odróżniasz taryf za gaz - jestem w W1 - otrzymuję fakturę raz na rok jesienią - aktualnie na nią czekam, za prąd już podałem. Nie interesuje mnie ile wydales na klimatyzacje, pieczenie ciasta czy na ogladanie TV. Ani Ty ani nikt inny. Swego czasu skarżyłeś się, że teściowa i konkubent ostro nabiją Ci licznik?... Dodałem, że pędzenie bimbru jest energochłonne? Edytowane 23 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Widzę, że nie odróżniasz taryf za gaz - jestem w W1 - otrzymuję fakturę raz na rok jesienią - aktualnie na nią czekam, za prąd już podałem. Czytasz moje posty do konca? to ledwie 2 zdania. "No to podaj chociaz na 2011/2012." Ale za rok 2012 juz chyba dostales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 23.10.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Czytasz moje posty do konca? to ledwie 2 zdania. "No to podaj chociaz na 2011/2012." Ale za rok 2012 juz chyba dostales? A Ty podaj swoją fakturę za 2012/2013 Inaczej jesteś kłamcą i hipokrytą. Arturo przynajmniej robi fotki liczników A TY???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) A Ty podaj swoją fakturę za 2012/2013 Czy Ty aby nie jestes z zawodu adwokatem? Czy tylko tak sie lubisz hobbystycznie wp....ac miedzy wode a zakaske? Widze, ze edytujesz w miedzyczasie: Inaczej jesteś kłamcą i hipokrytą. Arturo przynajmniej robi fotki liczników A TY???? A ja mam w doopie czy mi wierzysz czy nie. Chyba wystarczajacy argument, zeby nie robic z siebie pajaca. Edytowane 23 Października 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.10.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Czytasz moje posty do konca? to ledwie 2 zdania. "No to podaj chociaz na 2011/2012." Ale za rok 2012 juz chyba dostales? Pewnie nie doczytałeś - ale to podałem - algorytm przecież znasz, chyba że masz problem z policzeniem, chętnie pomogę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Pewnie nie doczytałeś - ale to podałem - algorytm przecież znasz, chyba że masz problem z policzeniem, chętnie pomogę??? OK. Prosze o pomoc. Oblicz i podaj kwote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 23.10.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Czy Ty aby nie jestes z zawodu adwokatem? Czy tylko tak sie lubisz hobbystycznie wp....ac miedzy wode a zakaske? Pyxis strzel fote podlicznika ,lub focha moze daruja te fakture za prund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Pyxis strzel fote podlicznika ,lub focha moze daruja te fakture za prund. To takie udowadnianie czegos ludkom, ktorzy mierza innych swoja miarka. Sam lze, to mysli, ze wszyscy inni tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.10.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) OK. Prosze o pomoc. Oblicz i podaj kwote. Podawałem Ci już kilkakrotnie - podam powtórnie link do algorytmu - moje dane podstaw do wzoru naukowców, nie odbiegają od normy i podaję je rzetelnie co do kWh i zł wg faktur, jeśli masz wątpliwości - podaj co do której to wkleje skan. http://suw.biblos.pk.edu.pl/resources/i5/i9/i7/i1/r5971/PaterS_OcenaZapotrzebowania.pdf Edytowane 23 Października 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts