Hippek 28.10.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 CWU 90 KWH RESZTA DOMU 250-280 KWH no i niewinne he he 30 brykietu[18zł]+ podpałka brzozowa 5-10zł? no to ja pytam: jaki jest COP domu maluxa vs 730kWh... zapomniałam, kogo... ano równo 2! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 hipciuskoro grzejąc wodę cwu do 48 mam cop 2,9to racz\ej w pażdzierniku cop do co byłby wyższy -skoro zasilanie nie byłoby większe niż 25 stop.pewnie gdzieś między 3,5a 4oczywiście nie zapominam że to dopiero pażdziernik.z drugiej strony latem cop na cwu miałem w okolicach 3,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.10.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 no to ja pytam: jaki jest COP domu maluxa Nie ma czegos takiego jak "COP domu". Dom to nie maszyna cieplna. W Twoim swiecie nawet LEDy pracuja z COP, ale to sa tylko urojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 jest jest tylko ty tego nie rozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) hipciu skoro grzejąc wodę cwu do 48 mam cop 2,9 to racz\ej w pażdzierniku cop do co byłby wyższy -skoro zasilanie nie byłoby większe niż 25 stop. pewnie gdzieś między 3,5a 4 oczywiście nie zapominam że to dopiero pażdziernik. z drugiej strony latem cop na cwu miałem w okolicach 3,5 wszystko cacy, tylko paradoks jest taki, ze w pazdzienriku Ci tyle ciepla nie potrzeba; masz je do dyspozycji baaardzo tanie (cop=4) ale nie kotłujesz go do domu... a jak potrzeba (luty), to COP wtedy ledwo zipie... a stąd juz do wózka jasia niedaleko ciepło, cieplo... Edytowane 28 Października 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 HIPCIU wyprowadz się z tego domu natychmiastmówisz o pażdzierniku że zużyłaś 730 kwh-masakra totalna- ty chyba faktycznie grzejesz zmywarką domoto dowódod 20 lipca do 20 września mamy rachunek 723 kwh a hipci wychodzi miesiąc 730 kwhu nas te 723 kwh to są 2 domy [3 telewizory bycze , 3 lodówki , zamrażarka typu zmieszczą się 2 teściowe, komputery, c wu -160 kwh 2 miesiące, dużo krajzeg , kosiarek , młotów wyburzeniowychno ale u nas to jest na 2 miesiące i na 2 domy.hipcia ty masz powstawiane okna czy mieszkasz w stanie surowym otwartym?możesz ponabijać się z mojego brykietu ale u ciebie coś jest w czarnej dziurze [jakaś wtyczka?] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 już jeden luty grzałem ale faktycznie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 HIPCIU wyprowadz się z tego domu natychmiast mówisz o pażdzierniku że zużyłaś 730 kwh-masakra totalna- ty chyba faktycznie grzejesz zmywarką dom oto dowód od 20 lipca do 20 września mamy rachunek 723 kwh a hipci wychodzi miesiąc 730 kwh u nas te 723 kwh to są 2 domy [3 telewizory bycze , 3 lodówki , zamrażarka typu zmieszczą się 2 teściowe, komputery, c wu -160 kwh 2 miesiące, dużo krajzeg , kosiarek , młotów wyburzeniowych no ale u nas to jest na 2 miesiące i na 2 domy. hipcia ty masz powstawiane okna czy mieszkasz w stanie surowym otwartym? możesz ponabijać się z mojego brykietu ale u ciebie coś jest w czarnej dziurze [jakaś wtyczka?] kochaniutki, w lecie to ja mam 360kWh/miesiac i za 2 miechy (od 15.07 do 15.09) mialabym 720kWh nie kumam - o co kaman? sezon zaczelam 15.09 - pisalam; podaj mi zuzycie od 20.09 do 20.10 u Ciebie i odnies to do moich 840kWh p.s. na tym fakcie, ze latem mamy takie samo zuzycie smiem porownywac COP domu.. bo mieszkamy tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.10.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Arturo72 Widziales moje zestawienie kosztow budowy? Tak,ja za robociznę za SSO płaciłem 38tys.zł,wylewki,tynki wewnetrzne i zewnętrzne,brukowanie to także prace zlecone firmom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.10.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tak,ja za robociznę za SSO płaciłem 38tys.zł,wylewki,tynki wewnetrzne i zewnętrzne,brukowanie to także prace zlecone firmom. No i w mojej kwocie 15-20tys.zł to dodatkowe koszty na zabezpieczenia przeciw szkodom górniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.10.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ciebie duzo taniej wynioslo i do tego ma wm z reku i pc Dużo rzeczy robiłem sam,m.in.WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Znowu test "cool"? Hipciu gdybys korzystala czesciej z tego co trzeba tam gdzie trzeba zamiast nosow w d... To bys zrozumiala roznice. A wmiedzyczasie jest jak jest noi to wyjaśnij mnie, blondynce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 28.10.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja mam te same i rzeczywiście czujnik temp. należy wyprowadzić na zewnątrz, taki ich urok ale jeśli chodzi o konfiguracje są super. to nie lepiej je po prostu ustawić na "chodzie" - skalibrować? cna czym polega to "wyprowadzenie czujnika na zewnątrz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 CWU 90 KWH RESZTA DOMU 250-280 KWH no i niewinne he he 30 brykietu[18zł]+ podpałka brzozowa 5-10zł? HIPCIA LICZ TO ZA OKRES 20wrzesień -20 pażdziernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) hipcia bimbrownia to tylko dla rodziny czy dla całej okolicy ?730 kwh -miesiąc lqatem porażka bez grzania masz prawie 9000kwh i plus symboliczne grzanie zimą z 5000-70000kwh. przepraszam 730 kwh masz latem na 2 miesiąceczyli destylacja na własny użytek przepraszam jeszcze raz.no ale twój nowoczesny domek zużywa dokładnie tyle samo co u nas 2 domy i 2 rodziny.HIPCIA - o co chodzi , tylko destylacją to tłumaczysz? Edytowane 28 Października 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.10.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ale ona chce abys ptaszka podal. Lubi i nos i ptaszka Coraz trudniej mi pojac o co kobiecie biega. Najlepszy jest ten "COP dla domu". Nie moge sobie jakos wyobrazic sensownej interpretacji fizycznej takiego wspolczynnika, ale to jest dla niej nie wazne. Jeden komplikuje liczenie kosztow CO przez podawanie FV za caly prad z calego roku, a drugi(a) chce liczyc jakies wspolczynniki "pocieszajace" po nietrafionym wyborze systemu CO. Dom wariatow Panie, dom wariatow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 HIPCIA LICZ TO ZA OKRES 20wrzesień -20 pażdziernik ale was ten nos boli-ale trzeba bylo nie zaczynac maluxie zuzyles 370kWh a ja zuzyje w tym okresie 840kWh (cale domy moj i Twoj) czyli 840/370 daje 2 z groszami skoro latem zuzywamy tyle samo, to reszta to czyste CO tak wiec sprawnosc Twojego systemu CO wzgledem moich kabli w w/w okresie wynosi ledwo ponad 2 amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Coraz trudniej mi pojac o co kobiecie biega. Najlepszy jest ten "COP dla domu". Nie moge sobie jakos wyobrazic sensownej interpretacji fizycznej takiego wspolczynnika, ale to jest dla niej nie wazne. Jeden komplikuje liczenie kosztow CO przez podawanie FV za caly prad z calego roku, a drugi(a) chce liczyc jakies wspolczynniki "pocieszajace" po nietrafionym wyborze systemu CO. Dom wariatow Panie, dom wariatow. kołku, z fvat liczymy koszt całego prądu zuzytego przez dom przez rok stad cop domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.10.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 no ale twój nowoczesny domek zużywa dokładnie tyle samo co u nas 2 domy i 2 rodziny. widocznie chodzicie spać z kurami i ogladacie jedno tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.10.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 kołku, z fvat liczymy koszt całego prądu zuzytego przez dom przez rok stad cop domu Pytam sie matolku, czy dom to maszyna cieplna, ze liczysz mu COP? Jak Ci zaproponowalem interpretacje tego wspolczynnika jako przypisanie "sredniego" COPu mojej zarowce i telewizorowi, to Ci sie to nie bardzo to spodobalo (poza bredniami, ze Twoje ledy maja COP>1). Jesli taki "COP dla domu" jest bytem pozbawionym sensu, to po co go wogole tworzyc? Trzeba bylo myslec o rachunkach przed zalaniam kabli w posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts