Jacekss 31.10.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 człowieku! XXI wiek mamy przecież stacjonarny komputer z monitorem połyka z 400W x 8 h maluxa na forum to daje 3,2kWh zostaje 1,7kWh lodówka też jest na programatorku z casto? sic... właśnie mamy XXI wiek, komp co ma mocy 400W ? i tyle ciągnie nonstop bezedura.. podłącz sobie watomierz i do niego kompa i zobaczysz ile ci ten box zużywa ty idziesz na skróty i liczysz zużycie po max mocy zasilacza u siebie mam komp z zasilaczem 450W tyle że efektywnie zużywa do 150W razem z monitorem i tak to się tu "realistycznie" porównuje dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 31.10.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 zrobię Ci zdjęcie wieczorem - ale odszczekasz - umowa stoi? To u Ciebie nie jest 21 wiek, tylko średniowiecze. Mój monitor 21.5" to niespełna 20W, komputer w tym czasie 80W, razem 100W. Sama sobie teraz szczekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 12kWh na dobe latem; zapomniałem o indukcji jeszcze tobie za często e wypiera a w słowach- już kilka razy to widziałem nie żebym był przeciwko-ale jak zobaczyłem ostatnio jak anka grodzka ma nogę na nodze w miniówie to już wolę ten cop 2 od takich domysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.10.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 zrobię Ci zdjęcie wieczorem - ale odszczekasz - umowa stoi? Zdjęcie oczywiscie nie przerobione na ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 31.10.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Malux... odnośnie Twojej zmywarki, której nie lubisz.... Słaby ten argument, że masz tanią ciepłą wodę to zmywarki nie musisz używać. Gdybym miał cwu za darmo i zaproponował swojej żonie zmywanie ręczne to bylibyśmy już dawno po rozwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 zapomniałem o indukcji jeszcze To Ty jednak facet jestes! Hipolit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 31.10.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 12 kWh na dobę na potrzeby bytowe ... bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Zabawne co piszesz. Jesli KBABa klima spokojnie daje COP ponad 2,5, to nie mam prawa watpic w wyzszy lepszego sprzetu. Czyli SPF wazny tylko dla PC wartej powyzej 20 tys Masz jakis konkretny argument czy po prostu ta ulotka jest CI nie w sos? Nie zabawne, a prawdziwe. Zabawne to sa parametry podane w opisie tego klimatyzatora. OD COP=2,5 do SPF=4 dorga daleka jak na Kamczatke. Pompy PP i PW nie maja takiego SPFa, chyba, ze sa instalowane w Hiszpanii i Wloszech. W polskich warunkach pogodowych to nie jest do zrealizowania. I nie ma tu nic do rzeczy cena urzadzenia, bo nawet te najdrozsze nie daja rady zamknac sezonu takim wynikiem. Pamietaj, ze papier przyjmie wszystko a taki marketingowy papierek juz szczegolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) zwróccie uwagę do jakich paradoksów dochodzimy hipci telewizor zużywa więcej prądu niż ja zużywam na cwu [a tu paradoks kolejny-cwu to w moim domu odpowiada za 50% pądu zużytego przez pompę]czyli hipcia zamiast 8h miej włączony telewizor 16h i te pudło zużyje ci tyle to coś co stoi w kotłowni u mnie[przepraszam wisi] Edytowane 31 Października 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Zdjęcie oczywiscie nie przerobione na ps Raczej nie da rady sie powstrzymac i przerobi. Zaingerowac w skan czy fotke faktury to tez pewnie nie jest jakis problem. Nawyki sie ciezko zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 r19 my to zmywarkę używamy przy niedzielnych obiadachzmywarka faktycznie może dowodem przy rozwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 31.10.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 zwróccie uwagę do jakich paradoksów dochodzimy hipci telewizor zużywa więcej prądu niż ja zużywam na cwu [a tu paradoks kolejny-cwu to w moim domu odpowiada za 50% pądu zużytego przez pompę] czyli hipcia zamiast 8h miej włączony telewizor 16h i te pudło zużyje ci tyle to coś w kotłowni Już wiem dlaczego temperatura w salonie nie spada mi nigdy poniżej 22 stopni. Mój telewizor, który zjada średnio 400W ogrzewa mi prawie cały parter Po cholerę ja te rurki do podłogi pchałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 sic... właśnie mamy XXI wiek, komp co ma mocy 400W ? i tyle ciągnie nonstop bezedura.. podłącz sobie watomierz i do niego kompa i zobaczysz ile ci ten box zużywa ty idziesz na skróty i liczysz zużycie po max mocy zasilacza u siebie mam komp z zasilaczem 450W tyle że efektywnie zużywa do 150W razem z monitorem i tak to się tu "realistycznie" porównuje dane a skad wiesz, co robie na kompie w miedzyczasie? słyszałeś o renderingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 zwróccie uwagę do jakich paradoksów dochodzimy hipci telewizor zużywa więcej prądu niż ja zużywam na cwu [a tu paradoks kolejny-cwu to w moim domu odpowiada za 50% pądu zużytego przez pompę] czyli hipcia zamiast 8h miej włączony telewizor 16h i te pudło zużyje ci tyle to coś co stoi w kotłowni u mnie[przepraszam wisi] ależ dokładnie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Już wiem dlaczego temperatura w salonie nie spada mi nigdy poniżej 22 stopni. Mój telewizor, który zjada średnio 400W ogrzewa mi prawie cały parter Po cholerę ja te rurki do podłogi pchałem... chociaz jeden zrozumiał to, co jasiek wam tłumaczy od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 To Ty jednak facet jestes! Hipolit? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 31.10.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 no i co z renderingiem, że go robisz na kompie? i co z tego.. to nic nie wyjaśnia a słyszałaś że każdy komponent kompa ma jakiś określony pobór energii, zależny od obciążenia ale przede wszystkim konstrukcji ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 31.10.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Nie zabawne, a prawdziwe. Zabawne to sa parametry podane w opisie tego klimatyzatora. OD COP=2,5 do SPF=4 dorga daleka jak na Kamczatke. Pompy PP i PW nie maja takiego SPFa, chyba, ze sa instalowane w Hiszpanii i Wloszech. W polskich warunkach pogodowych to nie jest do zrealizowania. I nie ma tu nic do rzeczy cena urzadzenia, bo nawet te najdrozsze nie daja rady zamknac sezonu takim wynikiem. Pamietaj, ze papier przyjmie wszystko a taki marketingowy papierek juz szczegolnie. Ty jestes jakims doswiadczonym instalatorem, ze tak z glowy wiesz wszystko o PC? Czy masz 1 sztuke i to CIe upowaznie do podwazania tego, co Ci niewygodne? Nie ma problemu zebysmy sie w jakies porzadne mrozy spotkali u jakiegos fachowca i zmierzyli ile wlata, ile wylata. Mozna sie pokusic u wizyte nawet u TB:) Edit: czyli Kbab to gdzie niby swojej klimy uzywa, jednostke zewnetrzna ma na Majorce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 do tego momentu wszystko okale co dalej z 800-1000kwh u was dobrze podejrzewam że u was na cwu 10kwh idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a skad wiesz, co robie na kompie w miedzyczasie? słyszałeś o renderingu? Jesli by to jakims cudem byla prawda, to z Twojego zuzycia na cele bytowe (na rzecz komputera bioracego 400W) poszlo by przy jak widac po forum jego 14h uzywaniu codziennie jakies 170kWh/mc. To lwia czesc Twojego pradu bytowego. Wy tam przy swiecach zyjecie czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts