qubic 25.10.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Pytanie w takim razie jaki jest sens inwestować teraz w kable jak większość kablarzy i tak kupuje pompy do cwu co wychodzi drożej niż gdyby kupili jedno urządzenie do c.o i cwu ? Przykłady tych kablarzy to piekar25,qubic i inni ? ale przecież ja jeszcze się nie zbliżyłem do twojej kwoty. moje wydatki na CO: kable-4200 rurki-400 PC-699 kominek-1550 coś jeszcze sobie kupię(awaryjny agregat ??) i jeszcze mi zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.10.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Toż to pomieszczenie gospodarcze a nie łazienka,natrysk to był koszt 260zł,szkoda by było go nie zamontować tym bardziej,że miejsce było i będzie służył jako roboczy po przyjściu z ogrodu a żona tam nabiera wodę do wiadra i myje jakieś rzeczy przy sprzątaniu Parodia jakas, co ty za to 260zl masz? Czlowieku przez takie wlasnie posty w zyciu nie uwierze w te twoje wyliczenia bo to fikcja. Ktoś kto dzisiaj namawia na kable zamiast wodnej podłogówki musi mieć w tym swój interes lub nie ma pojęcia o dzisiejszej rzeczywistości,czego przykładem jest następny kablarz Lobo,który nie wierzył,że dla wiadrolitrowego domu pompa ciepła powietrze woda o mocy 9kW może kosztować 20tys.zł za całość,łącznie z cwu Pokaz mi jeden przyklad wykonanej instalavji na pci w tej cenie bo ja bez problemu pokaze ci kilka na kable+bojler do 5000tys, malo tego sam je znasz z FM. zapakietaj raz na zawsze jeszcze nikt sama pci, albo sama wodna podlogowka domu nie zagrzal ani cieplej wody w kranie niezaznal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 25.10.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 a żona tam nabiera wodę do wiadra i myje jakieś rzeczy przy sprzątaniu A Arturo pomaga przy tym sprzątaniu - siedząc na kanapie i podnosząc nogi do góry żeby nie przeszkadzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 strasznie jesteście zacietrzewieni - każdy widzi tylko swoje racje i gotów jest jest ich bronić do "ostatniej kropli krwi", postawa "moje jest najlepsze" (z wyjątkami potwierdzającymi regułę) w polsce nigdy nie będzie dobrobytu, dopóki takie postawy są tak powszechne Filozoficznie sie robi, ale trudno mi sie zgodzic z tym, ze moja lapmpka czy komputer pracuje z COP=2. I nie chodzi tu o "moje jest najlepsze", tylko o "nie robcie z mnie durnia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Parodia jakas, co ty za to 260zl masz? Czlowieku przez takie wlasnie posty w zyciu nie uwierze w te twoje wyliczenia bo to fikcja. Kabina prysznicowa z brodzikiem 80x80,wtedy była w promocji a dodatkowo skorzystałem z 10% rabatu za 10000 punktów http://www.leroymerlin.pl/ceramika-lazienkowa/kabiny-brodziki-sauny/kabiny-prysznicowe/kabina-prysznicowa-costa-durasan,p157568,l556.html Jak pisałem,nie jestem takim majętnym inwestorem jak Ci,którzy mają kable w wylewce,żeby kupować w kosmicznych cenach co bądź Już Ci pisałem wcześniej,nie masz pojęcia o dzisiejszych cenach to pasowałoby się nie udzielać i nie propagować czegoś co jest drogie:) Po raz kolejny ośmieszyłeś się nieznajomością tematu Wbij sobie do głowy,że to co piszę ma pokrycie w prawdzie. Edytowane 25 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.10.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 suchajcie no pompiarze macie szansę się wykazać.. do co będę miał kable i żadne krzyki i płacze.. cośtam.. ale do CWU myśclę o pompie.. ma ktoś takiego hewalexa do cwu: Hewalex pcwu-3,8h-a3 na allegro za 3350 są do kupienia.. http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-hewalex-pcwu-3-8h-a3-i3645751151.html i co sądzicie o współpracy takiej pompy z wentyylacją mechaniczną opisaną tutaj: http://www.hewalex.pl/pliki/pobierz/chlodzenie-pompa-ciepla.pdf będe miał WM i reku wiec może by się dało to pożenić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.10.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Nie wiem jak ta pompa z Juli za 7k będzie pracować. Ale poważnie się nad nią zastanawiam. Dolar i euro tanie ostatnio, powinni zejść z ceną do 6k. Wtedy wezmę ją w 99%. W jednej kwestii zgodzę się z pompiarzami, cena czyni cuda. Samo CCC omijam szerokim łukiem, ale ta pompa to podobno na panasie (Hipka coś wspominała). Z drugiej strony chińczyki także na panasie albo copelandzie, a mają kapilary Mamy trochę lepsze czasy od tych w których budowali Lobo i inni kablowcy. Z drugiej strony do takiej pompki doliczyć jakiegoś montera+baniak z 200-300 literków i suma sumarum trochę słabszy bilans nam wychodzi. Edytowane 25 Października 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.10.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Kabina prysznicowa z brodzikiem 80x80,wtedy była w promocji a dodatkowo skorzystałem z 10% rabatu za 10000 punktów http://www.leroymerlin.pl/ceramika-lazienkowa/kabiny-brodziki-sauny/kabiny-prysznicowe/kabina-prysznicowa-costa-durasan,p157568,l556.html Jak pisałem,nie jestem takim majętnym inwestorem jak Ci,którzy mają kable w wylewce,żeby kupować w kosmicznych cenach co bądź [ATTACH=CONFIG]220680[/ATTACH] Już Ci pisałem wcześniej,nie masz pojęcia o dzisiejszych cenach to pasowałoby się nie udzielać i nie propagować czegoś co jest drogie Tak samo jak sama pci nie nagrzejesz domu, tak i sama kabina to nie wszystko...lekko szacuje koszt calsci pod 1000zl Bateria, silikony, doprowadzenie do niej wody i odplywu, kafelki robocizna, to wszystko kosztuje. Ps. Masz dwie rece, wiec czas zakasac rekawy i wziac sie do roboty to bedziesz majetny, a nie przesiadywac na FM kiedy to zona w sluzbie zdrowie za zapracowuje, jak to moj Tata mowi "nikt do szkoly nie zabranial chodzic i ksiazek czytac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.10.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 No... budowanie sie to finansowa porazka... mozna przeciesz miszkac w bloku na 52m2... mniej nerwow i wiecej pieniedzy w kieszeni... Moze tez masz samochod sluzbowy... jak nie to policz ten bilans... bedziesz mial inna perspektywe Jeżdżę autem wartym 2k które pali 11 litrów...lpg. Taki zamiennik kabli na pompę w eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Tak samo jak sama pci nie nagrzejesz domu, tak i sama kabina to nie wszystko...lekko szacuje koszt calsci pod 1000zl Bateria, silikony, doprowadzenie do niej wody i odplywu, kafelki robocizna, to wszystko kosztuje. Ps. Masz dwie rece, wiec czas zakasac rekawy i wziac sie do roboty to bedziesz majetny, a nie przesiadywac na FM kiedy to zona w sluzbie zdrowie za zapracowuje, jak to moj Tata mowi "nikt do szkoly nie zabranial chodzic i ksiazek czytac" Po raz kolejny ośmieszyłeś się nieznajomością tematu i dzisiejszych cen próbując mnie zdyskredytować. Co powiesz na cenę 139zł za deszczownicę wystającą z kabiny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.10.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Inna perspektywa to w wątku o ekonomicznym spalaniu węgla. Tanio jak barszcz, a pampersy można wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 25.10.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 A pyxis ani faktury za prąd, ani faktury za PCi i DZCzyżby wszystko na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 25.10.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Po raz kolejny ośmieszyłeś się nieznajomością tematu i dzisiejszych cen próbując mnie zdyskredytować. Co powiesz na cenę 139zł za deszczownicę wystającą z kabiny ? To już trochę inaczej brzmi niż ta poprzednia kwota. Lobo jednak nie o deszczownicy pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 25.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Co powiesz na cenę 139zł za deszczownicę wystającą z kabiny ? Moge tylko wspolczuc rodzinie jesli podobnym kluczem dobierasz wszystko inne. Na pewno ta kabina z ta deszczownica bedzie tak dlugo dobrze sluzyc jak Twoja PC... Trzebabylo szmate powiesic i dac zwykly kran za 25 zl, wtedy przynajmniej bys ulzyl temu, co to bedzie kamien z tej kabiny szorowal szczoteczka do zebow z kazdego zakamarka. Jak to jest ze bedac takim mistrzem wyszukiwania okazji cenowych dodatkowo dostajac zwrot z kopalni wydales na budowe ponad 350 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.10.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Po raz kolejny ośmieszyłeś się nieznajomością tematu i dzisiejszych cen próbując mnie zdyskredytować. Co powiesz na cenę 139zł za deszczownicę wystającą z kabiny ? Samo sie zamontowalo? Woda i kannaliza sama sie za darmo podprowadzila? Ile placiles za punkt wod-kan i materialy? Arturo to sa wlasnie szczegoly ktore polaczone w calisc daja finalny koszt i nie jest to 260zl od ktoych zaczales dyskusje tylko z postu na post beda coraz wieksze. Poza tym stary jestes ale malo rozgarniety skoro nadal nie potrafisz napisac raz a pozadnie, edytujesz posty po pol godzinie w zaleznosci od tego kto jak ci odpowie na nie, dziecinada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 W taki sam sposob liczysz koszty wszystkego w swoim domu, dla ciebie CO to cena pci i cena rurek, reszta to przeciez malo stotne itd. Jak robiles kostke brukowa to kszt liczyles po cenie m2 kostki? Bo u mnie m2 kstki to nie bylo nawet 50% ceny calosci, to sa faktyczne koszty inwestycji a nie jakies ceny jednostkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 A pyxis ani faktury za prąd, ani faktury za PCi i DZ Czyżby wszystko na czarno? A co, tak Cie to boli? "Masz leb i ch..., to kombinuj". Kto Ci zabronil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.10.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 To rozsadnie... chcac miec tanio... a jak sie nie psuje to juz wogole ta... butelki plastikowe i stare opony pociete na kawalki.... wszystko mozna Chciałbym by następne auto tak się psuło jak to. Jeżdżę nim już 10 lat i w sumie naprawy to znikomy koszt. W sumie tanio. Pampersy to u moich sąsiadów. Stąd zawsze o nich wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 suchajcie no pompiarze macie szansę się wykazać.. do co będę miał kable i żadne krzyki i płacze.. cośtam.. ale do CWU myśclę o pompie.. ma ktoś takiego hewalexa do cwu: Hewalex pcwu-3,8h-a3 na allegro za 3350 są do kupienia.. http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-hewalex-pcwu-3-8h-a3-i3645751151.html i co sądzicie o współpracy takiej pompy z wentyylacją mechaniczną opisaną tutaj: http://www.hewalex.pl/pliki/pobierz/chlodzenie-pompa-ciepla.pdf będe miał WM i reku wiec może by się dało to pożenić.. Jedyne wyjście dla Ciebie to: Rickenbacher ULTRAX HPW: http://instalpiast.pl/pl/p/Pompa-ciepla-WOLF-Rickenbacher-Ultrax-HPW,-stal-nierdzewna/1613 A co tam będziesz sobie żałował mając kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Pampersy to u moich sąsiadów. Stąd zawsze o nich wspominam "Kremacja" zuzytego papmpersa chyba niewiele energii daje. Spokojnie moze byc w bilansie na minus (jak zdrowo ulany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts