Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podaj jeszcze raz. Ile to PLN?

Za 2012 za wszystkie nośniki energii zapłaciłem 3132,39zł - dokładniej nie potrafię, podałem to w listopadzie ub roku

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172206-pr%C4%85d-gaz-olej-w%C4%99giel-inne&p=5615165&viewfull=1#post5615165

podaj proszę link do swoich tak dokładnych danych?

Patrz,kablarze tacy jak Ty nie zapodają faktur i zdjęć licznika,boją się czy co,że ściemniają tylko o swoim zużyciu i prawda ujrzy światło dzienne ?

A i GWC kosztował mnie 400 czy 500zł a nie tak jak u innych 5tys.zł ;)

Jak nie, R&K podal fotki podlicznikow. Jak dla mnie pewne osoby nie musza pokazywac fotek ja im ufam i nie wazne ze np maja pci jak malux albo kable jak jasiek, nawet hipce ufam, ale ty to inna bajka zbyt krecisz liczbami zeby ci ufac.

Wiec jak to zrobiles ze masz wszystko 5-10 razy taniej niz pozostali na FM

Za 2012 za wszystkie nośniki energii zapłaciłem 3132,39zł - dokładniej nie potrafię, podałem to w listopadzie ub roku

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172206-pr%C4%85d-gaz-olej-w%C4%99giel-inne&p=5615165&viewfull=1#post5615165

podaj proszę link do swoich tak dokładnych danych?

No to koorewsko drogo jak za CO dla domku 130m2. Nie uwazasz?

Moje DOKLADNE koszta CO masz w stopce.

Gość Arturo72
Wiec jak to zrobiles ze masz wszystko 5-10 razy taniej niz pozostali na FM

Własne ręce i głowa :)

GWC glikolowy uważałem od zawsze za drogi i nie warty uwagi,mam rurowy z rur,które nie spotyka się często u forumowiczów,nawiew w zimie nie zszedł poniżej 6st.C,okna częściowo mam w warstwie ocieplenia (3cm) w cenie zwykłego montażu bo nie wymagało to dodatkowych kotew itp,WM samodzielnie rozłożona,reku tani(280m3/h) aczkolwiek wybajerzony w sterownik.

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Czego moglem sie spodziewac po tobie, jak sie czlowiek spyta o konkrety to odpowiedzi brak...

Nie pierwszy raz taka odpowiedz, teraz standardowo powinienes jeszcze dac jakiegos linka do allegro jak to masz w zwyczaju

:

Własne ręce i głowa :)

GWC glikolowy uważałem od zawsze za drogi i nie warty uwagi,mam rurowy z rur,które nie spotyka się często u forumowiczów,nawiew w zimie nie zszedł poniżej 6st.C,okna częściowo mam w warstwie ocieplenia (3cm) w cenie zwykłego montażu bo nie wymagało to dodatkowych kotew itp,WM samodzielnie rozłożona,reku tani(280m3/h) aczkolwiek wybajerzony w sterownik.

Oczywiście nawiew z GWC nie zszedł poniżej 6st.C,rury drenazowe bez otworów fi125mm 40m,reku Brookvent Air cycle 1.1.

Edytowane przez Arturo72

Prad na cele CO to u mnie 1350 zl. To jest raczej mniejsza kwota, niz podana przez Ciebie.

Nie wstydź się tego, że za sam prąd rocznie płacisz prawie 5kzł

ja od 18.09.2012 do 4.10.2013 wg faktur zapłaciłem za prąd 1373,64zł (2622kWh) - zdecydowanie wolę rozliczać swoje faktury.

Edytowane przez kbab

Gość Arturo72

ja od 18.09.2012 do 4.10.2013 wg faktur zapłaciłem za prąd 1373,64zł (2622kWh) - zdecydowanie wolę rozliczać swoje faktury.

Za mało oglądasz TV i niezbyt często pierzesz i prasujesz no chyba,że do ogrzewania domu używasz innych urządzeń niż TV,pralka czy żelazko ;)

Edytowane przez Arturo72

:

Oczywiście nawiew z GWC nie zszedł poniżej 6st.C,rury drenazowe bez otworów fi125mm 40m,reku Brookvent Air cycle 1.1.

Fi125? Przeciez ty zabijesz wentylatory, kto ci tak doradzil? Chyba ze to jedna z twoich inwencji wlasnych. Jaka planujesz wymiane zima? A jaka latem? W m3

Za mało oglądasz TV i niezbyt często pierzesz i prasujesz no chyba,że do ogrzewania domu używasz innych urządzeń niż TV,pralka czy żelazko ;)

Rozliczam zużycie energii nie tylko w moim domu, ale również kilku innych gospodarstw domowych, uważam że zużycie energii elektrycznej w moim domu nie odbiega od normy, nie mam zamiaru jej rozliczać na żelazka, kosiarki itd - dla mnie najważniejsza jest faktura wystawiona przez dostawcę.

A co mnie obchodzi Twoj prad? Ja nie o tym. Mi chodzi caly czas TYLKO o koszta CO.

Tym bardziej lubię swoje faktury - nie chciałbym płacić Twoich.

Edytowane przez kbab

Gość Arturo72
Fi125? Przeciez ty zabijesz wentylatory, kto ci tak doradzil? Chyba ze to jedna z twoich inwencji wlasnych. Jaka planujesz wymiane zima? A jaka latem? W m3

Jest to moja inwencja własna,nie chodzę raczej za głosem stada...

Jak narazie nic nie zabiłem,mam dwie nitki 2x20m bez łaczeń także opory nie są duże,reku chodził i chodzi od początku przez większość czasu na 3 biegu czyli jakieś 80-100m3/h,latem także,wilgotność od 44% do 55%.

Edytowane przez Arturo72

Jest to moja inwencja własna,nie chodzę raczej za głosem stada...

Jak narazie nic nie zabiłem,mam dwie nitki 2x20m bez łaczeń także opory nie są duże,reku chodził i chodzi od początku przez większość czasu na 3 biegu czyli jakieś 80-100m3/h,latem także.

Jakie masz temp nawiewu? Choc to dopiero mrozy zweryfikuja