Hippek 25.10.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 proponuję Hipka przygotuj tabelkę dla pełnego systemu CO+CWU+bytowo+słonecznego i będziemy sobie wypełniać i przeliczać na pe-el-eny w końcu będzie porządek i zero naciągania hehe tylko trzeba będzie ustalić jakąś średnią wysokość diety na osobę ?! skopiuj moją stopkę i wystarczy aż nadto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.10.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 To w twoim przypadku tak, tam cię właśnie pozycjonuję klasyczne dwie dziury w jednej dziurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) a zobaczcie, co mi sie obiło o uszy Kłamczuszek, oj, kłamczuszek... A potrafisz to przeczytac ze zroumieniem. Dom niezamieszkaly grzalem 2 lata temu a zuzycie podaje w stopce dla pierwszego roku pomieszkiwania. Podlicznik byl juz w domu zaraz po instalacji pompy. Za ostatni sezon 2012/2013 ten wspolczynnik zuzycia taniego pradu to 98% Edytowane 25 Października 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.10.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Za ostatni sezon 2012/2013 ten wspolczynnik zuzycia taniego pradu to 98% ostatnio zarzekałeś się, że 100% FAKTURA, kochanie, FAKTURA my sobie sami policzymy, co nam trzeba... Kłamczuszek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.10.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 skopiuj moją stopkę i wystarczy aż nadto oj nie wystarczy .. nie migać się tutaj tam masz tylko dane na temat zużycia energii elektrycznej (w kWh) przez dom, pominęłaś zyski ze słoneczka i ludzi a to wg OZC nawet 20-25% dodatkowej energii cieplnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 ostatnio zarzekałeś się, że 100% FAKTURA, kochanie, FAKTURA my sobie sami policzymy, co nam trzeba... Kłamczuszek! Ty nienormalna kobieto chyba jestes. Na cele CO mam zuzycie w 100% w taniej, ale na CWU juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.10.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) oj nie wystarczy .. nie migać się tutaj tam masz tylko dane na temat zużycia energii elektrycznej (w kWh) przez dom, pominęłaś zyski ze słoneczka i ludzi a to wg OZC nawet 20-25% dodatkowej energii cieplnej no to sobie odejmij 25%; asolt'owi to powiedz, bo o tyle się średnio myli - tutaj jest rozwiązanie zagadki R$K - 6 dni słonecznych zeszłej zimy Edytowane 25 Października 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 przy tych temperaturach PocoCito już się nie wyrabia? Nie mam "rezimu" brania kapieli tylko w tanim pradzie, a moc pompy jest za duza w stosunku do powierzchni wezownic w zasobniku, zeby podgrzac cala objetosc wody w cyklu. Dlatego zalaczenia sa tez w drogim. Mogl bym na sile zwiekszajac podbicie temperatury CWU w tanim uniknac takiej sytuacji, ale szkoda mi "meczyc" sprezarke dla 5 zl na miesiac. Kurde, po co ja Ci to pisze, przeciez i tak nie zalapiesz o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.10.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) no to sobie odejmij 25%; asolt'owi to powiedz, bo o tyle się średnio myli - tutaj jest rozwiązanie zagadki R$K - 6 dni słonecznych zeszłej zimy chyba dodaj a nie odejmij, sie gubisz już btw. sama widzisz jak to z zyskami bytowymi jest, OZC to lekka loteria rachunkowa wystarczy że odbiegniesz od statystycznych założeń i już kapa z wyliczeń OZC no i pózniej dostaje się Asoltowi że źle policzył Edytowane 25 Października 2013 przez Jacekss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.10.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nie mam "rezimu" brania kapieli tylko w tanim pradzie, a moc pompy jest za duza w stosunku do powierzchni wezownic w zasobniku, zeby podgrzac cala objetosc wody w cyklu. Dlatego zalaczenia sa tez w drogim. Mogl bym na sile zwiekszajac podbicie temperatury CWU w tanim uniknac takiej sytuacji, ale szkoda mi "meczyc" sprezarke dla 5 zl na miesiac. Kurde, po co ja Ci to pisze, przeciez i tak nie zalapiesz o co biega. Jakiej mocy masz pci? Bo te 5zl na miesiac to kilkanascie minut na dobe w drogiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.10.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 przy grzałce brak problemu u wasja mam za małą wężownicę - bojler ma trochę kłopot z odbiorem energi i od pompy.oczywiście da się to ustawieniami jakoś wyregulować no ale to są dodatkowe kombinacje.taka ciekawostka - czasmi w zależności od temp zadanej dołączać mogą się grzałki - ponieważ pompa dojdzie do wniosku że nie da rady na czas dogrzaćfizycznie grzałkę mam odłączoną- wu was to tylko wajcha w dół i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.10.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 No na maszynownię Titanica to nie wygląda qubic musi być zawiedziony ej tam zaraz zawiedziony po prostu byłem ciekawy. mój podstawowy system CO - kable jest niewidoczny, nie potrzebuje dodatkowego pomieszczenia, nie hałasuje, nie ma potrzeby serwisowania, nie spędza mi snu z powiek bo jakaś uszczelka pęknie, nic nie cieknie itd,itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Jakiej mocy masz pci? Bo te 5zl na miesiac to kilkanascie minut na dobe w drogiej... Moc nominalna dla B0/W35 to 12,6kW. Przy cieplym DZ to nawet moze byc i 16kW. Tak, najczesciej to sa na dobe 2 cykle po 8 min w drogiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.10.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 no a cwu to przepływką grzejesz?chyba nie - trochę drogo .mi na cwu cały czas wychodzi 3 kwh doba mieścicie się w 6 kwh ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.10.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 no u mnie jednak trochę hałasuje - no ale co się dziwić skoro wlot powietrza do kominka jest jakieś 0,5m od jedn zewn:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 no u mnie jednak trochę hałasuje - no ale co się dziwić skoro wlot powietrza do kominka jest jakieś 0,5m od jedn zewn:: Ja mam podobnie ale żadne dźwięki z zewnątrz nie dochodzą do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 25.10.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 ej tam zaraz zawiedziony po prostu byłem ciekawy. mój podstawowy system CO - kable jest niewidoczny, nie potrzebuje dodatkowego pomieszczenia, nie hałasuje, nie ma potrzeby serwisowania, nie spędza mi snu z powiek bo jakaś uszczelka pęknie, nic nie cieknie itd,itp. Co ty k....a p...sz. W kazdym domu instalacja wod - kan jest bardziej skomplikowana niż instalacja PC. Oczywiście jesli nie wpuścisz instalatora artysty. Czep się tych co mają kocioł na eko + kominek z PW + solary i ch... wie co jeszcze, trochę grzejników i trochę podłogówki, skład węgla i popiołu . To dopiero jest jazda. Tylko w głowach tych co nie maja pojęcia o PC istnieje takie przeświadczene że jest to instalacja podobana do rafineri i drooogaaaa panie że ho,ho. Podłogówka wodna też nie leży na dywanie. Miejsca zajmuje tyle co opony na zmianę do auta, chałasuje jak lodówka, serwisuję też jak lodówkę. Jak uszczelka pęknie to się wymienia. To nie wodociąg że ci chupę zaleje. A te twoje kable to pewnie jeszcze wode dostarczają i to od razu ciepłą i co wieczór ci l.... robią. W domu nie samo ogrzewanie jest ważne. Przydała by się woda w kranie a najlepiej ciepła, kibelek by nie latac po dworze w mroźne dni, jakaś wanna albo natrysk .... Przy CO w zasadzie jest wszystko na wierzchu. Przy wod - kan wszystko ukryte i w razie awari -tylko kucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.10.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 no u mnie jednak trochę hałasuje - no ale co się dziwić skoro wlot powietrza do kominka jest jakieś 0,5m od jedn zewn:: Ja cale szczescie ze zmienilem lokalizacje WM i jest nad salonem a nie sypialnia, zima to zaden problem ale jak latem nocami wietrze dom na maxa to przenosza sie jakies dzwieki Ja spokojnie mieszcze sie w 6kWh, w pazdzierniku to na bank bo nas tydzien nie bylo ( Arturo zapisz to sobie ze niedosc ze mieszkam w hotelu to jeszcze na wczasy wyjezdzam cala rodzina przez co ludzi oszukuje, hehehe, malo tego dwa razy do roku) Ja mam podobnie ale żadne dźwięki z zewnątrz nie dochodzą do salonu. Bo ty masz wszystko idealnie o czym całe FM juz wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Bo ty masz wszystko idealnie o czym całe FM juz wie Zapraszam do siebie na oględziny,wzrokowe i słuchowe Dopływ powietrza do kominka idzie pod płytą tzn.na głębokości ok.80cm pod wyjściem do kominka,od pompy do kominka mam ok.7m,przez 2 ściany. Edytowane 25 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 25.10.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Co ty k....a p...sz. . Luzuj poślad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts