budowlany_laik 31.10.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 przeciez u budowlanego_laika rzekomo nie było więcej, niż 23,5stC tego lata - to co tutaj chłodzić? Zacytuj tę moją wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Może najpierw Fakturzystka pokaże swoją FV na zaprzeczenie tych wyssanych z palca newsów: w listopadzie bedzie - mam polroczne okresy rozliczeniowe a jak z Twoją? czekamy juz 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Zacytuj tę moją wypowiedź. nie chce mi się szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 cop domu = faktura kablarza/ faktura pompiarza i najczesciej jest to 2 z groszami, dlatego tak je chowają pod dywan nakłady kablarza / nakłady pompiarza = 1:4 to tak, jakby kupić matiza w cenie ferrari najczęściej tak ale szkoda że u ciebie i u jasia tak nie jest[ jasiu jednak ma budowe z przed kilku lat] ja w pażdzierniku miałem przerwe w paleniu od kominka -od niedzieli do niedzieli - w tamtym tygodniu temperatura nie zeszła poniżej 23,5 wy lekko dogrzewacie domy i kręcicie się w okolicach 22 stop. trochę mówimy o innych światach hipcia 800-1000kwh w pązdzierniku to dla mnie jednak dużo za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Może najpierw Fakturzystka pokaże swoją FV na zaprzeczenie tych wyssanych z palca newsów: a z tym to musisz do pyxisa sie udac, bo ja napisalam inaczej: Zużycie X 2013: caly dom: 800kWh, z czego 160kWh droga, 640kWh tania CO + CWU: 440 kWh reszta: 360 kWh calkowity koszt brutto: 356pln pytanie jest takie: Poco Mito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a z tym to musisz do pyxisa sie udac, bo ja napisalam inaczej: Ty zawsze piszesz inaczej. Co pare postow inaczej Jak piszemy o kosztach budowy i docieplenia, to Twoj domek sie kurczy do 140m2, a jak porownujemy koszta ogrzewania, to sie rozdyma do 180m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.10.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 No dokladnie. Czyli trzeba to wliczac do rocznych razchunkow za CO? Przeciez to juz traci paranija. przy budynku "0" energetycznym ...? samo wybudowanie zabija jakikolwiek sens takiego pomysłu, co z tego że rachunki roczne będą ze 4k niższe niż moje skoro sam budynek o 150k albo i więcej droższy... wybieraj... budynek za 200k z rachunkami 6k albo taki za 350k z rachunkami 2k ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ty zawsze piszesz inaczej. Co pare postow inaczej Jak piszemy o kosztach budowy i docieplenia, to Twoj domek sie kurczy do 140m2, a jak porownujemy koszta ogrzewania, to sie rozdyma do 180m2 dlatego masz kubaturę w stopce; poza tym przy skosach pow. podłog się liczy inaczej a grzeję 180 - 20garaz = 160m2 po podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 akurat postulaty właczenia tych urzadzen zaproponowali pompiarze - Pyxis i ten drugi a la Szwed.. tak tak to oni wyliczają copy urojone i zyski bytowe z lipca przy otwartych balkonach co ty bierzesz że sama sobie zaprzeczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 przy budynku "0" energetycznym ...? samo wybudowanie zabija jakikolwiek sens takiego pomysłu, co z tego że rachunki roczne będą ze 4k niższe niż moje skoro sam budynek o 150k albo i więcej droższy... wybieraj... budynek za 200k z rachunkami 6k albo taki za 350k z rachunkami 2k ... A Ty znowu nie o tym. Tutaj piszemy o kosztach CO a nie o kosztach za prad w domu. To sa 2 rozne sprawy i dlatego tracisz tok logicznego rozumowania dowolnie je zastepujac zaleznie od wygody i sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 dlatego masz kubaturę w stopce; poza tym przy skosach pow. podłog się liczy inaczej a grzeję 180 - 20garaz = 160m2 po podłodze Na obecna chwile? Czy "dymany domek" za miesiac nie zmieni gabarytow, to zobaczymy. Mysle, ze podobnie jest z danymi zuzycia ktore podajesz. Kretacz zawsze bedzie kretaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 dokładnie ... obstawiam że po porównaniu "COP" będzie gorszy niż te 1,7... jasiu dobrze że jesteś osobą poszukująco innych rozwiązan-inni na tym korzystają tu obstawiasz ja nie obstawiam - samo cwu w pażdzierniku jechało na copie 2,9 - to są fakty kalkulatorowo-podlicznikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Trzeba czytac ze zrozumieniem, korys ma klimatyzator z funkcją grzania, siła rzeczy COP bedzie nieszczególny. tak tak to oni wyliczają copy urojone i zyski bytowe z lipca przy otwartych balkonach co ty bierzesz że sama sobie zaprzeczasz? to ty nie rozumiesz nic a nic, co tu sie pisze - nie wiem, czy to tzw. syndrom pompiarza? nawet "spółdzielnia pracy wirtualnej" więcej kuma (asolt, HenoK i budowlany_laik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.10.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 A Ty znowu nie o tym. Tutaj piszemy o kosztach CO a nie o kosztach za prad w domu. To sa 2 rozne sprawy i dlatego tracisz tok logicznego rozumowania dowolnie je zastepujac zaleznie od wygody i sytuacji. w superwydajnych budynkach koszt prądu jest w większości jego ogrzewaniem ... tak samo jak samo przebywanie w nim ... wystarczy że się na jakiś czas wyprowadzisz i dooopa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Trzeba czytac ze zrozumieniem, korys ma klimatyzator z funkcją grzania, siła rzeczy COP bedzie nieszczególny. Na obecna chwile? Czy "dymany domek" za miesiac nie zmieni gabarytow, to zobaczymy. Mysle, ze podobnie jest z danymi zuzycia ktore podajesz. Kretacz zawsze bedzie kretaczem. dostałeś faktury - następne w listopadzie kiedy twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Trzeba czytac ze zrozumieniem, hipcia 800-1000kwh w pązdzierniku to dla mnie jednak dużo za dużo na CAŁY prąd w domu - ile u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 31.10.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 dochodzi jeszcze takie drobne pytanko... na ile ta klima wykorzystuje tani prąd ...??? To już musiałby wypowiedzieć się korys, ale zdaje się po to są te sterowniki za 15zł (programatory czasowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 w superwydajnych budynkach koszt prądu jest w większości jego ogrzewaniem ... Nie kolego. Blad w rozumowaniu. Wg tego co piszesz, ludzie w nim mieszkajacy maja praktycznie zerowe koszta pradu bytowego. Nie mozesz sobie dowolnie tego "przekladac" ze strony na strone. Koszta sa jedne i jesli dom nie potrzebuje CO to sa to koszta pradu BYTOWEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 dostałeś faktury - następne w listopadzie kiedy twoje? Za CO nigdy, bo na podlicznik nie dostaje, a na dom podalem i zuzycie koszty. Nie wiem jaki to ma zwiazek z kosztami mojego CO, ale podalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Za CO nigdy, bo na podlicznik nie dostaje, a na dom podalem i zuzycie koszty. Nie wiem jaki to ma zwiazek z kosztami mojego CO, ale podalem. przypomniesz całą kwotę i ilość kWh z dokł. do tysiąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts