Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

człowieku!

XXI wiek mamy :)

przecież stacjonarny komputer z monitorem połyka z 400W x 8 h maluxa na forum to daje 3,2kWh

zostaje 1,7kWh :) lodówka też jest na programatorku z casto?

sic... właśnie mamy XXI wiek, komp co ma mocy 400W ? i tyle ciągnie nonstop

bezedura.. podłącz sobie watomierz i do niego kompa i zobaczysz ile ci ten box zużywa

ty idziesz na skróty i liczysz zużycie po max mocy zasilacza :)

u siebie mam komp z zasilaczem 450W tyle że efektywnie zużywa do 150W razem z monitorem

i tak to się tu "realistycznie" porównuje dane

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zabawne co piszesz. Jesli KBABa klima spokojnie daje COP ponad 2,5, to nie mam prawa watpic w wyzszy lepszego sprzetu.

Czyli SPF wazny tylko dla PC wartej powyzej 20 tys :p Masz jakis konkretny argument czy po prostu ta ulotka jest CI nie w sos?

Nie zabawne, a prawdziwe. Zabawne to sa parametry podane w opisie tego klimatyzatora. :)

OD COP=2,5 do SPF=4 dorga daleka jak na Kamczatke.

Pompy PP i PW nie maja takiego SPFa, chyba, ze sa instalowane w Hiszpanii i Wloszech. W polskich warunkach pogodowych to nie jest do zrealizowania. I nie ma tu nic do rzeczy cena urzadzenia, bo nawet te najdrozsze nie daja rady zamknac sezonu takim wynikiem. Pamietaj, ze papier przyjmie wszystko a taki marketingowy papierek juz szczegolnie.

zwróccie uwagę do jakich paradoksów dochodzimy

hipci telewizor zużywa więcej prądu niż ja zużywam na cwu [a tu paradoks kolejny-cwu to w moim domu odpowiada za 50% pądu zużytego przez pompę]

czyli hipcia zamiast 8h miej włączony telewizor 16h i te pudło zużyje ci tyle to coś co stoi w kotłowni u mnie[przepraszam wisi]

Edytowane przez malux20

hipci telewizor zużywa więcej prądu niż ja zużywam na cwu [a tu paradoks kolejny-cwu to w moim domu odpowiada za 50% pądu zużytego przez pompę]

czyli hipcia zamiast 8h miej włączony telewizor 16h i te pudło zużyje ci tyle to coś w kotłowni

Już wiem dlaczego temperatura w salonie nie spada mi nigdy poniżej 22 stopni. Mój telewizor, który zjada średnio 400W ogrzewa mi prawie cały parter :)

Po cholerę ja te rurki do podłogi pchałem... :)

sic... właśnie mamy XXI wiek, komp co ma mocy 400W ? i tyle ciągnie nonstop

bezedura.. podłącz sobie watomierz i do niego kompa i zobaczysz ile ci ten box zużywa

ty idziesz na skróty i liczysz zużycie po max mocy zasilacza :)

u siebie mam komp z zasilaczem 450W tyle że efektywnie zużywa do 150W razem z monitorem

i tak to się tu "realistycznie" porównuje dane

a skad wiesz, co robie na kompie w miedzyczasie?

słyszałeś o renderingu?

czyli hipcia zamiast 8h miej włączony telewizor 16h i te pudło zużyje ci tyle to coś co stoi w kotłowni u mnie[przepraszam wisi]

ależ dokładnie tak!

Nie zabawne, a prawdziwe. Zabawne to sa parametry podane w opisie tego klimatyzatora. :)

OD COP=2,5 do SPF=4 dorga daleka jak na Kamczatke.

Pompy PP i PW nie maja takiego SPFa, chyba, ze sa instalowane w Hiszpanii i Wloszech. W polskich warunkach pogodowych to nie jest do zrealizowania. I nie ma tu nic do rzeczy cena urzadzenia, bo nawet te najdrozsze nie daja rady zamknac sezonu takim wynikiem. Pamietaj, ze papier przyjmie wszystko a taki marketingowy papierek juz szczegolnie.

Ty jestes jakims doswiadczonym instalatorem, ze tak z glowy wiesz wszystko o PC? Czy masz 1 sztuke i to CIe upowaznie do podwazania tego, co Ci niewygodne?

Nie ma problemu zebysmy sie w jakies porzadne mrozy spotkali u jakiegos fachowca i zmierzyli ile wlata, ile wylata.

Mozna sie pokusic u wizyte nawet u TB:)

Edit: czyli Kbab to gdzie niby swojej klimy uzywa, jednostke zewnetrzna ma na Majorce? :p

a skad wiesz, co robie na kompie w miedzyczasie?

słyszałeś o renderingu?

Jesli by to jakims cudem byla prawda, to z Twojego zuzycia na cele bytowe (na rzecz komputera bioracego 400W) poszlo by przy jak widac po forum jego 14h uzywaniu codziennie jakies 170kWh/mc. To lwia czesc Twojego pradu bytowego. Wy tam przy swiecach zyjecie czy jak? :)