Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A siad wiecie ze wasze pci nie maja cop 4 albo 2, no wlasnie nie wiecie, a to ze ktos ma opomiarowwne to swiadczy tylko o jego cop a nie waszym jak to pyxis podajesz.

Popatrz na opis mojego domu w stopce. Czy przy zuzyciu troszke ponad 4k kWh przez pompe mam sobie zalozyc SPF=2. W takim razie co mi ogrzalo chalupe, bo przeciez nie sugerowane przez Pipke ledy pracujace z COP=2 :)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Popatrz na opis mojego domu w stopce. Czy przy zuzyciu troszke ponad 4k kWh przez pompe mam sobie zalozyc SPF=2. W takim razie co mi ogrzalo chalupe, bo przeciez nie sugerowane przez Pipke ledy pracujace z COP=2 :)

komputer Ci grzeje, bo się zatraciłeśna forum - cała dobę piszesz głupoty :)

zobacz, czy tam żony ktoś Ci nie pieści w czasie, gdy wijesz sie jak piskorz, zeby nie pokazac faktury na 10kkWh

A nie lepiej poszukac "umiacego" za rozsadne pieniadze... moze nawet masz wsrod znajomych lub znajomych znajomych ;) Pomoga :)

W sumie to chcę dużo wiedzieć/umieć.

Trochę zaczyna mnie to męczyć, ale kiedy czytam na forum fuszerki "fachofców", to wole zmarnować kilkadziesiąt godzin na forum.

TV praktycznie nie oglądam (ostatnio jeszcze piątkowy wieczór od 21 poświęcałem na si-fi, teraz to nie wiem co to pudło).

Na końcu i tak trafię do wariatkowa z ogromu wiedzy :p której ciągle mało....:)

Widział,widział :)

Już pracował przy -16st.C w nocy w marcu i wystarczyło mu 7h pracy żeby utrzymywać 22st.C w domu.

Mimo tego mam G11,a co :)

Arturo wytlumacz mi jak to jest, ze jak pare dni temu wspominalem ze to nie bedzie twoj pierwszy sezon grzewczy, bo juz grzales w domu, to zarzekales sie ze ty utrzymywales 14* tylko, a tu w innym watku piszesz ze i do 22 grzales w mrozy...

Jak tu tobie wierzyc? Przeciez ty krecisz na kazdym kroku w zaleznosci o co pytaja i co lepiej pasuje napisac. Teraz juz wiesz czemu ludzie ci nie ufaja

Arturo wytlumacz mi jak to jest, ze jak pare dni temu wspominalem ze to nie bedzie twoj pierwszy sezon grzewczy, bo juz grzales w domu, to zarzekales sie ze ty utrzymywales 14* tylko, a tu w innym watku piszesz ze i do 22 grzales w mrozy...

Jak tu tobie wierzyc? Przeciez ty krecisz na kazdym kroku w zaleznosci o co pytaja i co lepiej pasuje napisac. Teraz juz wiesz czemu ludzie ci nie ufaja

Antoni godzien Pixela :)

komputer Ci grzeje, bo się zatraciłeśna forum - cała dobę piszesz głupoty :)

zobacz, czy tam żony ktoś Ci nie pieści w czasie, gdy wijesz sie jak piskorz, zeby nie pokazac faktury na 10kkWh

Juz Ci powiedzialem, ze predzej zobaczysz garbatego aniolka niz jakies moje faktury. Takiego dna nie siegne.

Wbrew pozorom ja pracuje i zagladam tylko na ten watek. Nie musze sie skupiac na maskowaniu lgarstw, wiec mam wiecej czasu niz Ty. :)

Gość Arturo72

I znowu się ośmieszasz,tym razem brakiem zrozumienia tego co czytasz :)

Grzałem od lutego,do lutego była koza i 14st.C

Ja bym na Twoim miejscu dał sobie na wstrzymanie z pisaniem,bo niedługo ludzie będą wytykali Cię palcami ;)

Wbrew pozorom ja pracuje i zagladam tylko na ten watek. Nie musze sie skupiac na maskowaniu lgarstw, wiec mam wiecej czasu niz Ty. :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191620-POMPA-CIEP%C5%81A-zu%C5%BCycie-pr%C4%85du&p=6189754&viewfull=1#post6189754

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162348-odwierty-pionowe-ile-i-jakie-d%C5%82ugie&p=6191196&viewfull=1#post6191196

Jak widac nie tylko tutaj

I znowu się ośmieszasz,tym razem brakiem zrozumienia tego co czytasz :)

Ja bym na Twoim miejscu dał sobie na wstrzymanie z pisaniem,bo niedługo ludzie będą wytykali Cię palcami ;)

Tak juz zauwazylem ze mnie wytykaja, szczegolnie za te 260zl twojego natrysku i to ze na ocieplenie i system co ceu wydales wiecej niz ja.

Btw widze ze znalales ten wpis o grzaniu 14 stopni, podaj jaki numer postu bo jie pamietam kiedy dokladnie to bylo

U mnie pierwszy sezon grzewczy i tynki gipsowe.

Nie do konca bo juz grzales zeszlej zimy, wiec swoje odsalo, ponadto kedy skonczyles mokre prace - tynki posadzki? Przed latem wiec tez wody sporo odeszlo, wiec nie naciagaj jak zawsze masz to w zwyczaju

Grzałem od lutego,do lutego była koza i 14st.C.

No to teraz jest caly obraz...

Wiec kto kreci? Ja czy ty?

Nie dosc ze w tym watku napisales ze grzales tylko koza luty -luty do 14 to jic nie wspomniales o grzaniu pci do 22 stopni, czym szybko sobie przypomniales jak cie w watku o pci oskarzylu ze jeszcze pompy zima nie uzywales.

Wiec jak jednak jest jak pisalem ze odpowiedzi distosowujesz do sytuacji, mowisz to co wygodniej.

Wiec co nadal uwazasz ze te wygrzewanie nic nie znaczy, ze to ze dom wysychal latem nic nie znaczy?

Jaka teraz teorie wysnujesz? Jaka bedzie nowa bajeczka na potrzeby dyskusji