Pyxis 31.10.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Hmmm ... Szukałam informacji. Polecono mi ten temat. Najwyraźniej zły adres. 40 ostatnich stron w 3 godziny. Samo to świadczy o merytoryczności dialogu. Szkoda było czasu. Ale najwyraźniej dla niektórych wzajemne dogryzanie sobie to generalnie sens istnienia i zagubieni się czują jak komuś nie dokopią. Gdybyż to jeszcze było zabawne ... Niestety mało kiedy jest. Bo tu kazda proba merytorycznej dyskusji konczy sie "chamowa". Jesli komus z "dyskutantow" nie pasuja podawane fakty, to tym gorzej dla faktow. Juz dawno przestalem ten watek traktowac jako mogacy cokolwiek ciekawego wniesc i dziwie sie, ze ktos wogole probuje jeszcze to badziewie czytac. To jest tylko taka "zoologiczna" ciekawostka z chamskimi wtraceniami, a nie watek "o czyms". Nawet mod go olal a to o czyms swiadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Widocznie za duże oczekiwania zderzyły sie z rzeczywistoscią. Na początek zrob ozc plus ewentualnie warianty ocieplen i na podstawie uzyskanych wyników mozna podejmowac dalsze decyzje. Kluczowym jest zapotrzebowanie na ciepło oraz zuzycie energii na cwu. a asolt dodał, ze sam robi OZC? powinno być tak: Widocznie za duże oczekiwania zderzyły sie z rzeczywistoscią. Na początek zrob ozc U MNIE plus ewentualnie warianty ocieplen i na podstawie uzyskanych wyników mozna podejmowac dalsze decyzje. Kluczowym jest zapotrzebowanie na ciepło oraz zuzycie energii na cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Panie Ładny proszę odpisać na mojego maila odnośnie OZC, którego wysłałem jakieś dwa tygodnie temu. moja rada: do wyniku od razu dodaj 20% sprawdzone po wielokroć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Bo tu kazda proba merytorycznej dyskusji konczy sie "chamowa". Jesli komus z "dyskutantow" nie pasuja podawane fakty, to tym gorzej dla faktow. Juz dawno przestalem ten watek traktowac jako mogacy cokolwiek ciekawego wniesc i dziwie sie, ze ktos wogole probuje jeszcze to badziewie czytac. To jest tylko taka "zoologiczna" ciekawostka z chamskimi wtraceniami, a nie watek "o czyms". Nawet mod go olal a to o czyms swiadczy. pokaż fakturę i wrócimy do sedna na razie to spamujesz, jak Twój kolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 pokaż fakturę i wrócimy do sedna Otrzezwiej Cipka, ja nie mam faktury na podlicznik CO i nigdy miec nie bede. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.10.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Bo tu kazda proba merytorycznej dyskusji konczy sie "chamowa". Jesli komus z "dyskutantow" nie pasuja podawane fakty, to tym gorzej dla faktow. Juz dawno przestalem ten watek traktowac jako mogacy cokolwiek ciekawego wniesc i dziwie sie, ze ktos wogole probuje jeszcze to badziewie czytac. To jest tylko taka "zoologiczna" ciekawostka z chamskimi wtraceniami, a nie watek "o czyms". Nawet mod go olal a to o czyms swiadczy. a kto zrobił syf z tego wątku ...? niech zgadnę ... pompki ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a kto zrobił syf z tego wątku ...? niech zgadnę ... pompki ...??? Miej chociaz odrobinke obiektywizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.10.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 moja rada: do wyniku od razu dodaj 20% sprawdzone po wielokroć Zapytaj korysa, kto inny liczył i tez sie zgodziło i bez tych 20 % ( w wątku o domach energooszczednych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a kto zrobił syf z tego wątku ...? niech zgadnę ... pompki ...??? Kablarze,wymyślaniem idiotycznego copu domowego,traktowaniem zużycia energii przez kosiarke do trawy do grzania domu,tego samego wózka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.10.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a asolt dodał, ze sam robi OZC? powinno być tak: Nie, asolt tego dodawać nie musi i dlatego nigdy nie dodaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.10.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Panie Ładny proszę odpisać na mojego maila odnośnie OZC, którego wysłałem jakieś dwa tygodnie temu. Moze lepiej zadzwonic to dokładnie to objasnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.10.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Kablarze,wymyślaniem idiotycznego copu domowego,traktowaniem zużycia energii przez kosiarke do trawy do grzania domu,tego samego wózka itp. ile zużyła twoja kosiarka energii elektrycznej w skali roku ...?????????? czego nie potraficie zrozumieć że nawet jak byś wybudował budynek który nie potrzebuje systemu grzewczego to i tak zapłacisz w granicach 2k rocznie za jego używanie więc z wielkim mozołem osiągniesz " COP - 3" porównując go do mojej chałupy, a jak porównasz koszty postawienia obydwu budynków to sam zauważysz że to nie ma najmniejszego sensu nawet bez podpierania się kredytami przy budowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Moze lepiej zadzwonic to dokładnie to objasnię. a to komunikacja ze strony realizującego nie jest zawarta w cenie? fiu fiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Otrzezwiej Cipka, ja nie mam faktury na podlicznik CO i nigdy miec nie bede. fakturę za zużycie prądu w całym domu nie pal głupa kolejny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.10.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a to komunikacja ze strony realizującego nie jest zawarta w cenie? fiu fiu... A co Ciebie to obchodzi, ze zapytam grzecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) ile zużyła twoja kosiarka energii elektrycznej w skali roku ...?????????? czego nie potraficie zrozumieć że nawet jak byś wybudował budynek który nie potrzebuje systemu grzewczego to i tak zapłacisz w granicach 2k rocznie za jego używanie więc z wielkim mozołem osiągniesz " COP - 3" porównując go do mojej chałupy, a jak porównasz koszty postawienia obydwu budynków to sam zauważysz że to nie ma najmniejszego sensu nawet bez podpierania się kredytami przy budowie ... Dalej nie możesz pojąć i brniesz w głupotę. Mając trzy systemy grzewcze o tej samej mocy grzewczej w identycznych domach o identycznych zyskach bytowych-kable,kospela i pompę ciepła,gdzie sterowniki ustawione są identycznie załączą się o tym samym czasie i dostarczą taką samą ilość energii wynikająca ze strat ciepła domu. Na licznikach zużycia tych systemów odczytasz zużycie energii.Kable i kospel będą miały takie same zużycie a pompa ciepła będzie miała mniejsze o COP. Średnio inteligentny osobnik by to zrozumiał ale widocznie nie kablarz... Edytowane 31 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.10.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a pompa ciepła będzie miała mniejsze o COP. taaaa.... jak nie będziesz w tym domu mieszkał a tylko podtrzymywał temperaturę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 31.10.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 widzę fanatyzm tu kwitnie i wiara w COP domu = 2 cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 taaaa.... jak nie będziesz w tym domu mieszkał a tylko podtrzymywał temperaturę ... Człowieku,czy ty rozumiesz określenie "identyczne" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.10.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 taaaa.... jak nie będziesz w tym domu mieszkał a tylko podtrzymywał temperaturę ... Jasiek moze bys spojrzał na osiągi korysa który przez dwa sezony grzał raz kablami a w następnym pompa, czy i on kłamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts