Gość Arturo72 25.10.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) To już trochę inaczej brzmi niż ta poprzednia kwota. Lobo jednak nie o deszczownicy pisał. Pytał o baterie i silikon ? Bateria do tej kabiny była kupiona z allegro,termostatyczna za chyba 80zł,nówka ale rozpakowana,ceny silikonu i syfonu nie pomnę ale wybierałem najtańsze w LM,całośc za max.50zł Moge tylko wspolczuc rodzinie jesli podobnym kluczem dobierasz wszystko inne. Na pewno ta kabina z ta deszczownica bedzie tak dlugo dobrze sluzyc jak Twoja PC... Trzebabylo szmate powiesic i dac zwykly kran za 25 zl, wtedy przynajmniej bys ulzyl temu, co to bedzie kamien z tej kabiny szorowal szczoteczka do zebow z kazdego zakamarka. Jak to jest ze bedac takim mistrzem wyszukiwania okazji cenowych dodatkowo dostajac zwrot z kopalni wydales na budowe ponad 350 tys? Obudź się,ta kabina jest w pomieszczeniu gospodarczym Edytowane 25 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.10.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Jedyne wyjście dla Ciebie to: Rickenbacher ULTRAX HPW: http://instalpiast.pl/pl/p/Pompa-ciepla-WOLF-Rickenbacher-Ultrax-HPW,-stal-nierdzewna/1613 A co tam będziesz sobie żałował mając kable nie mówie nie.. a co ona ma takiego czego nie mają inne? bo firma nic mi nie mówi.. ale na pompach się nie znam więc pytam wyznawców .. to ustrojstwo jakiś wypas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 nie mówie nie.. a co ona ma takiego czego nie mają inne? Jest tak samo droga jak kable Mówiąc poważnie,głupotą i to wielką dla mnie jest pakowanie kabli w wylewkę i kupowanie pompy ciepła do cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 25.10.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Pytał o baterie i silikon ? Bateria do tej kabiny była kupiona z allegro,termostatyczna za chyba 80zł,nówka ale rozpakowana,ceny silikonu i syfonu nie pomnę ale wybierałem najtańsze w LM,całośc za max.50zł Obudź się,ta kabina jest w pomieszczeniu gospodarczym To nie mogles miec brodzika albo wiekszej umywalki? Masz wyjatkowe uzasadnienie na niektore wydatki, tzn. zeby nie byly zle odebrane dales tu i tam byle co, wez sie pare razy po porzadnej robocie w tej kabinie umyj to zrozumiesz co to znaczy ja czyscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 25.10.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Pytał o baterie i silikon ..... I podłączenie, kanalizę, płytki....Ale dobrze że znowu coś dorzuciłeś w postaci baterii. I jeszcze termostatyczna. Nie było zwykłej ale rozpakowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Jak robiles kostke brukowa to kszt liczyles po cenie m2 kostki? Bo u mnie m2 kstki to nie bylo nawet 50% ceny calosci, to sa faktyczne koszty inwestycji a nie jakies ceny jednostkowe Nie mogłem się oprzeć Cena kostki 38zł/m2,cena robocizny za m2 to średnio 35zł/m2(duża pod 20zł/m2 wieksza po 40zł/m2 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.10.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Ktoś kto dzisiaj namawia na kable zamiast wodnej podłogówki musi mieć w tym swój interes lub nie ma pojęcia o dzisiejszej rzeczywistości,czego przykładem jest następny kablarz Lobo,który.....Artur - masz jakieś dziwne schizy.... nikt nikogo nie namawia - każdy kablarz w 99,99% tą decyzje podjął sam , wszystko przeliczył , rozważył wszelkie za i przeciw .....ja widzę tylko jedno .... liczba osób decydujących się na kable z roku na rok się podwaja - WIDZĘ DUŻĄ TWOJĄ ZASŁUGĘ - dziękujemy Ci ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.10.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 .....ja widzę tylko jedno .... liczba osób decydujących się na kable z roku na rok się podwaja - Rzuc jakiegos linka do tych statystyk. Chetnie sie zapoznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 To nie mogles miec brodzika albo wiekszej umywalki? Masz wyjatkowe uzasadnienie na niektore wydatki, tzn. zeby nie byly zle odebrane dales tu i tam byle co, wez sie pare razy po porzadnej robocie w tej kabinie umyj to zrozumiesz co to znaczy ja czyscic Miałem puste miejsce,260zł to nie majątek także tak jakoś wyszło Na pewno za 2000zł nie wstawiłbym tam kabiny Kabina jest z rzadka używana,jak kominek służy jako mebel i wypełnienie miejsca i tyle,szyby się są zachlapane,żeby trzeba było je myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.10.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Jest tak samo droga jak kable Mówiąc poważnie,głupotą i to wielką dla mnie jest pakowanie kabli w wylewkę i kupowanie pompy ciepła do cwu. dlaczego.. przecież tu wałkujecie że zysków bytowych czy czegośtam nie wlicza się do co cy odwrotnie.. nie wiem bo wątek ze 100 stron temu straciłem i nie bardzo chce go odzyskiwać.. dlatego nie pytałem o zdanie w kwestii kabli i dlatego pytałem o tanią pomp ciepła pp którą mogę popędzić powietrzem zza rekuperatora.. i czym się różni taka pompa z baniakiem wbudowanym od takiej jak podałem osobnej i oddzielnego baniaka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.10.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 No... budowanie sie to finansowa porazka... mozna przeciesz miszkac w bloku na 52m2... mniej nerwow i wiecej pieniedzy w kieszeni... Sam polecasz tę pompę. Napisz coś więcej o niej. Gdyby nie Ty, nawet nie wiedziałbym o jej istnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 25.10.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) suchajcie no pompiarze macie szansę się wykazać.. do co będę miał kable i żadne krzyki i płacze.. cośtam.. ale do CWU myśclę o pompie.. ma ktoś takiego hewalexa do cwu: Hewalex pcwu-3,8h-a3 na allegro za 3350 są do kupienia.. http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-hewalex-pcwu-3-8h-a3-i3645751151.html i co sądzicie o współpracy takiej pompy z wentyylacją mechaniczną opisaną tutaj: http://www.hewalex.pl/pliki/pobierz/chlodzenie-pompa-ciepla.pdf będe miał WM i reku wiec może by się dało to pożenić.. witam to można pożenić, fajnie może działać, za niewielkie pieniądze tylko trzeba wiedzieć, że pompa na potrzeby c.w.u. bedzie grzać ograniczony czas, np. 2-3 godziny na dzień - tylko w tym czasie będzie chłodzić trzeba też wziąć pod uwagę przepływy powietrza, które są związane z tą pompą pozdrawiam Edytowane 25 Października 2013 przez mar1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Artur - masz jakieś dziwne schizy.... nikt nikogo nie namawia - każdy kablarz w 99,99% tą decyzje podjął sam , wszystko przeliczył , rozważył wszelkie za i przeciw .....ja widzę tylko jedno .... liczba osób decydujących się na kable z roku na rok się podwaja - Tia Ktoś tu pisał niedawno,że może "załatwić" najtańsze kable w regionie...nie wiesz kto kto byl ? Czyżbym musiał zapodać cytat ? Żaden nowy kablarz tutaj nie podjął decyzji sam o kablach w wylewce,każdy opierał się o Wasze bzdurne i kłamliwe teorie ale cóż zrobić,ich wina bo nie mają własnego rozumu a skończyli raczej 18 lat także odpowiadają za swoje włąsne decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 witam to można pożenić, fajnie może działąć, pozdrawiam Z wodną podłogówką do c.o a nie z kablami Czytaj Waść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 tylko w tym czasie będzie chłodzić trzeba też wziąć pod uwagę przepływy powietrza, które są związane z tą pompą pozdrawiam Poza tym bzdury opowiadasz naciągając na tą pompę. "Chłodzenie" w godzinach taniej taryfy ? To nie do kablowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.10.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 witam to można pożenić, fajnie może działać, za niewielkie pieniądze tylko trzeba wiedzieć, że pompa na potrzeby c.w.u. bedzie grzać ograniczony czas, np. 2-3 godziny na dzień - tylko w tym czasie będzie chłodzić trzeba też wziąć pod uwagę przepływy powietrza, które są związane z tą pompą pozdrawiam z tym dam sobie radę.. reku zrobię sam, całe sterowanie też.. więc przepustnice też wysteruję.. przepływy które podają mniej więcej są takie same jak wydajność mojej wentylacji.. Z wodną podłogówką do c.o a nie z kablami Czytaj Waść sam czytaj.. w pdfie który podałem jest schemat współpracy z WM a nie z podłogówką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.10.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Poza tym bzdury opowiadasz naciągając na tą pompę. "Chłodzenie" w godzinach taniej taryfy ? To nie do kablowców ale on nic nie chce sprzedac.. poza tym może kto inny się wypowie,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 25.10.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Z wodną podłogówką do c.o a nie z kablami Czytaj Waść witam ty znowu o połączeniu tej pompy z c.o. jak sama nazwa wskazuje ona jest do c.w.u. i tak chce ją pożenić _artur_ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.10.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Tia Ktoś tu pisał niedawno,że może "załatwić" najtańsze kable w regionie...nie wiesz kto kto byl ? Czyżbym musiał zapodać cytat ? nikomu nic nie zalatialem i nie zalatwiam , nie mam w tym zadnego interesu jak tylko to by pokazywac innym ze mozna tanio ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 ale on nic nie chce sprzedac.. poza tym może kto inny się wypowie,, Nie ? Jesteś pewien ? Człowieku,bazuj na swoim rozumie bo daleko lub długo ze swoim domem nie zajedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts