Pyxis 28.10.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Pyxis do zony tez sie tak zwracasz jak do Hipki? A czy moja zona uprawia taka chamowe na forum? Czy sugerujesz, ze kobiecie naleza jakies specjalne wzgledy? Ja Cipke juz dawno traktuje nie jako kobiete, bo to raczej Hipolit stuka w klawiature. Natura nie mogla by sie az tak pomylic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 28.10.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Jak pompy sie nie psują to dlaczego dają tak krótką gwarancję? Pyxis do zony tez sie tak zwracasz jak do Hipki? Juz rozumiem czemu Antoni vek Artur tak tu die dowartosciowuje... juz jego pompka zdechla to trzeba gdzies popuscic forum emerytów co ja tu robie... Yes, yes, yes Są nawet auta co maja dłuższą gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tutaj obiecany schemat, w dwóch wersjach bo co niektórzy mogą nie zrozumieć. Czyli sugerujesz sytuacje z uszkodzeniem aparatu. To samo moze sie chyba stac, jak bedziesz mial uszkodzenie toru N przed rozdzielnia. IMHI "straszysz" chyba troszke na wyrost, ale chetnie wyslucham opini kogos kto sie elektryka zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 28.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 .. Ktos kupi fiats za 60k i bedzie szczesliwy ja kupie S za 7k. Zywotnosc pewnie zblizona Oczywiscie, Fiat jest zły a Wieśwagen najlepszy - typowe PRL-owskie podejście. A kto wymyślił CR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Hipcia 35 tyś za pompe w dzisiejszych czasach przy zwykłych domkach?i jeszcze z takim copem nędznym.ja w 2011 roku z robocizną zapłaciłem za swoją gównianą 17 tyś w tym zasobnik.gruntowa to w tej chwili 25 tyś.no ale oczywiście można podniecać się 35 tysiącami.jak ktoś chciał i kable i rurki to jego sprawa- każdy kombinuje po swojemu.grunt że nie zamyka się na inne sposoby niż kable. powtórzę to co zawsze - czytają nas przyszli budujący - biorą pod uwagę ozc przy 20 stop liczone i do tego kable -uważajcie żebyście w swoich domach precyzyjnie w swoich domach nie ustawiali w łazienkach 19,5 a w salonach 22życze wam takich domów gdzie dla waszych portfeli będzie bez znaczenia czy macie w domu 21 czy 24. jasia cenie za pomysły z wentylacją.hipcia ja to rozumiem zauroczenie zmywarkąu mnie w domu czy myjemy pod kranem czy zmywarką nam to zwisa przy kosztach , u ciebie tak pewnie nie będzie.U Pyxisa z nosem w .. pompa wytrzyma 30 lat spokojnie od ceny pompy mógłby odliczyć z 3 do 4 zmywarek .to nie ludzie od pomp zaczeli wyciągać jakieś zyski od zmywarek , tv no to nie wyśmiewajcie teraz dowodu że ona przy pompach uzasadnienia ekonomicznego może nie mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 28.10.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) Kurcze, strony w tym wątku lecą szybciej niż odcinki w "Dynastii". A długi prawie jak "Moda na Sukces" . Ale przechodząc do meritum, na lekkie ostudzenia nastrojów poniżej załączam fotkę mojej kotłowni (jeszcze zafoliowana). Jednej z 6-ciu oraz gratisowo fragment skrzynki z licznikiem od kabelków. Edytowane 28 Października 2013 przez MasterCheat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 A czy moja zona uprawia taka chamowe na forum? Czy sugerujesz, ze kobiecie naleza jakies specjalne wzgledy? Ja Cipke juz dawno traktuje nie jako kobiete, bo to raczej Hipolit stuka w klawiature. Natura nie mogla by sie az tak pomylic! to jest taki nowoczesny fenimizm - mogą wszystko ale jak im się odda tym samym to chamówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 28.10.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Kurcze, strony w tym wątku lecą szybciej niż odcinki w "Dynastii". A długi prawie jak "Moda na Sukces" . Ale przechodząc do meritum, na lekkie ostudzenia nastrojów poniżej załączam fotkę mojej kotłowni (jeszcze zafoliowana). Jednej z 6-ciu oraz gratisowo fragment skrzynki z licznikiem od kabelków. No to napisz czy te sterowniki ESCO nie zawyżają temperatury - ma takie jasiek71 i by działały prawidłowo wyprowadził czujnik temperatury poza sterownik - elektronika grzeje czujnik. Możesz porównać wskazania z termometrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 28.10.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) w ustawieniach zaawansowanych jest kalibracja i ustawiasz jak chcesz. Akurat dysponuję termometrem na podczerwień o takim: http://www.twoja-apteczka.pl/termometr-bezdotykowy-thermoflash-lx26-p-1886.html i sobie ustawiłem żeby sterownik pokazywał to samo co termometr. Oczywiście ustawiałem na włączonym od dłuższego czasu sterowniku. ps. a termometrem przy okazji pomierzyłem gdzie mi najwięcej ciepełka ucieka/zimna wchodzi. Przykładowo, mam okna 3-szybowe i na samej szybie temperatura o prawie 2 stopnie większa niż przy zawiasach okna i generalnie na ramie.Za to na drzwiach wejściowych na szybce najchłodniej.przy oknie tarasowym na dole w rogu przy połączeniu ściany z ramą okna też chłodek. Edytowane 28 Października 2013 przez MasterCheat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 mnie tylko intryguje te zużycie dzienne CWU=50l no chyba że sama mieszkasz.... to tak na odczepnego, bo u mnie CO + CWU = 9kkWh przyjmij, ze to suma 5 przepływek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 28.10.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja mam te same i rzeczywiście czujnik temp. należy wyprowadzić na zewnątrz, taki ich urok ale jeśli chodzi o konfiguracje są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 No... np. KIA smieje si z Kia, bo ma naklejke: mam 7 lat gwarancji a realnie ma 5+2 to tak, jak pytałam kolegi w szkole: I - Ile masz ocen z matematyki? - jedną. -no jak jedna, jak widzę w dzienniku, że dwie? - no JEDNĄ z odpowiedzi i JEDNĄ ze sprawdzianu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 28.10.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 to jest taki nowoczesny fenimizm - mogą wszystko ale jak im się odda tym samym to chamówa to jest problem ludzki stary jak świat... drzazgę w oku człeka zobaczy a belki w swoim nie widzi czyli po nowemu... ja mogę krytykować wszystko i wszystkich, metodami dowolnymi, za to mnie nie wolno krytykować bo to chamstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 28.10.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 baj de łej sprawdziłem straty postojowe na swoim zbiorniku 250l... na dzisiaj wahają się w granicach ok 1,2 - 1,5 kWh/doba temp CWU 45C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 to jest taki nowoczesny fenimizm - mogą wszystko ale jak im się odda tym samym to chamówa ale ja się nie skarżę przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 28.10.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Namęczyłem się i wszystko pomierzyłem. /tak dla rozluźnienia/ a więc 01.10.2013 do 27.10.2013 cwu 6,8 kwh / doba x 28 = 190,4 c.o. 5 kwh /doba x 28 = 140 zmywarka 1,2 kwh /doba x 20 = 24 żarówki 7 kwh / doba x 28 = 196 pompa studni 3 kwh / doba x 28 = 84 zyski bytowe 1,2 kwh/doba x 28 = 134,40 itd itd, można sobie życie komplikować bym zapomniał wibrator 2,8 kwh/doba x 17= 47,60 ..........lubię sobie czasem podłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 28.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Czyli sugerujesz sytuacje z uszkodzeniem aparatu. To samo moze sie chyba stac, jak bedziesz mial uszkodzenie toru N przed rozdzielnia. IMHI "straszysz" chyba troszke na wyrost, ale chetnie wyslucham opini kogos kto sie elektryka zajmuje. To nie jest straszenie, takie sytuacje mają miejsce. Co do wypadnięcia toru PEN w sieci energetyki zawodowej to ratuję Ciebie tylko odpowiedni uziom. Natomiast stosując aparaty przerywające tor N sam sobie stwarzasz zagrożenie powstania sytuacji którą narysowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Namęczyłem się i wszystko pomierzyłem. /tak dla rozluźnienia/ a więc 01.10.2013 do 27.10.2013 cwu 6,8 kwh / doba x 28 = 190,4 c.o. 5 kwh /doba x 28 = 140 zmywarka 1,2 kwh /doba x 20 = 24 żarówki 7 kwh / doba x 28 = 196 pompa studni 3 kwh / doba x 28 = 84 zyski bytowe 1,2 kwh/doba x 28 = 134,40 itd itd, można sobie życie komplikować bym zapomniał wibrator 2,8 kwh/doba x 17= 47,60 ..........lubię sobie czasem podłubać bez wibracji wychodzi 730kWh / miesiączek - u Hipci wyjdzie 820-850 kWh przy deczko większym domku: ) czyli pompiarze zamkną pażdziernik z wynikiem ... no walsnie - jakim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 To nie jest straszenie, takie sytuacje mają miejsce. Co do wypadnięcia toru PEN w sieci energetyki zawodowej to ratuję Ciebie tylko odpowiedni uziom. Natomiast stosując aparaty przerywające tor N sam sobie stwarzasz zagrożenie powstania sytuacji którą narysowałem przecież u Pynisa to niemożliwe nie, na bank nie - wszedzie, tylko nie u niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.10.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 To nie jest straszenie, takie sytuacje mają miejsce. Co do wypadnięcia toru PEN w sieci energetyki zawodowej to ratuję Ciebie tylko odpowiedni uziom. Natomiast stosując aparaty przerywające tor N sam sobie stwarzasz zagrożenie powstania sytuacji którą narysowałem Rownie dobrze moze byc sytuacja pojawienia sie potencjalu na torze N wskutek np, uszkodzenia izolacji. To sa przypadki awaryjne. Wtedy lepiej miec tor N odcinany. Rozlaczniki przeciwpozarowe chyba tez tak wlasnie maja. Jesli jestes "praktykiem" to napisz czy czesto i ile razy miales do czynienia z sytuacja spalenia odbiornikow na skutek niezalczenia/rozlaczenia toru N przez aparature. Chetnie tez bym wysluchal opinii jeszcze kogos, bo mi jest to trudno ocenic, bom kompletny laik w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts