Pyxis 27.10.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 ale co konkretnie ...? Bo nie mozesz (nie chcesz) zrozumiec prostej rzeczy, ze piekarnik to nie CO, tylko odpad z bytowego. Takie podejscie wymagalo by rewizji Twoich "pogladow", a na to nie kazdego stac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 a co mnie obchodzi czyjś dom, czyjeś rachunki czy filozofia życia ...? a powinno skoro ma ktos takie koszty i zużycie lekko licząc 1/2 tego co przy kablach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.10.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 a co mnie obchodzi czyjś dom, czyjeś rachunki czy filozofia życia ...? myślisz że przy kablach i podobnej filozofii życia jaką teraz wyznaje miałby też zużycie 5000 kWh za całość na rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 przy młynkach i telewizorach latem zaczoł się jąkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.10.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 jasiu to taka twoja kablowa matematyka ten brykiet to u mnie koszt 200-250 zl bedzie przy zimie stulcia jak tam mlynek ? ale mnie mało interesuje ile wydałeś na brykiet czy inne pierdoły do ogrzewania, tak samo jak nie powinno nikogo interesować jakie ma rachunki moja czy inna chałupa i czy to dużo czy mało... a młynek ma się dobrze i nawet dzisiaj pracował z 15 sekund ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 no jASNE skoro za chwile zauwazy ze zuzycie 10000 kwh to x2 niz u mcypera wrócimy do kotła na wszystko i copu urojonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.10.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 ale mnie mało interesuje ile wydałeś na brykiet czy inne pierdoły do ogrzewania, tak samo jak nie powinno nikogo interesować jakie ma rachunki moja czy inna chałupa i czy to dużo czy mało... a młynek ma się dobrze i nawet dzisiaj pracował z 15 sekund ... ale cały czas udowadniałeś że wszyscy mają takie same rachunki za prąd i nagle przestało Cię to interesować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 ale mnie mało interesuje ile wydałeś na brykiet czy inne pierdoły do ogrzewania, tak samo jak nie powinno nikogo interesować jakie ma rachunki moja czy inna chałupa i czy to dużo czy mało... a młynek ma się dobrze i nawet dzisiaj pracował z 15 sekund ... no to po ubecku nie sugeruj ze pale brykietu za 1000zl akurat mamy prawo interesować sie ile zuzywa i ile go to kosztuje - dom magika od copów urojonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.10.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 ale cały czas udowadniałeś że wszyscy mają takie same rachunki za prąd i nagle przestało Cię to interesować? ja nikomu nic nie muszę udowadniać, wystarczy tylko spojrzeć na rachunki i uwzględnić budynek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Cos jasko-woznica nie ma dzisiaj "dnia" na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.10.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 no to po ubecku nie sugeruj ze pale brykietu za 1000zl akurat mamy prawo interesować sie ile zuzywa i ile go to kosztuje - dom magika od copów urojonych dawaj rachunki za rok eksploatacji chałupy to porozmawiamy o tych urojeniach ... ja kończę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 no dupy faktycznie nie urywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 vamp ładnie to wypunktowałjasiu okmcyper to nie urojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.10.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 no i wszyscy palą w kominku, tylko nie jasiek. udowodnione zostało na prostym przykładzie mcypera bez komina, że fizyka i matematyka nie kłamią. przy kablach miałby minimum 8000 kWh za całość i nic do tego nie ma piekarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.10.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 KIEDY SIE ZWROCI! Jak się wódkę popije winem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 viwaldi dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 uwzględnić budynek ... przecież o tym cały czas piszemy. jak możecie wrzucać Pyxisa i porównywać jego dom z domem kablarza, nie dość że mniejszym, to jeszcze znacznie lepiej izolowanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 27.10.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Czepiacie się Jasia.Pisał wcześniej (set stron wcześniej) że w jego czasach, kiedy rozpoczynał budowę, pompa komplet kosztowała 70k (jakoś tak).Pisał także że jeszcze nie dobił do ceny pompy, chyba nawet do połowy tej ceny.Moim zdaniem na tamte czasy wybrał dobrze.Dziś można kupić pompkę za 7k, samemu zamontować, dołożyć baniak+ inne pierdoły i mamy 15k bez podłogówki.Wtedy to było niemożliwe.Ot, takie odejście od tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.10.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Czepiacie się Jasia. Pisał wcześniej (set stron wcześniej) że w jego czasach, kiedy rozpoczynał budowę, pompa komplet kosztowała 70k (jakoś tak). Pisał także że jeszcze nie dobił do ceny pompy, chyba nawet do połowy tej ceny. Moim zdaniem na tamte czasy wybrał dobrze. Dziś można kupić pompkę za 7k, samemu zamontować, dołożyć baniak+ inne pierdoły i mamy 15k bez podłogówki. Wtedy to było niemożliwe. Ot, takie odejście od tematu. Tego się akurat nikt nie czepia . Ja się czepiam zaprzeczania faktowi, że pompa zmniejsza rachunki za ogrzewanie i prąd. Kiedyś pompy były faktycznie drogie, ale dzisiaj bez sensu zamykać sobie drogę do tańszego ogrzewania domu i CWU. A przypuszczam, że ceny dalej będą spadać. Ceny energii wręcz przeciwnie. Wystarczy nakaz zwiększenia udziału OZE albo ożywienie gospodarcze i prąd zdrożeje prędzej czy później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Czepiacie się Jasia. Pisał wcześniej (set stron wcześniej) że w jego czasach, kiedy rozpoczynał budowę, pompa komplet kosztowała 70k (jakoś tak). Pisał także że jeszcze nie dobił do ceny pompy, chyba nawet do połowy tej ceny. Moim zdaniem na tamte czasy wybrał dobrze. Ale on mentalnie dalej jest w czasach, gdy planowal swoja budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts