jasiek71 29.10.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Dlatego o tym piszę ja też ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 29.10.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 O ile dla mnie zbudowanie domu o niskim zapotrzebowaniu na cieplo grzanego wodna podlogowka pedzona pradem wydaje sie do przyjecia, o tyle zalanie kabli w wylewce wydaje sie juz byc wyborem mocno watpliwym. Nie wiem wiec o jakiej jedynej "prawdzie" piszesz. Nie bede sie powtarzal w swojej argumentacji. Mozesz ja przyjac za sluszna lub nie. Kazdy powinien miec wlasne zdanie w tym temacie i umiec je uzasadnic. Miec zdanie to raz, ale majacych inne zdanie uznawac za gorszych to dwa Jesli NIE PLANUJE zmiany systemu grzewczego, to ja osobiscie wole miec kable, bo awaria 1 z nich czy tez awaria 1 ze sterownikow jest niczym w porownaniu z awaria kotla CO (czym pedzony by nie byl). W planowanym budynku kable i sterowniki (wystarcza 2) cena za system CO nie przekroczy 2k PLN. CWU to 1k PLN. A jak starczy funduszy doloze klime za 3k PLN i bede mial COP nie gorszy niz PC P-P za 20 tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 29.10.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Świadomy kablarz,który wie co zbudował a nie tylko planuje coś zbudować,bo tutaj naciagajac na kable opowiada się dyrdymaly o jakimś NCO w akumulacyjnej wylewce,o pykaniu sobie w I taryfie jak są zyski że słońca,o taniosci kabli. To wszystko powoduje skutek otumanienia inwestorów i wybierają kable właśnie ze względu na te dyrdymaly,głoszone celowo lub nieświadomie. Arturo, kable sa tak tanie inwestycyjnie ze to jest ostatnia rzecz na jaka moznaby kogos naciagac. Ty w swoim domu moglbys spokojnie grzac z COP 1 kospelem a odestki z odlozonej kwoty starczalyby Ci na caly rachunek za CO A, i jeszcze wziales ja na kredyt, wiec dzis juz mozesz do jej kosztu dolozyc z 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 29.10.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Znaczy P/W za 20tys No tak, dzieki za czujnosc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) to tak dla waszej świadomości [...] a tak dla twojej świadomości to te wszystkie zabawki którymi się bawię kosztują mnie rocznie więcej niż wydaję na ogrzewanie ale takie mam hobby i nikomu nic do tego ... jak bym miał jakiś problem z obecnym systemem grzewczym to nie mam najmniejszych oporów aby to zmienić choćby to wiązało się z rozwaleniem podłóg i czego tam jeszcze... Uwierz mi na slowo, ze sprawe hobby i ekonomii rozdzielam nieprzeniknionym murem (nawet kobieta nie jest wstanie pojac tego przestawienia sie na zupelnie inny sposob "liczenia"). Nie wiem skad tutaj taki zarzut pod moim adresem. No to bardzo odwaznie. Ja po roku mieszkania co najwyzej odwazylem sie rozwalic scianke i dolozyc w gornej lazience bidet, na ktorym parenascie miesiecy temu zdecydowalem sie "przyoszczedzic". Demolka calej chalupy i wylanie nowych posadzek poki co przerasta mozliwosci mojej wyobrazni. PS. Nie uzywaj prosze w stosunku do mojej osoby liczby mnogiej (no chyba ze to pluralis maiestatis ), bo ja przedstawicielem zadnej grupy tu nie jestem i reprezentuje w wypowiedziach tylko i wylacznie wlasne poglady. Edytowane 29 Października 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Jesli NIE PLANUJE zmiany systemu grzewczego, to ja osobiscie wole miec kable, bo awaria 1 z nich czy tez awaria 1 ze sterownikow jest niczym w porownaniu z awaria kotla CO (czym pedzony by nie byl). Moze to dziwne, ale wolal bym usuwac awarie pompy ciepla niz awarie zatopionego w wylece kabla grzejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Moze to dziwne, ale wolal bym usuwac awarie pompy ciepla niz awarie zatopionego w wylece kabla grzejnego. Trafiłeś jak kulą w płot:) Awaria kabla do kręcących się elementów to pewnie mniej niż 1:100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.10.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Moze to dziwne, ale wolal bym usuwac awarie pompy ciepla niz awarie zatopionego w wylece kabla grzejnego. diagnozuje i naprawia się punktowo; popros R$K, to Ci podesle fotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Trafiłeś jak kulą w płot:) Awaria kabla do kręcących się elementów to pewnie mniej niż 1:100 Mimo wszystko wolal bym usuwac awarie pompy ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 diagnozuje i naprawia się punktowo; popros R$K, to Ci podesle fotę Domyslam sie, ze nie rwiesz calej posdazki w domu. To bylby kosmos. A co?Juz mial okazje zaliczyc padake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.10.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Domyslam sie, ze nie rwiesz calej posdazki w domu. To bylby kosmos. A co?Juz mial okazje zaliczyc padake? dopytaj u zrodla - gdzies mi mignal obrazek - chyba w dzienniku ma cos na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 29.10.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 dopytaj u zrodla - gdzies mi mignal obrazek - chyba w dzienniku ma cos na ten temat To nie była padaka a zwykła nieostrożność montazysty schodów, po prostu przewiercił przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 29.10.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Moze to dziwne, ale wolal bym usuwac awarie pompy ciepla niz awarie zatopionego w wylece kabla grzejnego. czy ty widziałeś kabel grzejny w realu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 czy ty widziałeś kabel grzejny w realu ? Nie chodze do reala. Podkrec jasnosc (jak sie domyslam to bedzie za chwile sugestia, ze to "niezniszczalny" element instalacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 29.10.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 To nie była padaka a zwykła nieostrożność montazysty schodów, po prostu przewiercił przewód. Czyli jakby miał rurki to zrobił by dziurę w rurce i się by cała woda wylała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Czyli jakby miał rurki to zrobił by dziurę w rurce i się by cała woda wylała? Pytanie powinno brzmiec: Co za debil wierci w podlodze w ktorej jest system grzewczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 29.10.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Czyli jakby miał rurki to zrobił by dziurę w rurce i się by cała woda wylała? Cała moze nie ale częsc na pewno, zawsze mozna odciąc uszkodzoną pętle na rozdzielaczu i naprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 29.10.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pytanie powinno brzmiec: Co za debil wierci w podlodze w ktorej jest system grzewczy? "Fachowcy?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 "Fachowcy?" To bylo pytanie retoryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 29.10.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pytanie powinno brzmiec: Co za debil wierci w podlodze w ktorej jest system grzewczy? Jezeli debil jak go eufemistycznie nazwałeś nie zna rozkładu kabli a wierci kilka cm od stopnia to jaka jest jego wina. Jak ma te stopnie zainstalowac? Przeciez nie ma rentgena w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts