Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale te 22* o 0555 czy o 2155, bo to roznica.

Spytaj Brygady Po Co grzeja a nie kablami...

jak pisałem wcześniej klima jest opłacalna moja kosztowała poniżej 1500 PLN więc się zwróci w czasie mojego życia a raczej JEJ. Plus oczywiście latem chłodzi żeby było miło. Zresztą teraz jest idealna pogoda na dogrzewanie klimą. Ale w zimie to tylko kabelki - ciepło w nóżki :)

A jak bys sie mogl zmiescic to byc mniej kWh mial :o

Niewiedzialem ze 19kWh nie moE sie w taniej zmiescic.... I ze jak 12 to tylko w taniej....

Zreszta co tam... Tu i tu 100% CO. A +25 na zewnatrz nie jest

Bo sam piekarnik bierze 3,5 kWh. Czy mam czekać z obiadem do 22?

Czy może taniej jest zjeść w restauracji?

Edytowane przez zyzolek

Moje pytanie takze. Jaka temp przed pyk o 2155 i jaka o 0555?

min 22stC o 21.55

max 22,75stC o 05.55

pomiedzy tymi godzinami jeat pomiedzy 22 a 22,7stC

posadzka ma kaganiec na 23stC, by dawkowac cieplo malutkimi dawkami przez caly okres taniej taryfy…

w przypadku duzych mrozów poluzuję smycz do 25stC a bardzo duzych do 28stC

ale to za trudne dla Ciebie

A jak bys sie mogl zmiescic to byc mniej kWh mial :o

Niewiedzialem ze 19kWh nie moE sie w taniej zmiescic.... I ze jak 12 to tylko w taniej....

Zreszta co tam... Tu i tu 100% CO. A +25 na zewnatrz nie jest

ja nie pisalam, ze zyciowe 12kWh mam w taniej!

musialoby mnie pogiać, zeby czekac z obiadem do taniej taryfy…

min 22stC o 21.55

max 22,75stC o 05.55

pomiedzy tymi godzinami jeat pomiedzy 22 a 22,7stC

posadzka ma kaganiec na 23stC, by dawkowac cieplo malutkimi dawkami przez caly okres taniej taryfy…

w przypadku duzych mrozów poluzuję smycz do 25stC a bardzo duzych do 28stC

ale to za trudne dla Ciebie

A to 19*C na termometrze, to pewnie dlatego, ze stal na parapecie.;)

Nie pytalem ile kosztowala... Chodzilo PoCo wam to.., wedlug ideeologii Hipci. A swoja droga, dolozyl byc kilka stow to grzala by i przy -15*.

Tez by sie zwrocila...

Szybciej od ogrodzenia, o ile masz ;)

Ale ona działa przy -15 i tez grzeje ale cop marniutki, ja chciałem podkreślić ze się*jej zakup zwróci i to wszystko

Hmmm ... Szukałam informacji. Polecono mi ten temat. Najwyraźniej zły adres. 40 ostatnich stron w 3 godziny. Samo to świadczy o merytoryczności dialogu. Szkoda było czasu. Ale najwyraźniej dla niektórych wzajemne dogryzanie sobie to generalnie sens istnienia i zagubieni się czują jak komuś nie dokopią. Gdybyż to jeszcze było zabawne ... Niestety mało kiedy jest.

Hmmm ... Szukałam informacji. Polecono mi ten temat. Najwyraźniej zły adres. 40 ostatnich stron w 3 godziny. Samo to świadczy o merytoryczności dialogu. Szkoda było czasu. Ale najwyraźniej dla niektórych wzajemne dogryzanie sobie to generalnie sens istnienia i zagubieni się czują jak komuś nie dokopią. Gdybyż to jeszcze było zabawne ... Niestety mało kiedy jest.

Widocznie za duże oczekiwania zderzyły sie z rzeczywistoscią. Na początek zrob ozc plus ewentualnie warianty ocieplen i na podstawie uzyskanych wyników mozna podejmowac dalsze decyzje. Kluczowym jest zapotrzebowanie na ciepło oraz zuzycie energii na cwu.