Hippek 27.10.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Hipka dobrze że jesteś bo tyranopompy nie śpią... zauważ, że poza jednym zawodnikiem żaden wykresiku nie skomentował - czyli zdaje się, że jest ok 10 lat i ani dnia mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 ja bym ciebie nigdy ale to przenigdy tak nie nazwał Hmm... to moze lepiej od razu tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 no wydusiłes to z siebie czyli zamiast w pompkę może trzeba było kupić lepszej klasy pozostały equipment elektryczny w domu - czyli Tv, pralkę, zmywarkę, zarówkę itd... I ktores z tych urzadzen pracowalo by z COP>1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.10.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Hmm... to moze lepiej od razu tak:[ATTACH=CONFIG]221061[/ATTACH] pompować chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 27.10.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Hmm... to moze lepiej od razu tak:[ATTACH=CONFIG]221061[/ATTACH] Wy świntuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.10.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Hmm... to moze lepiej od razu tak:[ATTACH=CONFIG]221061[/ATTACH] to zielone to PYXIS a ten wiekszy drab, to ten, co mu pompkę sprzedał - dokładnie tak Cię pompował w popielnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.10.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 I ktores z tych urzadzen pracowalo by z COP>1 ? choćby LED bęcwałku' postudiuj też troszkę temat klas energetycznych sprzętu AGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 to zielone to PYXIS a ten wiekszy drab, to ten, co mu pompkę sprzedał - dokładnie tak Cię pompował w popielnik... Kazdy jak widac ma swoje fantazje na temat sprzedawcow. Jak Cie stary w galerie sama puszcza, to ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 choćby LED bęcwałku' postudiuj też troszkę temat klas energetycznych sprzętu AGD Czyli wg Ciebie LEDy maja COP>1? Jestes mi winna za masc na zajady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.10.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Kazdy jak widac ma swoje fantazje na temat sprzedawcow. Jak Cie stary w galerie sama puszcza, to ja nie wiem. wydrukuj sobie wykresik i nad łózeczkiem powieś; jutro pogadamy odmeldowuję się - PYK! p.s. co to tak burczy w kotłowni - aaa - to CWU u PYXISA się robi na rano chociaz właściwszym okresleniem byłaly LWU - Letnia Woda Uzytkowa - bo 49stC w zbiorniku, to w kranie ma ze 32... p.s.2. LEDy mają COP=1; to cała reszta ma mniej niż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.10.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) Zagalopowałem się, późno już. Dopłata do PC w stosunku do prądu to 17 tys. to nie zmienia faktu, że to znacznie mniej niż Twoje 25 tys. zł. Załóż COP 2.5, bo to powietrzna pompa ciepła. No i nie jestem pompiarzem. i pompa grzeje taniej czy nie? EDIT: no i pomijam tutaj istnienie takich rzeczy jak wspomniana wcześniej Jula Edytowane 27 Października 2013 przez imrahil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.10.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) Zagalopowałem się, późno już. Dopłata do PC w stosunku do prądu to 17 tys. to nie zmienia faktu, że to znacznie mniej niż Twoje 25 tys. zł. Załóż COP 2.5, bo to powietrzna pompa ciepła. No i nie jestem pompiarzem. i pompa grzeje taniej czy nie? EDIT: no i pomijam tutaj istnienie takich rzeczy jak wspomniana wcześniej Jula oferta jest? nie widzę - PYK! założmy, że kupiłeś sobie wypas za 8 tysia drozej i masz SCOP = 2,8 - pasi? i co? i pstro, bo dalej 10 latek... Edytowane 27 Października 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 wydrukuj sobie wykresik i nad łózeczkiem powieś; jutro pogadamy odmeldowuję się - PYK! p.s. co to tak burczy w kotłowni - aaa - to CWU u PYXISA się robi na rano chociaz właściwszym okresleniem byłaly LWU - Letnia Woda Uzytkowa - bo 49stC w zbiorniku, to w kranie ma ze 32... p.s.2. LEDy mają COP=1; to cała reszta ma mniej niż 1 Jak bys odkrecila u mnie sama "letnia" jak piszesz i wlazla do wanny, do dup..ko bys miala poparzone. Ja takich masochistycznych sklonnosci nie mam, wiec mi 41 ustawione spokojnie wystarcza. Co jeszcze wg Ciebie z tego co wymienilas ma COP>1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.10.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 oferta jest? nie widzę - PYK! np. tutaj http://www.eko-karbon.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.10.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Jak bys odkrecila u mnie sama "letnia" jak piszesz i wlazla do wanny, do dup..ko bys miala poparzone. Ja takich masochistycznych sklonnosci nie mam, wiec mi 41 ustawione spokojnie wystarcza. Co jeszcze wg Ciebie z tego co wymienilas ma COP>1 ? światło dzienne dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.10.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 to zielone to PYXIS a ten wiekszy drab, to ten, co mu pompkę sprzedał - dokładnie tak Cię pompował w popielnik... dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 światło dzienne No tak...zapomnialem, ze balwan rzadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 27.10.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 ć moja żona brzydzi się jak ma coś nieumyte przez kilka godzin Każdy ma jakieś fobie:) Ona akurat ma taką, ja mam inne natręctwa;) Ale: po pierwsze, nie pisałeś o żonie, tylko o oszczędności, stąd też mój bój w obronie zmywarki, po drugie - jest to właśnie przykład nietrafionej inwestycji i nierozpoznania swoich potrzeb:) A to akurat przy planowaniu budowy domu jest jednym z ważniejszych aspektów: kilka pytań, jaki tryb życia prowadzę, jak jest moja sytuacja życiowa, czy zmieni się i jak szybko, ile wody zużywam;), jakiej wielkości dom jest mi potrzebny, jaka temperatura w domu jest dla mnie i MOJEJ RODZINY komfortowa i akceptowalna, wreszcie, jaki jest akceptowalny poziom rachunków za utrzymanie i ogrzanie domu. No i te całkiem nieracjonalne, ale ważne: czy np. brzydzę się nieumytych naczyń w zmywarce (naprawdę, bez złośliwości) . Odpowiedzi na te pytania prowadzą do wyboru takich, a nie innych rozwiązań w domu. Dlatego wkurza mnie Arturo, który dzieli nas na tych, co myślą i nie myślą (tzn. kablarze nie myślą, pompiarze myślą). Ja w podejmowaniu decyzji np. o pojemności "bojlera" i sposobie grzania cwu brałam pod uwagę nawet głupią zmywarkę. Myślę, że większość z nas w ten sposób analizowała swoje potrzeby. I to, co jest dobre dla mnie, nie musi być dobre dla Arturo.I odwrotnie. To "OCZYWISTA OCZYWISTOSĆ", ale w ferworze kłótni zapominacie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 28.10.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tutaj obiecany schemat, w dwóch wersjach bo co niektórzy mogą nie zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 28.10.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tutaj obiecany schemat, w dwóch wersjach bo co niektórzy mogą nie zrozumieć. hej.. przy uszkodzeniu różnicówki w ten sposób jak podajesz to tak będzie pytanie jak często występują takie uszkodzenia ? czy faktycznie to duży problem? btw. widać z tego że różnicówki 3-fazowe powinny obsługiwac tylko odbiorniki zasilane 3 fazami, tak od wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts