r19 31.10.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 chociaz jeden zrozumiał to, co jasiek wam tłumaczy od dawna Czyli włączam Minimini HD 24 godziny na dobę i mi żaden system grzewczy nie potrzebny? Qźwa, wydałem niepotrzebnie tyle pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 31.10.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 jak chcesz "podgrzewać" tylko w 2 taryfie to musisz załatwić drugi taki TV jeszcze jakiś sterowniczek do tego ... hejaaa... grzanie śpiewające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 no i co z renderingiem, że go robisz na kompie? i co z tego.. to nic nie wyjaśnia a słyszałaś że każdy komponent kompa ma jakiś określony pobór energii, zależny od obciążenia ale przede wszystkim konstrukcji ?! wyjątkowo Ci odpiszę gaming: 310W TDP: 375W ati radeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Jesli by to jakims cudem byla prawda, to z Twojego zuzycia na cele bytowe (na rzecz komputera bioracego 400W) poszlo by przy jak widac po forum jego 14h uzywaniu codziennie jakies 170kWh/mc. To lwia czesc Twojego pradu bytowego. Wy tam przy swiecach zyjecie czy jak? renderuje się w nocy, baranku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ty jestes jakims doswiadczonym instalatorem, ze tak z glowy wiesz wszystko o PC? Czy masz 1 sztuke i to CIe upowaznie do podwazania tego, co Ci niewygodne? Nie ma problemu zebysmy sie w jakies porzadne mrozy spotkali u jakiegos fachowca i zmierzyli ile wlata, ile wylata. Mozna sie pokusic u wizyte nawet u TB:) Edit: czyli Kbab to gdzie niby swojej klimy uzywa, jednostke zewnetrzna ma na Majorce? Nie, ale temat mnie bardzo interesuje. Tu co niektorzy instalatorzy pokazaji jak sa malo kompetentni i ja bym jakos ich wielkiej wiedzy nie stawial jako zasady generalnej. Niech powie jak policzyl ilosc dostarczonej przez klime energii do domu w skali sezonu. Jaki cieplomierz na GZ zalozyl. Jak opomiarowal swoja instalacje? IMHO to te dane to on raczej wyssal z palucha. Mi zwisa czy "wierzysz" w SPF tej klimy na poziomie 4. To jest napisane dla ludzi, ktorzy nie maja o takich sprzetach wiekszego pojecia. Tacy lykna te parametry i o to w tym chodzi. Wystarczy tylko troszke sie w pompach orientowac, zeby wiedziec, ze to parametry z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 31.10.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ponieważ ostatnio tematu znowu nie da się czytać, no chyba że jak co poniektórzy ma się więcej wolnego czasu niż pracy, a tak to wygląda. To wrzucę zestawienie moich odczytów z podlicznika CWU. Standardowo tylko kWh, PLN każdy ma inne więc łatwo sobie policzyć. Od razu zaznaczam że to zużycie moje/mojej rodziny a nie wszystkich z FM, standardowi "hejterzy" niech sobie darują swoje wypowiedzi...bo inna rodzina mieszkająca w moim domu z moim bojlerem mogła by mieć mniejsze/większe zużycie o czym każda myśląca osoba wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 jak chcesz "podgrzewać" tylko w 2 taryfie to musisz załatwić drugi taki TV jeszcze jakiś sterowniczek do tego ... hejaaa... grzanie śpiewające e chyba nie -wystarczy taki telewizor włożyć do akwarium albo wanny i buforek ładny będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 renderuje się w nocy, baranku Czyli komputer chodzi 24h/d ? No to okazuje sie, ze nic poza nim nie masz w domu wlaczonego. Tylko kable i komp. Twoja "sluzaca" chyba zbiera smieci z podlogi palcami, bo odkurzacz tez bierze prad a w bilansie go nie ma. A gdzie pranie, mycie, zmywanie i kapiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 31.10.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Cytat Napisał Hipka Zobacz postzapomniałem o indukcji jeszcze To Ty jednak facet jestes! Hipolit? Tak , tak Pyxis hipka to już trzecie czy czwarte wcielenie na forum tego faceta , strzsznie zacietrzewiony facet co lubi głupoty wypisywać , dostanie bana , i znowu pojawi się w nowym wcieleniu .Gorszy od TB , bo on od lat na wszystkich forach nie kamufluje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Czyli komputer chodzi 24h/d ? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 31.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 wyjątkowo Ci odpiszę gaming: 310W TDP: 375W ati radeon toż to k... kobyła niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Cytat Napisał Hipka Zobacz post zapomniałem o indukcji jeszcze To Ty jednak facet jestes! Hipolit? Tak , tak Pyxis hipka to już trzecie czy czwarte wcielenie na forum tego faceta , strzsznie zacietrzewiony facet co lubi głupoty wypisywać , dostanie bana , i znowu pojawi się w nowym wcieleniu .Gorszy od TB , bo on od lat na wszystkich forach nie kamufluje się. tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 nie No to sie musisz na jakas wersje kretactwa zdecydowac i sobie ja zapisac, zeby sie jej scisle trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.10.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Lobo głupi jestem wychodzi 4,5 kwh Tobiemi 3 kwh [latem 2,5 kwh.ja od jakiegoś czasu podejrzewam że u mnie 300litrowy zasobnik jest za duży na naszą 3po 2 dniach niegrzania woda i tak jest ciepła jak na prysznic.czy myje w kuchni czy nie to dla zużycia też nie maq znaczenia większego lobo jestes fachowcem od takich spraw-szłoby coś pokombinować z lodówką pod kątem taryf-pewnie tylko producenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 bo inna rodzina mieszkająca w moim domu z moim bojlerem mogła by mieć mniejsze/większe zużycie o czym każda myśląca osoba wie... Dlatego takie dane sa rownie "subiektywne" jak i zuzycie pradu bytowego w danym domu. Chyba kazda myslaca osoba o tym wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 u mnie jest podobnie na dobe - w okolicach 5kWh Dlatego takie dane sa rownie "subiektywne" jak i zuzycie pradu bytowego w danym domu. Chyba kazda myslaca osoba o tym wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 U mnie Cwu 0.75kw /24h P.S nie jestem brudasem Skoro tak twierdzisz, to zdradz tajemnice tak ekstremalnie niskiego zuzycia. Moze tez skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 31.10.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 U mnie Cwu 0.75kw /24h P.S nie jestem brudasem Myjesz tylko kuwetę dla kota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 31.10.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 u mnie jest podobnie na dobe - w okolicach 5kWh Twoja wiarygodność jest zerowa. Możesz pisać co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 31.10.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Lobo głupi jestem wychodzi 4,5 kwh Tobie mi 3 kwh [latem 2,5 kwh. ja od jakiegoś czasu podejrzewam że u mnie 300litrowy zasobnik jest za duży na naszą 3 po 2 dniach niegrzania woda i tak jest ciepła jak na prysznic. czy myje w kuchni czy nie to dla zużycia też nie maq znaczenia większego lobo jestes fachowcem od takich spraw-szłoby coś pokombinować z lodówką pod kątem taryf-pewnie tylko producenci to zależy od metodologii kąpania, jedni wolą prysznic inni kąpiel i wylegiwanie się w wannie wiadomym będzie że zużycie może być nawet 2x większe przy tym 2 podejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts