qubic 24.10.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 wystarczy porzadna stopka - zamisat sie chwalic, czego tam sie nie ma, moze podawac zuzycie? może być stopka ale często trzeba wyłuskiwać potrzebne dane a przecież można pomyśleć żeby to ujednolicić i uprościć ... zwłaszcza dla wpisujących . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 fotki z podlicznika wklejałem wielokrotnie i mogę wkleić po raz kolejny(niedługo będzie równo 3 lata od montażu) - faktury też kiedyś wklejałem... ale od mojej faktury wara - zmieniłem zdanie i nie mam zamiaru więcej udostępniać, taki mój kaprys bo tu tak naprawdę nie chodzi o rzeczową analizę jak piszesz, tylko o to kto ma lepiej/taniej/łądniej (niepotrzebne skreślić) i każdy używa takich argumentów, żeby wyszło na jego...... to takie polskie.... daj fakture i napisz, że mieszkasz z babcią i zrozumiemy te 12kkWh - z tego 9000kWh zuzywa Radio Maryja babci, bo przeciez nie pompka; to jest takie polskie ile pali Twoje auto? oczywiście, ze 5l/100km kazdemu polakowi tyle pali przeciez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 przecież w stopce ci pisze ile pali moja "pompka" ślepniesz na starość.... o fakturze jest mowa, panie pompiarzu dyszka kkWh pękła - przyznaj inaczej byś się tak nie pultał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 24.10.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 to jest takie polskie ile pali Twoje auto? oczywiście, ze 5l/100km kazdemu polakowi tyle pali przeciez... Nieprawda. Moje łyka tyle ile wleję. Nie więcej, nie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Nsprawde tak zgorzkniala jestes:) przez to ze masz >93kWh/m2 Jest na to rada... Ale to juz to wiesz... Jak sie jeszcze troszke wysilisz to zrozumiesz ze 2 vs 1 to 50% mniej kWh dla calego domu. widzisz, robisz postępy i muszę Ci przyznac rację, ze 2 vs 1 to 50% mniej kWh. cieszy mnie, ze juz pojales, ze jest to 2 moja obecnosc tutaj spowodowana jest tym, zeby udowodnic innym, ze sa to okolice 2. Problem lezy gdzie indziej, bo Twoi przyjaciele z sekty PocoCito liczą tak: 4:1 to 75% mniej kWh dla domu.... Tyle, że tej matematyki nie potwierdza ich zakład energetyczny na ich fakturze. Edytowane 24 Października 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Nsprawde tak zgorzkniala jestes:) przez to ze masz >93kWh/m2 Jest na to rada... Ale to juz to wiesz... Jak sie jeszcze troszke wysilisz to zrozumiesz ze 2 vs 1 to 50% mniej kWh dla calego domu. jak bede miala kaprys, to dobiję do 100 i co z tego? p.s. jezdze sluzbowym dieslem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.10.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 moja obecnosc tutaj spowodowana jest tym, zeby udowodnic innym, ze sa to okolice 2. Pfffff..... czylo moj dom zuzywa na CO 8,5k kWh ciepla? To daje kurde 34 kWh/m2/rok! Urrrrra!!!!.....Mam prawie pasywniakaaaaa.......Mam prawie pasywniakaaaaa....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ty niestety nie... Ile trzeba powtorzyc ze PC obnizy ilosc kWh dla domu o ca 50%..., nie na CO samo w sobie. PC ma SCOP 2.5-4.... no to może wreszcie zrozumiesz, że sama PC nie jest gwarantem superniskich rachunków, co też próbują Ci wyłożyć kablarze jest taniej, ale nie dość tanio, by dać się dymać w kakao za trzydzieści kilka klocków, za które kablarze opędzą CO NAJMNIEJ 10 lat płacąc róznicę w rachunkach. a za 10 lat i Ty i my kupimy sobie po pompce, która będzie kosztować 1000 "ojro" i będzie 5 x doskonalsza, niż te wasze dzisiejsze klocki, z których co najwyżej zrobicie sobie kurnik w rogu działki... jak was sąsiad nie zabije śmiechem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Pfffff..... czylo moj dom zuzywa na CO 8,5k kWh ciepla? To daje kurde 34 kWh/m2/rok! Urrrrra!!!!.....Mam prawie pasywniakaaaaa.......Mam prawie pasywniakaaaaa....... już jeden tak liczył, jak Ty - HenoK się nazywa - poszukaj u niego w dzienniku... wstawił pompkę i z standardowego 6 litrowca zrobił się pasywniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 no tutaj się nie doczekasz, już pisałem - nawet się nie wysilaj tutaj podlicznik, zabudowany 1.11.2010r. [ATTACH=CONFIG]220465[/ATTACH] no jak na 3,5 sezonu, to doopy nie urywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.10.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 G11 NA SLĄSKU ROBI WRAZENIE tutaj Kleiber by też wymiękł he he w niedziele ostatnie 2 kg brykietu dzis temperatura w domu 24,1 w pazdzierniku chyba się zmieszcze w 30 kg brykietu na co [z podpałką 20 zl] cwu bedzie okolo 90-95 kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 24.10.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 no to może wreszcie zrozumiesz, że]sama PC nie jest gwarantem superniskich rachunków, co też próbują Ci wyłożyć kablarze jest taniej, ale nie dość tanio, by dać się dymać w kakao za trzydzieści kilka klocków, za które kablarze opędzą CO NAJMNIEJ 10 lat płacąc róznicę w rachunkach. a za 10 lat i Ty i my kupimy sobie po pompce, która będzie kosztować 1000 "ojro" i będzie 5 x doskonalsza, niż te wasze dzisiejsze klocki, z których co najwyżej zrobicie sobie kurnik w rogu działki... jak was sąsiad nie zabije śmiechem... Też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 24.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 G11 NA SLĄSKU ROBI WRAZENIE tutaj Kleiber by też wymiękł he he w niedziele ostatnie 2 kg brykietu dzis temperatura w domu 24,1 w pazdzierniku chyba się zmieszcze w 30 kg brykietu na co [z podpałką 20 zl] cwu bedzie okolo 90-95 kwh No co TY? Przy tym upale palisz w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 No co TY? Przy tym upale palisz w kominku? malux podtrzymuje jak w piecu hutniczym - następne wygaszanie w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 24.10.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Moze kablarze podziela sie wysokoscia kredytu to policzymy kop i dymanie ? A co to jest kredyt ? Bo dymanie to wiem - wystarczy zdecydować się na kupno i montaż PC Edytowane 24 Października 2013 przez Wivaldi Ciemno,prawie noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Moze kablarze podziela sie wysokoscia kredytu to policzymy kop i dymanie ? no to policz dla kosztu kabli 10 000 a dla kosztu Poco Cito 30 000 w kredycie w pln na lat 10 przy zalozeniu oprocentowania na poziomie 4% rocznie, zuzyciu 10kkWh tylko w taniej i COP = 2,5 (niech będzie moja strata, bo zawyżony) słuchamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.10.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Bo dymanie to wiem - wystarczy zdecydować się na kupno i montaż PC Bedzie Ci trudno dochowac sie potomstwa. Zostaje Wam in vitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 24.10.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Ale pyxis wydał 46k pln na swoje dopalacze z kopem w duupę, i tu go boliW dodatku musi paprać się z drewnem i brykietem do swojej kozy. Edytowane 24 Października 2013 przez zyzolek literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.10.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Bedzie Ci trudno dochowac sie potomstwa. Zostaje Wam in vitro. lepiej pomóż koledze liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 24.10.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ale pyxis wydał 46k pln na swoje do palacze z kopem w duupę, i tu go boli W dodatku musi paprać się z drewnem i brykietem do swojej kozy. Ta kwota wiele wyjaśnia, zwłaszcza aktywność w atakowaniu wszystkich co ośmielają się mieć lub myśleć o innym ogrzewaniu niż PC:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts