Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to z czego mam zrezygnować? z gotowania? z prysznica? przecież latem CO nie działa:)

no ja przy pompie moge sobie pozwolic na rezygnacje ze zmywarki u ciebie dupa[zmywarka słuzy do sciemniania z copem urojonym]

u nas indukcja 2 wanny dziennie i 1,5 prysznica.

jakos o domu mcypera nie chce wam sie gadac- dupa u niego z waszymi teoriami.

za chwile bedzie dom artura po zimie i kilku innych to sie posmiejemy

no u mnie w domu ani razu w pazdzierniku temp nie spadła ponizej 22,5

a jak tam u was 19.5-21,75 -ta ostatnia wieczorami?

pozwalam sobie na chamówe- ale hipcia tak lubi

no wlasnie co latem nie działa -łoł

a cop urojony to jak działa

jasiu po co te rozprowadzenie przy kablach i 2-3 krotnym paleniu w kominku?

a powiedz nam jakie są reakcje ludzi na same wspomnienie o tym że będzie grzane PRĄDEM...?

chałupa dopiero się budowała więc trudno było wyczuć ile w tych reakcjach jest prawdy ...:yes:

z naszym dzisiejszym doświadczeniem to nawet nie pomyślałbym o kominku, zrobiłbym same kable i tyle a co najwyżej skupiłbym się na dokładności izolacji i szczelności całego budynku...

A ja nawet gdybym miał darmowe ogrzewanie to kominek i tak bym zrobił ;)

dlatego też właśnie nie można traktować kogoś jak "ułomka" jeżeli ma inne zdanie niż TWOJE na temat systemu grzewczego we WŁASNEJ chałupie ...;)

u mnie priorytetem było zrobić jak najprościej ale tak aby osiągnąć maksymalny komfort użytkowania dla naszych potrzeb bez pakowania się w jakieś zbędne wydatki które to powodowały by wzięcie kredytu ( mowa o całej inwestycji ...)

Gość Arturo72
dlatego też właśnie nie można traktować kogoś jak "ułomka" jeżeli ma inne zdanie niż TWOJE na temat systemu grzewczego we WŁASNEJ chałupie ...;)

u mnie priorytetem było zrobić jak najprościej ale tak aby osiągnąć maksymalny komfort użytkowania dla naszych potrzeb bez pakowania się w jakieś zbędne wydatki które to powodowały by wzięcie kredytu ( mowa o całej inwestycji ...)

Kominka nie traktuje jako źródła ciepła ale jako źródło rozrywki :)

Oj, to dlaczego ja nie moge? Tylko sugerujesz mi ze msm sie zamknac. Wrazliwy jestes czy nerwy slabe?

I niezapomnij ze mam 2 PC w mojej desperacji :D

Nie wiem jakich słow użyć, ale po czytaniu tamtych postów pozostaje jakiś taki niesmak w głowie.

Ja jej nie bronie, ale jak ona raz wspomni o d... ty będziesz się tym podniecał i nakręcał przez dwie kolejne strony.

no ja przy pompie moge sobie pozwolic na rezygnacje ze zmywarki u ciebie dupa[zmywarka słuzy do sciemniania z copem urojonym]

Ty zmywasz? czy żona?

no u mnie w domu ani razu w pazdzierniku temp nie spadła ponizej 22,5

a jak tam u was 19.5-21,75 -ta ostatnia wieczorami?

u mnie CAŁY SEZON min 22,25stC - nie wiem, o kim piszesz - z kimś mnie mylisz - czy nie z jakis pompiarzem czasem?